76

Анонимен

преди 1 месец

До Южни душициФилипополис е бил столица на източна Румелия с официален език гръцкия.Това са местни гърци от 6 век п. Х.

75

Име

преди 1 месец

До АнонименСамият автор "пишЕ", ве пишИ, пишЕ се пише. :)

74

Анна

преди 1 месец

Щях да се учудя,ако гърчолята не се бяха намесели.Напомнете им от къде са дошли днешните гърци и ,че нямат нищо общо със старите елини.

73

СПАРТАК

преди 1 месец

Затова сега малляяките ме обслужват в Халкидики като цар и бачкат като скоотове на 40 градуса, а аз си къркам бяло вино с морски дарове и се плицикам в Бялото море. Та кой сега е господарят и остинския владетел на региона?

72

Анонимен

преди 1 месец

Самият автор пиши - елински? Защо винаги тракийското го правите гръцко?

71

Серафимов

преди 1 месец

Ееее братята Гърци не прекалявайте нашата история на България на територията на България е също толкова стара както древногръцката даже и повече!

70

Радек от Боктор

преди 1 месец

В тези земи елини (сега гърци) никога не е имало! Тук винаги е имало Траки!!! На югозапад от Петрич е било царството на Филип 2-ри, което се е наричало Макатон!!! Още малко нататък е Молосия. От там е и майката на Александър Велики. Тя е изповядвала странен змийски култ! От Солун надолу вече са елините, които са заселници от север през 12 и 10-8 век пр.хр.(йонийци и дорийци)! Какви гърци(хора без държава), какви македонци(името се появява в края на 18-нач. 19 век)? Тук има тракийски племена!

69

Андрешко

преди 1 месец

Още на времето Ванга беше казала че под Кожух планина има затрупан град на 25 хиляди години.

68

Болгар

преди 1 месец

Държавата на име Гърция е създадена през 1830 година, преди това гърците не са имали собствена държава. Прочутата крито-минойска цивилизация се оказва тракийска. Траките са отъждествявани с българите от редица автори. Троянската война се води между тракийски племена, гърците нямат нищо общо, дори и Омир(Тамир) не е грък, а от меоните (малоазийските мизи). Ахил води мирмидонците (наречени от Йоан Малала в по ново време българи). "Древногръцките" богове се оказват тракийски. А нашите учени и историци продължават да мълчат! Пращат нашите корени в Азия, а ние винаги сме си били тук и сме един от н

67

Булгаристан

преди 1 месец

Манипулативно заглавие! Дайте на не приличаме на Македонците-всичко е наше и все някой иска да ни окраде и завладее

66

Анонимен

преди 1 месец

Елада е на бог Ел ,Елохим рогатия,а статуята не е на Хермес,въобщеАкрополис адио...

65

Анонимен

преди 1 месец

Той Александър и до Индия е стигал, кой знае какво е довлякъл, пуста лакомия

64

Радев

преди 1 месец

Тези който се смятат за Пирински македонци нека помислят ,това е част от от Тракия от Одриското Царство ,Синтите и Медите са траки от тези места ,за това че този край е бил под македонска власт по времето на Александър и Антипатър ,за 50 год,не го прави македония

63

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 65 От Пенджап иде, спокойно

62

Flame

преди 1 месец

И как разбрахте, че са се опитали да я присвоят.? Сменете си манипулативното заглавие, ако не желаете да попадате в жълтата част на спектъра.

61

Анонимен

преди 1 месец

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ, ТЯ Е ТРАКО-БЪЛГАРО-СЛАВЯНСКА, ИЗРАБОТЕНА Е В СТЕПИТЕ НА ДНЕПЪР И ДОКАРАНА ТУК. КАКТО И В ЦЯЛА ГЪРЦИЯ, ВСИЧКИ СА ОТ ТУК!!!

60

Леля

преди 1 месец

Те цялата тракийска история откраднаха, че една статуя ще им се опре .

59

Анонимен

преди 1 месец

Никой нищо не си присвоява! Заглавието е манипулативно и не отразява същината на написаното в гръцкия сайт. Явно изводите след ученическите матури, че българчетата четат, но не разбират значението на прочетеното, с пълна сила важат и за българските "журналисти". Пък и гърците си имат предостатъчно статуи в музеите, за да се лакомят за още една! Смях!

58

DDR2

преди 1 месец

Айде, да не ставаме и ние , кото македонците 😀

57

Смей се палачо

преди 1 месец

Журналистите са измислили заглавието, а сега броят коментарите ви и се смеят.Статуята си остава сериозна.