65

Питам само

преди 1 месец

Та викате КОЙ казва че щяло да се приема Еврото??? Кой??

64

Ники

преди 1 месец

Супер. Касиерите ще работят с две каси в лева и в евро, а рестото им трябва да бъде автоматично пресметнато в системата. По-сложно няма накъде.

63

Анонимен

преди 1 месец

Пълни простотии една година в двете валути, цени в двете, ресто незнам си кво. Трябва от утре само евро една седмица ударно обмяна и няма какво да се мъчим цяла година...няма какво толкова да се проточва...

62

Случаен минувач

преди 1 месец

80% от хората са против еврото. Защо така яростно се съпротивляват за референдум? Защото много добре знаят какъв ще бъде резултата.

61

Случаен минувач

преди 1 месец

Полша, Чехия, Унгария, Дания, Швеция и Румъния да не би да са копейки, че си карат с националните си валути?

60

сънувам референдум

преди 1 месец

копейките още сънуват референдуми :)))) Да на Еврото!

59

копейки

преди 1 месец

Ау, а в рубли няма ли да плащаме :)))))

58

Дори Чобанов

преди 1 месец

от БНБ открито заговори за цифровото евро. Държави вписаха правото на Кеш в Конституциите си. В САЩ няколко щата внесоха законопроекти за отказ от CBDC. Един от шефовете на Фед коментира въвеждането на "цифровите единици", като въздух. Следва къде, как, за какво, за какъв период време ще харчим цифровото евро. Електронни ваучери за храна и индивидуални въглеродни отпечатъци. И "няма да притежавате нищо, но ще бъдете щастливи". В същото време офшорките и държавите перачници на пари процъфтяват.

57

Никола Стефанов

преди 1 месец

"Когато приемем еврото", а? ЕК и ЕЦБ не ви ли порязаха мераците? Като сте го забленували това евро вземете се преместете да живеете някъде по на запад, където еврото е вече въведено - тези от нас, които са фенове на лева, няма да ви се разсърдят.

56

До мистик

преди 1 месец

Не е вярно, че си "служим в евро". 90% от кредитите са в левове. Унищожаване на българския лев и валутен борд са най-голямото предателство в историята на България и българите. При поредната финансова криза България, БНБ няма да има свободата да реагира адекватно, за да намали ефектите от нея, както 2008. Еврозоната е мощен инструмент за налагане на политически решения, често във вреда на периферните държави в ЕС. Еврозоната не разполага с механизъм за излизане. Място без изход се нарича капан.

55

Без Референдум

преди 1 месец

никой няма право да унищожава лев и ВБорд, еднолично. ВБ е единствената защита на България срещу безобразно теглене на заеми и фалит на държавата от политици. Част от резерва ще мине под управление на ЕЦБ, останалата част от резерва ще го профукат политици. Курсът на лева при обмен варира плюс минус 15%, според ЗАКОНИ ЕЦБ и зависи от държавите в еврозона. Скриха Доклад на БНБ. България НЕ ПОКРИВА критерии за ДЕФИЦИТ, не дадоха данни за дефицит на Граждански Организации, освен безумната инфлация.

54

Европа е

преди 1 месец

е във фалит. Повечето държави в еврозоната сас с дългове от 90 до 220% от БВП. . Санкциите унищожиха икономиката на Германия. От 2020 инфлацията в България е от 60% до сто. Заплати и пенсии са увеличени със 30%. Българинът обедня между 30 и 70%. НАСИЛСТВЕНО НАЦИОНАЛИЗИРАТ частни депозити. Нямаме право сами да определяте финансите си. Следва БЛОКИРАНЕ на ДЕПОЗИТИ, ЕЦБ Гърция. СА заплаши да продаде ЕВРОПЕЙСКИ ОБЛИГАЦИИ. Големи инвестиционни фондовеи се освобождават от европейски активи. РЕФЕРЕНДУМ

53

Фиксирани

преди 1 месец

бяхме към силната марка на икономически мощната ГЕРМАНИЯ, Валутен Борд. Жестоко излъгана беше Германия с еврото, защото едно е еврото на фалиралите Португалия, Испания, Гърция и Италия, на които ще поемаме дълговете, а друго СИЛНАТА МАРКА. Полза от евро имат политици, падат бариери за теглене на заеми. Банкери падат резерви за посрещане на ФИНАНСОВИ КРИЗИ. Обръчи от фирми на властта от превалутиране. За 5 милиона българи ще е АД. Хърватия инфлация от 40 до 70% след прием евро. РЕФЕРЕНДУМ

52

Анонимен

преди 1 месец

ТОЗИ ПЪТ БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ НИЩО НЯМА ДА СЕ РЕШАВА!!!ВСИЧКО КОЕТО ЗАСЯГА НАЦИЯТА САМО С РЕФЕРЕНДУМ!!!НИКОЙ НЕ НИ ПИТА НАВРЕМЕТО НИТО ЗА НАТО,НИТО ЗА ЕС!!!ЗАЩОТО ЗНАЕХА ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТГОВОРА НА БЪЛГАРИТЕ-ТВЪРДО "НЕ" !!!35 ГОДИНИ КРАДНЕНЕ СТИГА,СЕГА БЪЛГАРИ ВРЕМЕТО НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СТАНЕ НАШЕ,БЪЛГАРСКО А НЕ ДА СМЕ СЛУГИНАЖ НА ЗАПАДНИ И НАЙ-ВЕЧЕ АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ!!!ВРЕМЕ Е ДА СЕ СТЕГНАМ И ДА ВЗЕМЕМ НЕЩАТА ВЪВ НАШИТЕ РЪЦЕ ЗАЩОТО ТИЯ П0МИЯРИ ЩЕ НИ ОСТАВЯТ БЕЗ ДЪРЖАВА!!!

51

Държави извън

преди 1 месец

еврозоната: Швеция, Швейцария, Лихтенщайн, Исландия, Норвегия, Дания, Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Великобритания докато беше член на ЕС. Половин Европа не иска еврото. Българският народ няма полза от еврото. Насилствена НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на депозити в долари, франкове и др. валути. Еврото е фалирало. Поемаме дълговете на чужди държави. Златото 48 тона отива под управление ЕЦБ. ЕЦБ е мощен финансов инструмент за ПОЛИТИЧЕСКИ натиск и блокиране на частни депозити ГЪРЦИЯ. Следват дългове и ИНФЛАЦИЯ

50

Анонимен

преди 1 месец

Едно си баба знае, едно си баба бае. Евро та евро, те не го пускат в селото, той пита за поповата къща

49

FMC

преди 1 месец

Евро няма да приемем, дотогава Русия ще е разрушила еврозоната.

48

Анонимен

преди 1 месец

На копейките, рестото да се връща в копейки! След толкова реване в интернет, поне това им дължим.

47

Да правим разлика

преди 1 месец

България не приема еврото, а ни го налагат. По-образно казано е отказът от собствената си валута е равносилно да завариш армотесьорите на автомобила си. Погребването на българският лев е най-циничното национално предателство. След 1350 години история България няма да има собствена валута и финансов суверенитет. Къде сте патриоти-полиглоти?

46

Анонимен

преди 1 месец

блянове на психично болни български дупедати, сънуват как ограбват държавниярезерв