9

Да допълня...

преди 1 месец

До Неграмотен 7 На гости на събор на село : При това хубаво ядене и пиене , какъв хубав сеир ще стане , ако някой запали къщата на попа.

8

Пенсионер

преди 1 месец

Страховита селяния

7

Неграмотен

преди 1 месец

Хляб и зрелища!Изпитано!За протокола-2 август е св пророк Илия по стар стил.Много тачен празник и вероятно с най-много селски събори на този ден в България и Македония.Хората са си отдъхвали след тежка жътва и са се подготвяли за Богородичния пост,правели са се молебени за предпазване от бури и градушки,празнувало се е плодородието и надеждата за отцеляване през зимата.Сега си е чист сейр

6

До 5

преди 1 месец

Нищо лошо няма в програмата на събора, ако наистина премине , както е замислена. Но , както вече по традиция става, сигурно ще е съпроводена от кичозни сергии с боклу.ци, димящи, смър.дящи скари за кебапчета. А това вече размива красивото и автентичното.

5

До пияница мистик

преди 1 месец

Поредния ти безсмислен коментар. Че какво лошо има в гайдата и гайдарското надсвирване?! Това си е български фолклор.

4

Анка

преди 1 месец

Ние обичаме кючек и овнешко пумасите да надуват гайдите

3

Анонимен

преди 1 месец

Абе и ракия ще се лее ...

2

пияница мистик

преди 1 месец

Е в това сме НОМЕР ЕДНО!!! в света :))) Дай му на бай ганювеца да руча чевермета, да се лее руйно вино и ричия, да му свири каба гайда и каба зурна по разни села и паланки на съборите, да бистри политиката и да знае как всичко се прави в живота и е най-щастлив. Да се оплаче по някое време колко е беден, щото го крадяли политиците също е в дневния ред :))) След малко пък да се похвали как 2 къщи, 1 вила е издигнал с ей тези ръце също го има. Ама колко книги е прочел е тайна. Абе пълна трагедия

1

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 месец

Гайда и чеверме не се връзват никак. Гайдите са болката на агнетата и майките им ,а чеверметата причината за болката. Българи агнешко не ядем.Ядат го османските разбойници!