9

Анонимен

преди 2 месеца

Може би 8-10 години след като се пенсионирах, ще стигна до сумите, които получавах като заплата. Средната пенсия сега колко стана след това повишение с 11%? Май става 930 лева, с три лева по-малко от минималната зплата.

8

Един от народа

преди 2 месеца

Кога държавата ще спред да прецаква с намалени заплати хората, на които плаща на 100% осигуровките, а не на 60%, както е при останалите. До преди двайсетина години държавните служители си плащаха своята част от осигуровките, но тогава правителството ги прецака - намали им заплатите и пое и тяхната част от осигуровките. Резултатът за държавните служители е по-ниски пенсии, по-малки съми за болнични и всички останали обезщетения базирани на осигурителната сума, която при тях е намалена.

7

Народе

преди 2 месеца

Защо се увеличават пенсиите на бившите полицай,воени,държавни служители,който и лев не са внасяли лично в нои,парите за тях са от данъците на нормалните хора.

6

Анонимен

преди 2 месеца

Точно така стана. Аз също скоро се пенсионирам и ще съм много по-добре. Няма да плащам осигуровки, ще продължа да си движа бизнеса. След пенсионирането съм автоматично с 40 бона напред на година.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Само тук е възможно пенсионерите да получават повече пари от работещите, които имат деца - ученици, студенти... В моето семейство има трима пенсионери с по- висок доход от моя. а само единият е работил като миньор. Другите са били канцеларисти, иху-аху, ден да мине, друг да дойде...

4

Абе простак

преди 2 месеца

с 432 лв. си напред, ама цената на пакетче масло е 8 лв.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Асен Василев за 1 година 3 пъти ми увеличи пенсията - общи с 432 лв и сега ми е 1618 лв. При Тиквата - за 12 години, нито лев.

2

Анонимен

преди 2 месеца

Стига с тези 11% увеличението е с 5,5% на годишна база които инфлацията отдавна ги изяде.

1

Дедо Пенци

преди 2 месеца

Браво, те няма да имат похарчване!