25

Въпроска ?

преди 1 месец

Рибарите от векове влизат за риболов и," хвърляне "на мрежи за улов на черноморски попчета , паламуд , лефер в ранни зори по тъмно.. На снимката не е цаца ( копърка ) , а сафрид . Защо няма по ограничен износ на цацата и да се даде възможност на обеднелите българи да осигурят на трапезата по евтина и наша българска риба , вместо скъпите вносни замразени риби ?

24

Случаен минувач

преди 1 месец

Е, сафридът е вкусна рибка. Нямаме много видове риби, защото Черно море е езеро. Гърците имат повече разнообразие на риби. Ловят ги и ти ги предлагат печени или пържени. Поне в Гърция можеш да си отядеш на риба.

23

Анонимен

преди 1 месец

Цеца цица цици цоца цаца цеце(мухата)

22

Банкеръ

преди 1 месец

ИАРАджиите пишат актове за миди,рапани,заделени каквото се сетиш ако нямаш билет или е повече от три кг.То за три кг Миди струва ли си да обличаш костюм,бутилки,обурудване,лодка.Съвем изтрещяхте от три кг Миди ще излезе една чиния ядки.Даже мисля черупките да ги нося в Иара да им мирише на море и някой друг рапан да обогатява парфюма.

21

Тео

преди 1 месец

Що сте слижили сафрид на снимката бе, морски?!?

20

Иванов

преди 1 месец

А вие хаховците плащайте всяко лято за цаца по 10-15 лв.по заведенията

19

ХАМСИЯ

преди 1 месец

РИБА АМА ЦАЦА.ЦАЦА АМА РИБА

18

Анонимен

преди 1 месец

*** било Н..Е..Л..И

17

Анонимен

преди 1 месец

***, ***, хич те няма! Сафридът не е цаца, не е трицона. Чети, бе ***, учи! Глупости не пиши!

16

61

преди 1 месец

"Кит в Черно море,това е мит!Радой Ралин" ...Това че Радой Ралин е добър поет не означава че е е спал в час по биология.

15

Влади

преди 1 месец

Дайте им и на тях субсидии от нашите пари, бе! Като на зърнари и др.. А те после да си изнасят храните навън , да хранят джигитайци, африканци и араби. От нашите данъци - милионери. Пък нашите продукти да са по-евтини , отколкото у нас, в Германия, Испания и Англия. Егати пазарната икономика!

14

Абе

преди 1 месец

Скоро бях в Лисабон. Не видях цаца. Нито някаква друга дребна риба, която да са прекръстили. Беше стандартното - октопод, калмари, скариди и един-два вида местна океанска, но по-едра, не е цаца.

13

lol

преди 1 месец

Сафридът не е лош, ама за лятото по-хубаво от едни гриловани сардини с узо и салата от краставици няма.

12

Анонимен

преди 1 месец

По времето на бай Тошо се носеше фукнята, че България е морска държава. Че правим кораби, че имаме курорти, че ловим и риба. През 60-те учените отбелязаха, че в ЧМ се е появил нов обитател, рапанът, от южните морета, минал Босфора с корабите, че ще изяде мидите, че е бедствие и т.н. Ние в това отношение сме провинциалисти и селяни, дори кубинците от край време правят бизнес с лангусти наред с пури и ром. Ние просто не знаем какво има в морето ни и как да го търгуваме. Миди, рапани, цаца=пари.

11

61

преди 1 месец

"всички факти, говорят, че е изкуствено създаден..." ... Много ясно! Украинците са го изкопали преди 10000 години.

10

Анонимен

преди 1 месец

Дори бежанците бягат от Територията.

9

Анонимен

преди 1 месец

Не знаех, че Чернон море е собственост на България за да изнася цацата в други страни.

8

Анонимен

преди 1 месец

Бартер цаца за скумрия :)))

7

Факт

преди 1 месец

Щом Португалия е опряла до нашата цаца, там риболовът е унищожил всичко и е наред Черно Море. Имаше икономическа война за риболова в Бискайския залив, квоти и зони за улов.

6

туй на снимката

преди 1 месец

не било цаца, ами граца