15

Анонимен

преди 1 месец

До Емигрант - Ами ти си явно от новите, не от тия със спомените, що не си стоя в страната да гласуваш за правилните и да ни осигурят истинска храна. Много е лесно да си хванеш чукалата и в уредена страна. А оттам пък акъли да раздаваш. Е, затова олекваш и никой не те взема насериозно. Някои добре че поне спомени имат за истинска храна, а някои така и няма да разберат какво е това. Аман от дървени философи!

14

Анонимен

преди 1 месец

До пияница мистик - И аз си спомням това сирене в стомна, на оная детска възраст все исках да не чупят стомничката, за да си играя с нея. Е, не ставаше. Сиренето беше разкошно, но то и другото, от магазина, дето го завиваха в амбалажна хартия, си беше хубаво и вкусно сирене. Сега от сто вида в в магазина не мога на едно да се спра, което да ми допадне на вкус.

13

пияница мистик

преди 1 месец

Уважение за това което прави този г-н Лесев, но нещо са го подвели за сиренето в стомна. Някъде '83-'84 година, мисля, че беше по Коледа, бях много малко дете но помня, как в нашия Супермаркет пуснаха точно "Сирене в стомна". На мен като малко дете ми беше много любопитно и интересно това, как е влязло сиренето през такова малко гърло :))) Баща ми купи 1 стомна и когато дойде време я счупи в горната част и се видя сиренето. Имаше и лека плесен по краищата. Беше най-вкусното сирене, което съм ял

12

Кръвопиец-Каснаково

преди 1 месец

ква е разликата между катък и сирене в стомна?

11

читалище заря

преди 1 месец

имайки предвид, че от началото на годината лесев е обиколил къде кво що има читалище, ми се чини, че ше има книжка за продаване, като тия от стор точка беге. "Колекция Готварница представя на вниманието на съвременния читател 12 фототипни кулинарни издания от периода 1927 - 1940 г. Авторите описват приготовлението на различни ястия, десерти и напитки от старинната българска кухня. Рецептите са гарнирани с интересни обяснения и полезни съвети."

10

читалище заря

преди 1 месец

статия от бнр отпреди 1 година: Колекционерът на най-голямата колекция на готварски книги на български е описал над един милион рецептиМарин Лесев - събирачът на всички рецепти в националната ни кухня. нема да си играя да сравнявам словореда и предоставената информация.

9

Домбил Бомбасов

преди 1 месец

До Емигрант те хората даже по "бон апети" говорят за "балканска кухня", тука излезнал некв на три водки да вика "бyлгар, бyлгар". явно нещо за пари да му се дадат.

8

Евразин Алахакбаров

преди 1 месец

и аз съм любител на автентичната българска хухня: фета, греческий йогурт, имамбаялдъ, баклава, кашкавал, кьопоолу, чевапчичи, долма, бюрек, салата оливие, гръцка салата дето в балкантурист и викат овчарска, качамак, яйца "по панагюрски", таратор и хиляди знайни или незнайни исконно татарски автентични манджи

7

Анонимен

преди 1 месец

АВТЕНТИЧНА БЪЛГАРСКА КУХНЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА.

6

Анонимен

преди 1 месец

В чужбина живея и си купувам само българско овче сирене, където и да ходя по света.

5

Mоа ли да питам

преди 1 месец

как се вписват хляб"Рокфор",колбас"Рокфор",сладкарски изделия"Рокфор"?

4

Картел

преди 1 месец

Автентичния вкус на бабината пу т ка

3

Анонимен

преди 1 месец

Щом сиренето е зелено. това означава, че е плесенясало! Защо бялото сирене е бяло? Понеже в него има сол и не позволява да плесенясва. Такива плесени не се ядат. Такива зеленикави сиренета има и по другите държави и даже са си ги патентовали! Нали точно това... доктора като ти гледа цвета на храчката и ако е зелена ти казва: КАНДИДОСАЛ СИ СЕ - то занчи развалил си се от бактерията КАНДИДА... тя става и на ПЛЕСЕН... Аре у Гьoла! Ще разболяваш хората с това развалено сирене!

2

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 1 - Ами тя не е тая от банята ти, щото явно само нея си виждал. Опитай и тогава пиши глупости.

1

Анонимен

преди 1 месец

С плесен не се храня!