53

Анонимен

преди 1 месец

Проблемът е че прекалено малко хора ходят да гласуват. Ако масово се гласува би могло да започне промяна. Докато не гласувате нищо няма да се промени, както и става в последните 27 години. Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-зле става. Факт!

52

Анонимен

преди 1 месец

Проблемът е че прекалено много хора ходят да гласуват. Ако никой не отиде тогава вече наистина ще започне промяна. Докато гласувате нищо няма да се промени.

51

тих протест

преди 1 месец

И като протестирате какво се променя? Хората не вярват, и че могат да спечелят от тотото пък всяка седмица си пускат фишовете. Просто вероятността да спечелят е по-голяма ако играят. И с изборите така :D

50

яяяя

преди 1 месец

не гласувахте, защого сте изключително жалък народец... който реве срещу ГЕРБ, защото така му казват кремълските му господари, а същевременно е твърде зает да гласува,защото е на почивка в Гърция... вие сте незаслужено богати, само защото имахте късмета да ни управлява СДС един мандат преди 25 години и ни присъедини към ЕС... но практиката показва, че робът рано или късно се връща към робството, защото той друго не познава...

49

Факт

преди 1 месец

Единственото средство за натиск над политиците са изборите!Негласуването води до укрепването на позициите на партии с твърд електорат.Колкото е по-ниска активността,толкова по-добре за тях.Дето се вика-накрая ще гласуват само техните електорати и ще ги бетонират във властта.Затова трябва да се гласува масово и то за различни от основните партии!

48

Анонимен

преди 1 месец

Трябва да си много наивен за да вярваш в демокрацията. Дори и изборите да бяха честни и кандидатите некорумпирани, пак е въпрос на ПиАр и пари. Кое бизнес лоби ще се застъпи за кой кандидат. Това е по простата причнина че масата от хората се манипулира лесно и за това си имаме развити индустрии като маркетинг и реклама. Не случайно статистиците се интересуват от това кой кандидат е по-популрен, а не от това кой кандидат е смятан за най-компетентен от хората.

47

До глас

преди 1 месец

Като не оправдаваш нищо, тогава вземи един речник и научи поне какво означава думата "протест" и начините как може да бъде проведен ! С мишкуване и философии, че знаем много виждаме до къде се докарахме - ТОТАЛНА БЕДНОСТ, НАЙ-БЕДНИ В ЕС !

46

глас

преди 1 месец

Не оправдам никакви доводи, защо не се гласува. Според мен това е незаинтересованост и нежелание да мислиш сам. По логиката на отговорите, понеже нищо не се променя, ние дори няма и да се опитаме да подобрим нещо сами.

45

Емигрант до 61

преди 1 месец

Като не е решение отказът от гласуване, защо 35 г.не намерихте решение да ликвидирате тази ламя ДС/БКП която ви е задушила, а само констатирате кое не е решение, дори и за кмет на София избрахте "РЕШЕНИЕ" наследник на ДС фамилия ? Както е казал покойният Д.Талев "последния комунист на света ще умре в България, много след като последния руски е умрял" ! Не било решение отказ от гласуване, а е решение да отидеш и да гласуваш пак за същите или новите предложени от старите ДС корумпета ?

44

Анонимен

преди 1 месец

Защото хората ходят за риба и в мола и не отделят 30 минути да гласуват.

43

Анонимен

преди 1 месец

Голяма част от въпросите от това проучване са еднакви. Това е с цел да не излезе единодушно мнение : "Гласуването не променя нищо, а само легитимира властта на мафията". Демокрацията е същият фарс като изборите през комунизмът самоче с добавен Биг Брадър елемент за драма.

42

До 61

преди 1 месец

Ти знаеш ли какво означава "ПРОТЕСТ" ! Знаеш ли какво ще е отражението в демократичните европейски общества от един такъв общонароден протест Сещаш ли се защо корупцията зове "гласувайте масово" ? Знаеш ли каква беше реакцията в Брюксел когато белгийците не излязоха да гласуват ? Отивайте и гласувайте, но след това не "ревете" срещу изборът си, той е ВАШ, свободен и демократичен ! Дори не сте научили ползите от протест, само повтаряте изреченията на тарикат-политиците ?

41

Анонимен

преди 1 месец

До Емигрант Уви! Въобще не е решение, защото ще гласуват само те и роднините им и при обща избирателна активност 1,5% пак ще се самоизберат. С пари от бюджета за машинно гласуване, всичко да им е точно и подредено, открито и прозрачно.

40

Емигрант

преди 1 месец

До "Ами" - То и папагали като теб си има Копейкин, ама как да разбереш като няма никой в "шамандутата" ти ? А корупцията най-много се нуждае от такива като теб съществуващи същества в България затова и продължава да съществува в размер = на размерът на опростачените !

39

Анонимен

преди 1 месец

Вчера по това време написах коментар по повод публикувана статия за партия Промяна и снимка на Надежда Йорданова. Коментарът ми не беше публикуван. Смисълът му беше точно това, за което става дума днес: защо не гласуваме, защо нямаме доверие, защо ни дойде до гуша и т.н.

38

Анонимен

преди 1 месец

В България на 10.11.89 година стана вътрешно партиен преврат и държавна сигурност + висшите партийци узакониха властта си, като от първи комунисти станаха първи капиталисти. Вкараха вътре и различни "спортисти", като по този начин образуваха над държавна престъпна група (вид мафия). От тогава до ден днешен тези хора контролират държавата и няма да допуснат до властта човек, за когото няма достатъчно компромати, за да го свалят когато не им е удобен. Иначе казано в България мафията има си държава

37

Анонимен

преди 1 месец

Нагли наядени бокл.само чакат да ни изядат данаците и да ги гледаме по студията надути като пуяци.

36

Анонимен

преди 1 месец

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ

35

Емигрант

преди 1 месец

Ще се сетите, че отказът от гласуване е най-ефективният начин да се "измете" корупцията от властта, но на вас ви трябва много време за да разберете тази проста истина !

34

Анонимен

преди 1 месец

не ви ли прави впечатление как от всички партии, каквото и да ги попитат, за програма, за мнение, започват да плюят по ПП, мен това ми показва само едно, не са удобни за статуквото, заплаха са за мафията!