32

Стоян

преди 2 месеца

Нашите поплювковци, си мълчат за нашият договор и за наглите македоноиди ,фалшифициращи историята ни

31

Љубен

преди 2 месеца

И вие и грците сте многу ситна бораниа, е правите она што кажуваат великите силиДо Политкоректен

30

До 16

преди 2 месеца

Алоу ,каква окупация ,нещо си слънчасал .Преди "окупацията "и преди Ньойския договор в Пиринска Македония не е имало жив македонец ,всички са записани българи в Османските документи.Имало е само български училища и български църкви.Говорели са български и никой не е оспорвал произхода,защото са го знаели.Германската окупация през войните е германска отначало до край,а българската единствено е помагала на местните,защото и повечето офицери и войници са точно от този регион.

29

До по долу

преди 2 месеца

"Вестник Нова Македония" разиграва поредната пропаганда за облъчване на масите,без никаква правна рамка.Всяко международно споразумение в случая Договора с РСМ е подписан от двете страни и ратифициран от двата парламента.Което означава че има силата на закон.А законите трябва да се изпълняват.Не може нищо да се променя едностранно,освен по взаимно съгласие,но от наша страна няма има.Така,че ,на срещата на НАТО да отиват комтентни дипломати и да поставят въпроса и допълнително за геноцида.

28

вестникНоваМакедония

преди 2 месеца

накрая :"...Ето защо договорът за добросъседство с България трябва да претърпи промени чрез поправки, като тези промени пряко ще засегнат преговорната рамка с Европейския съюз." (статия "Секоа страна на договорот има право и обврска да ги штити сопствените интереси (а не да се стави во функциа на туите интереси)"-08.07.2024 г.

27

вестникНоваМакедония

преди 2 месеца

и още: "...Договорът за добросъседство с България трябва да претърпи изменения и допълнения, защото пряко се намесва във вътрешните работи на Македония и налага абсурдни идентичностни и исторически въпроси. ..."

26

вестникНоваМакедония

преди 2 месеца

...и ако дадено международно споразумение противоречи на интересите на гражданите, тогава правителството трябва да се опита да промени или прекрати това споразумение. Изявленията на македонския премиер Християн Мицкоски, че т.нар Договор за добросъседство с България може да се предоговори или изказването на македонския президент Гордана Силяновска-Давкова, че нито един член от Договора с България не казва, че трябва да променим Конституцията.

25

вестникНоваМакедония

преди 2 месеца

...Без съмнения. Всяко правно споразумение може да бъде променено, допълнено, спряно или прекратено, включително обвързващи международни споразумения, в съответствие с международното право (правото на нациите). На практика промените или прекратяването на даден договор обикновено се случват, когато една от двете страни прецени, че договорът е в нейна вреда.Не трябва да забравяме, че правителството (институционалната власт) произтича от волята на гражданите и ако дадено международно споразумение противоречи на интересите на гражданите, тогава правителството трябва да се опита да промени или прек

24

вестникНоваМакедония

преди 2 месеца

Накратко: "Че международните договори могат да се променят се потвърждава и от практиката на Европейския съюз. Чрез международни споразумения ЕС се стреми да постигне и защити своите политически цели....Съветът на Европейския съюз може също да вземе решение за спиране на прилагането на международно споразумение или за прекратяване на споразумение. ...Без съмнения. Всяко правно споразумение може да бъде променено, допълнено, спряно или прекратено, включително обвързващи международни споразумения,

23

Политико

преди 2 месеца

Мицкоски и Мицотакис ще имат среща във Вашингтон, всичко е игра.

22

Политкоректен

преди 2 месеца

Нека да позная: нашите си траят да не вземе да пръцне някой. Защото макетата са велика сила и не смеем нищо да им кажем.

21

Гошо

преди 2 месеца

А нашия кога?

20

123

преди 2 месеца

Българската армия е изнасилвала не само жените но и мъжете в македония това е причината за да мразят българите ...........

19

Анонимен

преди 2 месеца

А ние какво?! Ще мълчим каро риби! Трябва да действаме заедно с гърците ако искаме успех!

18

Анонимен

преди 2 месеца

Най доброто маке боклучаке е починалото,,, амин

17

петрич

преди 2 месеца

В Пиринска Македония б у г а р и нема , освен бугарската окупаторска войска

16

петрич

преди 2 месеца

В Пиринска Македония *** нема , освен бугарската окупаторска войска.

15

петрич

преди 2 месеца

Вън българските окупатори от Пиринска Македония.Македония на Македонците , бугарите в Азия.

14

Анонимен

преди 2 месеца

Има шепа изкуфели старчета от Хомo Илинден,които се мислят за македонци,няма особено бъдеще,организацията им след тях!

13

БАН

преди 2 месеца

ЕТНОС ,, българин ,, НЕМА - ,, българин ,, е само гражданство.