15

Реалист

преди 2 месеца

За забравилите и незнаещите. Преди двайсетина години се обсъждаше с работодателите как да се плащат болничните и се планираше увеличаване на процента при огуровките. Прие се работодателите да плащат първите 3 дни от болничните, за сметка на това, че не се увеличава процента, който се плаща. Сега без да се увеличава процента при осигуровките, се намаляват дните, които плаща работодателя. Защо?

14

Анонимен

преди 2 месеца

Кой взима болнични? Бачкотещият бачкер, работещ около максималния праг. Не го вълнува, не усеща парите. Ама аз, хитрият програмист, с 50к на месец, ела да видиш за 3 дни колко губя. Затова- хайде, моля ви, махнете плоския данък, срещу който не получавам НИЩО насреща и ми вземете осигуровки на цялата заплата! Излизам 1 месец в болнични и държавата фалира, защото бачкотещият бачкер не може да ми плати.

13

Христо

преди 2 месеца

Най-много болнични се взимат в частния сектор. В нашата компания даваме 30 дни отпуска годишно и служителите си взимат още 30 дни болнични годишно. Така че горе-долу по 3 месеца не работят.

12

Гунчо

преди 2 месеца

Тия *** не знаят ли,че има и знак минус.32 години осигурявам между 30-50 работника.Аз имам 42 години трудов стаж.Преди две седмици скъсах менискус,и ми дадоха 20дена болнични.И *** отказаха да ми платят болничният.Много рядко вземам болнични.Мното често съм със лекарствата в джоба и на работа.

11

Глупостта

преди 2 месеца

ви е нарасТнала.

10

баба мара

преди 2 месеца

петък събота неделя в гърция ваканцията на децата в гърция празници 2024без чет и всеки нещо комбинира и ето ти разходите се увеличават ии спокоиноможе да засече кои болен пресича границата и къде отива ама няма да го внедрят

9

Kuncho

преди 2 месеца

Причината е, в многото фалшиви болнични! Който тръгнат да го уволняват или няма отпуска си взема болничен! С тези чести смени на правителство не е изненадващо :) То това си е публична тайна! Контрол на Джи Пи тата едва ли е достатъчен, защото болнични се издават и по различен ред от този да отидеш до ДЖи ПИ то.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Копейки, това означава че доходите на българите са нарастнали, тъй като размера на болничния се определя като процент от заплатата! Това че вашите не са нарастнали си е чисто ваш рпоблем, а честно казано за един пpoст тpoл като вас, и това което ви дават е много

7

силно загрижЕна

преди 2 месеца

Много болнав народец, еййййй.......

6

Упсььь...

преди 2 месеца

Министър-председателят посочи, че в българската позиция за форума във Вашингтон е посочена индикативна сума от 80 млн. евро.Болните българи и НОИдаГОдухат!Украйна е по важна за евроГЕЙатлантиците!

5

български избирател

преди 2 месеца

А българското правителство е готово всяка година да дава на Уркия по 80 000 000 евро безвъзмездни помощи ????Нашите болни кучета ги яли...Станали мсе донори на чужди държави!

4

32335445

преди 2 месеца

До Анонименнали...накрая на година, ако не си бил болничен, да идеш при приятел лекар та да си вземеш каквото ти се полага. Яка простотия е това, ама то и кармата си знае работата после.

3

32335445

преди 2 месеца

Малко повече контрол за ДжиПитата в това отношение. Реалните болнични са много по-малко.

2

Анонимен

преди 2 месеца

И? Нали за това са тези ежемесечни удръжки.

1

Анонимен

преди 2 месеца

Това е заради инфлацията, не за друго.