49

САЙМЪН ЦИПИС

преди 1 месец

ТУРЦИТЕ ЩЕ СИ ИЗПАТЯТ И ПЛАТЯТ...36 ПРОЦЕНТА ОТ КИПАР Е НЕЗАКОННО ДЪРЖАН В ТУРСКО РОБСТВО...А ТУРЦИТЕ В КИПАР БЯХА САМО 11 ПРОЦЕНТА ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, МЕЖДУ 1960 И 1974 години !!......А НАСКОРО ГРЪЦКАТА КИПАРСКА АРМИЯ И СИЛИТЕ НА ООН, УБИХХА ДВАМА ТУРЧИНА, ТРЪГНАЛИ ДА МЕСТЯТ ЗЕЛЕНАТА ЗОНА НА ООН .

48

Уменантиреволюционер

преди 1 месец

Груповите гръцки революцинери сами предизвикаха турската атака след като свалиха законното гръцко управление на Кипър. Щели да се обединяват с държава на 2000 километра по вода. Хак да им е. Комшу затова ги атакува. Загубиха много, ама кой им е виновен.

47

Запознат

преди 1 месец

До Анонимен31В южната гръцка част в северната турска част има само турски войници !

46

Истината

преди 1 месец

До баба мараБабо лъжеш много нагло ! Гърците започнаха да прочистват Кипър от турците и за това се намеси турския аскер и ги смаза! Турция се намеси като страна гарантьор!

45

баба мара

преди 1 месец

оон не направ и нищо за кипьр гърците бяха изгонени от д омовете си без да получат обезщетение турция сега на какво основание искада е посредник между русия и украина това е бандитска територия

44

Какво следва

преди 1 месец

До Ahmed: Кажи "Ако е рекъл Аллах". Иначе не е сигурно.

43

Не е ли ясно?

преди 1 месец

Щом едно решение е изтраяло 50 години, значи е трайно. След 50 години и решението Крим и Донбас да са част от Руската федерация също ще е трайно, независимо от това колко държави го признават. Севернокипърската Турска република я признава само Турция, но това не и пречи да съществува.

42

Чичо Манчо

преди 1 месец

Кипърските гърци и турци си живеят мирно и са с висок стандарт на живот , особено гърците.Две държави не е лоша идея.

41

Чичо

преди 1 месец

Като стане Кипърски Рус в близко бъдеще, ще се успокоят и двете страни!

40

Анонимен

преди 1 месец

Възможно е, но без намесата на НАТО. Без НАТО всички ще се разберат и здрависат.

39

Анонимен

преди 1 месец

Кипър е жив пример какво представлява "отбранителния" съюз НАТО. Това лайняяно обединение от прислужници на САЩ така отбрани Кипър, че половината му територия я заграбиха турците, а НАТО до ден днешен се преструва че нищо не се е случило. В същото време тука други марионетки на посолството организират някакви жалки празнувания на 20 г от как местни предатели ни набутаха в същото това НАТО и сега им плащаме за няколко безполезни дори вредни за сигурността ни бази. Кипър сочи какво ни чака.

38

Фют

преди 1 месец

До 40. Разделянето на Кипър става 1974 година. Кипър влиза в ЕС 2004 година. Та, какво точно и кога е трябвало да направи ЕС?

37

Анонимен

преди 1 месец

Разделянето е направено от сащ/нато, ако нато престане да съществува решение ще има. Сащ подкрепят режима на черните полковници в гърция и в резултат натовска турция взема кипър, а гърция излиза от нато тогава, а по късно чрез турция отново я натискат вътре.

36

Анонимен

преди 1 месец

До 21 Турция Е член на НАТО да, но Кипър НЕ е.

35

Анонимен

преди 1 месец

Тука хАмериканците защо не се намесват ? Направиха си държава в европа - Косово, ОТАН реши да помага на наркомана и бандеровците само защото е Русия

34

до 28

преди 1 месец

Много ми е интересно как ще обясниш дефиницията "индо-европейски език" на французите, италианците, португалците, румънците?? А... и НА ГЪРЦИТЕ. Защото гръцкият е най-дълго документираният ИНДО-европейски език, малака... Сега разбра ли защо сте едни такива дребнички и църнички с дебели задни части всичките? Генетиката не лъже.. Ромалалееееее. НИЩО общо нямате с древните гърци. Ако ще те утеши - и сега сте си пeд0-обратни.

33

Лицемерието

преди 1 месец

На ЕС е безбрежно. Когато 40% от територията на държава член е окупирана, ти да оправяш света е жалко.... От друга страна - прецедента Кипър е добро решение за други конфликти. Формулата - ЕС без НАТО е цел с която и Сърбия и Украйна могат да бъдат склонени да замразят конфликтите безсрочно на основа на "фактическото положение"

32

Yasasin TSK

преди 1 месец

Аскерът трябва да тренира в реални условия от време на време. Спомням си как протестираха 90-те киприотите и нападнаха един турски граничен пост. Един се покачи на пилона да сваля знамето. Граничарят му пусна един между очите, а онзи се свлече като пол денсърка от пилона. Горкият, тотално обърка с кого си има работа.

31

Анонимен

преди 1 месец

А британската военно-въздушна база в коя част е?

30

Atilla

преди 1 месец

Много едностранчиви коментари. Пропускате, че в Гърция имаше военен режим, на полковниците. Страната беше разделена и силно поляризирана на леви и десни. На практика Северна Гърция беше отделена от Южна. В Кипър полковниците започнаха да избиват турци и да подготвят острова за присъединяване. Е, какво очаквате? Турция да стои безучастно? Няма как да стане. Защитиха народа си, както подобава.