45

Шоп

преди 2 месеца

Как бе, нали Германия покани 15-ина милиона афро-азиатски инженери в Европа, все ще има и такива по ядрена енергетика.

44

Цоб

преди 2 месеца

Ядрената енергетика е най чистата и екологична измислена до момента. Вятърните турбили са добри но перките са от микрофибър и не се рециклиран, могат да се изгорят но трябва висока температура. Слънчевите панели също са добри но не се рециклират, разпадат се и стават на прах под стъклото. Всъщност ядрената централа не замърсява колко им се иска н някой хора. Франция е най умната държава в Европа след като отряза всички умници които им казаха да си махнат централите.

43

гост

преди 2 месеца

Кадри няма, но има *** политици.

42

ми така е

преди 2 месеца

Еми ще липсват. Ей ви сега ИТ-та, инфлуенсъри, подкастъри, влогъри и разни други такива. Има си нужда света от работна ръка. Квалифицирана.

41

Анонимен

преди 2 месеца

Как така ядрена енергия ат атомни централи ! Нали приоритет на Брюксел е зелената енергия от соларни паркове и ветрогенератори ! Това е отстъпление от евроатлантическите идей и ценности

40

Анонимен

преди 2 месеца

"Национален сбор" на Марин льо Пен иска да изгради 20 реактора през следващите десетилетия, а нашата кратунска мутра каза, че АЕЦ "Белене" е една локва и я уби.

39

Аз работа за 15000

преди 2 месеца

До 17 ядрен физик Така е, малко сме специалистите ще искам поне 20 000 евро заплата за да работя като ядрен физик!!! . . . . . . Евро месечно като нормален физик (application), като ядрен двойно - все пак незнам защо двойно, но звучи по-добре от IT програмист, което съм правил вече!

38

Анонимен

преди 2 месеца

"Агресивният план на Европа за укрепване на ядрения флот на енергийния преход." Всяка отделна дума ми е ясна, но взети заедно, да nykна, ако разбирам нещо.

37

Анонимен

преди 2 месеца

"Първата руска термоядрена електроцентрала в град Саров ще бъде няколко ХИЛЯДИ пъти по-мощна от атомните" - Да, но колкото по-голямо количество електроенергия произведеш на едно място, толкова на по-голямо разстояние трябва да я доставиш - до по-отдалечени потребители. По-големи разстояния = по-големи загуби при пренос. Достигайки свръхпроизводство, трябва паралелно да достигнеш и свръхдоставка. Пред руснаците отдавна вече стои необходимостта от свръхпроводни линии и те работят успешно по решава

36

Още 2-3 години

преди 2 месеца

И с АЕЦ в България е приключено. Каквато беше целта още при Пръмова Кунева. Уестинг едва ли в близките 30 г. ще бъде построен. Без площадка, срокове, фиксирани цени,. 120 милиарда лева за 2 реактора. Унищожиха Белене за 12 милиарда лева със лиценз площадка, 2 нови реактора, оборудване, прибиране ОЯГ. Златна акция за България 51% собственост. Без заеми като Уестинг и лихви по тях. Дори да построят 2 реактора на Уестинг цените на продаван от тях ток ще откаже българите от електроенергия

35

Реалист

преди 2 месеца

Как бе, нали Меркел събра над 5 милиона инженери :-D

34

Анонимен

преди 2 месеца

Всички физици стават програмисти обяви за работа за ядрени физици към ядреното регулиране има за 1700-2000лв.. Всеки бега в ИТ сектора за 5-10хил.

33

Анонимен

преди 2 месеца

Цитат:недостиг на ТАЛАНТИ,след като EDF прекрати продължилото десетилетия строителство в началото на 2000 г,превръщайки индустрията в задънена улица за кариера.Работната сила,наброяваща около 220 000 души, сега застарява,а потенциалните заместници се оглеждат другаде/Е зелени са значи от 2000г., таланти и АЕЦ не са им трябвали:))

32

Анонимен

преди 2 месеца

Как преди 1989 имаше кадри в бг.

31

що бе

преди 2 месеца

намете си тиктокери, инстаграмери и ютубери, пълно е в евопра с таквиа дето си продават снимки на краката за пари и са доста богари водят се даже бизнесмени

30

Зеленяша

преди 2 месеца

води до регрес както се разбира!

29

Анонимен

преди 2 месеца

У Еуропата нема ядрени индженерчета. Всичко стана ИТ меринджейчета. Но по- важното е че имаме толеранс към различните и страхотни драг куийн кралици.А кой, че копа доматите колеги ?

28

с Други Думи

преди 2 месеца

ЕС и Европа са до тук, щото при Изнесените Заводи и Индустрия в Китай, няма Квалифицирани хора и за най-елементарните производства - като примерно на Моливи! нищо, че преди 150 години, това е било Елементарно производство, а в 21 век да Велик ЕС - е НаПълно НеВъзможно!!

27

Анонимен

преди 2 месеца

Зелените би прецАкаха...

26

Христо Христов

преди 2 месеца

До 6 "Когато влизахме в ЕС си мислех, че ще си развием икономиката и индустрията" - така си си мислел, щот си про'с'т.