18

Факт

преди 1 месец

По презумпция, всеки параклис в частен имот може да бъде осветен, в него може да се служи от свещеник, да се кръщават и венчават, само ако е дарен на БПЦ. В акта за дарение се включа площта на парцела, върху който е построен този храм и достъпа до него, ако не е долепен до тротоара и улицата. Тези продавачи са опитали да изнудят БПЦ да закупи някакъв смотан парцел за огромна сума...

17

Стефан

преди 1 месец

Не ме учудва, за разлика от "професионалните" брокери, които не са учили за риъл истейт брокер, но са регистрирани в фирми като такива. Българите, за разлика от турци, руснаци и други са продажно племе. Робско племе, а не горд народ. Те кръвта си продават (около 500лв банката), децата си продават, свободата си продават, а вие ми говорите за църква. Не ме учудва. Хайде цъкайте минуси в злобата си, но това е истината. А аз съм българин между другото. От София преди "софиянците" да станат в повече.

16

Анонимен

преди 1 месец

уж дарение, ама срещу 50 хиляди

15

VladTepes

преди 1 месец

Това е Божия земя и Бог трябва да се грижи.

14

Анонимен

преди 1 месец

На запад даже е много модерно. Тъй като "храмът" е само построен, но не и осветен, той просто представлява една сграда. Чудничка идея за лофт-жилище! А после някой интелигентен ландшафтен дизайнер може да разкраси прилежащия терен и цената ще скокне тройно.

13

Анонимен

преди 1 месец

Всеки със своя номер.Кой се хване,хване.

12

Анонимен

преди 1 месец

Помислили са за наследниците,не толкова за параклиса.

11

Анонимен

преди 1 месец

Значи,направили сдружение,построили параклис или малка черква с чужди пари,а сега искат 100 бона за имота си,който иначе,без параклиса никога нямаше да продадат за тази цена.Дори поставят условия!Съмнявам се тези хора колко и дали въобще са религиозни.Иначе,щом са и в напреднала възраст,би трябвало да го направят дарение на църквата.

10

Анонимен

преди 1 месец

Колко евроатлантическо

9

Анонимен

преди 1 месец

50k евро, колкото стар гараж в София с проядена от дървояди дървена и прогнила врата.

8

Тенгри кан

преди 1 месец

Държава на разпродажба;))) Секи, който са умъкне, домъкне от некъде и са види с пари, гледа да ги окешира ш имоти, котио след тва да продаде. За къфффф им е било на тия двамата изкукуригалници, избегали по чужбината след тва кат невидели да фъргат парите, насам-натам? Не всяка сграда е църква, не всяка сграда е храм! Тва, че е лъскаво, не значи, че е свещено! Става за обор;)))

7

Анонимен

преди 1 месец

Никифорий толкова ли няма пари да поддържа църквата или ще ги инвестира в нова кола, може да е електрическа, че да има принос за опазване на природата.Оставка на Никифорий Пловдивски

6

пияница мистик

преди 1 месец

Значи доколкото разбрах от тази толкова объркано написана статия, в обобщение може да се каже следното. Даваш 50 000 евро и взимаш имот в който няма къща за живеене, а само тази църква, която даже няма да е твоя. Трябва само да я поддържаш и пари да даваш за нея. И да е отворена постоянно, демек всякакви религиозни дъртаци да ти влизат в имота по всяко време. А ако си построиш къща, ако имаш право де, прекарване на вода, ток, акт 16 и по празниците попа да ти пее и една тълпа в двора ти да пали свещи и римляните да ти оглеждат какво могат да си наберат :)))

5

Анонимен

преди 1 месец

Само да не направят казино от обекта и така да спазят условието за продажба - да се грижат за сградата..

4

Анонимен

преди 1 месец

Верно е супер изгодно как нямам 100к веднага бих го взел.

3

61

преди 1 месец

Красиво местенце. Не става ясно дали има и къща в имота освен църквата.

2

Хора

преди 1 месец

Срам и позор.

1

Анонимен

преди 1 месец

Мормоните дават веднага 50 000 евро :)))