223

до223 обективния

преди 2 месеца

Няма никакво вдигане на заплати и пенсии и никога не е имало, за да има вдигане трябва да се вдигат над инфлацията, или минималната трябва да е много над минимума за нормален живот а при нас не стига дори за оцеляване, когато е на ръба на оцеляването и инфлацията е 20% примерно а ти вдигаш с 10% то е намаляване, тя като цифра се вдига но намалява покупателната ти способност, нещо трябва повечко да четеш преди да се мислиш за обективен.

222

Бони

преди 2 месеца

Няма коментари защо пенсиите са толкова ниски и защо парите в пенсионния фонд не стигат. Обяснението е много просто. В България над 400000 получават така наречената социална пенсия. Това са хора без трудов стаж и без осигуровки. Работили в сивата икономика или въобще не са работили. В света няма такова чудо "социална пенсия"! В Осигурителния кодекс ясно е дефинирано понятието пенсия - трудов стаж, възраст и платени осигуровки. Има СОЦИАЛНА ПОМОЩ, но тя се плаща от бюджета, а не от НОИ!

221

счетоводство

преди 2 месеца

Обществото в България се дели на продуктивно и непродуктивно. Продуктивното създава и потребява , непродуктивното потребява , но не създава. Съотношението трябва да е 2/3 към 1/3 в полза на продуктивното население иначе държавата фалира. Толкоз.

220

Анонимен

преди 2 месеца

До Обективен-"Интересно ми е какво е правил българина с минимална пенсия от 200 лв. преди 4 години, като сега е 600?-Какво е правил ли ?-Ами живял е що годе нормално,защото тогава доматите ( в летния сезон ) бяха 60-80 стотинки,а сега са 4-5 лв.за килограм,свинското месо беше 4-5 лв,а сега е 12-15 лв.,цената на газа се вдигна В ПЪТИ!!! Има една много велика максима:"Много по-лесно се живее с нисък доход и много ниски цени,отколкото висок доход с много високи цени"!

219

Обективен

преди 2 месеца

А трябва да говорим обективно, да твърди някой, че в момент на постоянен ръст на заплати и пенсии и покачване на външен дълг българинът обеднява наистина е мехлем за душата на вечното хленчещата част на нашето общество. Интересно ми е какво е правил българина с минимална пенсия от 200 лв. преди 4 години, като сега е 600? Трябва да се говори обективно, а не да се надува гайдата перманентно с радикални слова. Има много още, което може да се желае и реформи дето да се правят, ама аман от клишета.

218

ЛЕЛЯ ПЕНА

преди 2 месеца

ВАЖНОТО Е,ЧЕ ВИЕ НЕ МИСЛИТЕ КАК ДА ОЦЕЛЯВАТЕ,ЗАЩОТО СТЕ ИЗМИСЛЕН ПРОФСЪЮЗ,КОЙТО САМО КРАДЕ И ДРЪНКА ГЛУПОСТИ.ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ КОЛКО ЧЛЕНОВЕ ИМАТЕ?

217

Анонимен

преди 2 месеца

Синдикатите са пълна смешка, те реално не защитават работниците, а се нагаждат спрямо работодателите.

216

Анонимен

преди 2 месеца

До Запознат219- Е за кого да гласуваме? За Асфалт Паша, дето превърна "Балкански Поток" в "Турски Поток", и ни лиши по заповед на господарите си от ефтин газ? За Киро Лъжеца, дето още му чакам американските танкери с 4 пъти по- ефтин газ? За "приватизатора" Костов, дето успя да измами и ограби дори евреина Майкъл Чорни? Или за еднодневки, като Слави, Бареков и др. чиято задача е просто да отвлекат част от протестният вот? Блазе им на унгарците за Орбан и на руснаците за Путин! МЪЖАГИ!!!

215

Запознат

преди 2 месеца

Така е като не се гласува, хората очакват да забогатяват и да свързват лесно двата края без да гласуват?

214

Анонимен

преди 2 месеца

Минималната пенсия била ниска?!? Ми като си се осигурявал на минимума, каква пенсия да вземеш. Всички искат да получат без да са дали.

213

Vs

преди 2 месеца

Например, защо този от dnes.bg, който цензурира думата о***вца трябва да взима голяма пенсия, и защо на такива хора въобще някой плаща!? Не забравяйте - ******а е най - опасния човек, и глупостта не зависи от никое друго качество на човека!

212

Инж+

преди 2 месеца

Бг криво-ляво върви напред, но все ще се намери някой платен пропагандатор, който да ни обясни, че обедняваме.

211

На запад е същото

преди 2 месеца

Франция : През 2023 г., според Националния осигурителен фонд за старост, средният размер на пенсията, изплащана от организацията (с изключение на допълнителните пенсии), е 814 евро: 922 евро за мъжете и 729 евро за жените. За 6,5 милиона пенсионери, които се възползват от пълна кариера по общата система, средната пенсия достига 1215 евро на месец (1295 евро за мъже и 1128 евро за жени).

210

Анонимен

преди 2 месеца

Що? Нали влязохме в ЕС да разбогатеем, та и ние да заживеем по европейски?

209

DDD

преди 2 месеца

Не знам колко е беден българина.В момента съм в Гърция.Около мен на плажа и в заведенията са само българи.И се плаща в евро(както знаете 2:1).Не се имам за богат но не съм и беден.Явно не съм само аз.Та не мога да разбера кой с какъв интерес поръчва тези статии.

208

Анонимен

преди 2 месеца

До Лъки 161.Да ,но в Гърция нямаше национализация,ТКЗС,трудодни заплащани по 0.32лв.,ленински съботници,манифестации,другарски съдилища!През 1980 г.трябваше да посрещнем комунизЪма.Гърка си знае,че тези маслини са негови от време оно,и толкоз.А и съм сигурен,че ако нашите комунисти бяха там,маслина нямаше да остане до днес.На мястото на Партенона щеше да има статуя на Альоша.Затова днес имат големи пенсии и помощи за Коледа и Великден.А тук няма.

207

Анонимен

преди 2 месеца

До 6767, бедни сте, защото сте пр00сти! Пр000сти сте, защото сте бедни! Никой не ви е виновен, че нямате пари.

206

6767

преди 2 месеца

Българите обедняват защото са с най-ниски доходи и с най-високи цени на хранителните продукти.Литър мляко в магазините е 3-4 лева,пил. месо- 8-9.лв., св. месо- 14-16лв.,масло 250гр. - 6,80лв.,и.т.н. Сега тези цени ги разделете на 2,5 и ще получите цените на същите продукти в Европа.После имало демографска криза, младите не искали да се връщат......

205

Анонимен

преди 2 месеца

Ако сте бедни, то сте си виновни сами. В момента ВСЕКИ може да изкарва добри пари в България. Въпрос на правилни и осъзнати избори. На никого не е забранено да се движи в класите на обществото. Но се иска учене и работа. А повечето ги мързи. Сами си избирате съдбата. И онези 240 не са ви виновни. Сами си го правите. Включително за пенсионерите важи това.

204

опетков

преди 2 месеца

До евроатлантици И откъде ще дойдат парите бе невежа? Държавата нищо не произвежда, тя "дава" пари, които е събрала от работещите. Значи 700 евро за безработните, ей така на калпак, независимо дали е работил или не? То и сега имаме близо милион, които не бачкат и някой ги хрантути, а кръчмите пълни по всяко време на деня и ноща. Какъв е стимулът за работещите? Да хранят милиони ***.