122

Анонимен

преди 2 месеца

ПО ТОЧНО АНОНИМЕН ЗАД МАКЕДОНИЯ СТОЯТ ВСЕЛЕНСКИТЕ СИЛИ, ЗА МОЖЕШ ДА СЕ ПЪЧИШ КАТО ВЕЛИК ПО МАКЕДОНСКИ...

121

ДО Саше Македонецот

преди 2 месеца

САШЕ, САШКО МАКЕДОНЕЦОТ Е УЧИЛ ПРИ НАЙ-УНИВЕРСАЛНАТА ГЛАВА НА НЕГОВОТО ВРЕМЕ - АРИСТОТЕЛ. Я МУ ШРАКНИ ЕДНО АРИСТОТЕЛ МАКЕДОНЕЦОТ, ТА ДА ИЗГЛЕЖДА ПО-ФИЛОСОФСКИ ПО МАКЕДОНСКИ!!!...

120

Анонимен

преди 2 месеца

Сръбският крал Стефан Душан 14 век след Хр., чиито майка и баба са български принцеси, не е завоювал България и Гърция, а е получил днешните български и гръцки земи доброволно от населението им. Българи и гърци са го избрали за цар, дори българският патриарх е поставил короната на главата му. Голямото царство е траело само 15 години. Стефан Душан отслабва голямото царство и то бързо, и лесно пада под османска власт.

119

Тетово

преди 2 месеца

За да е жив един език, не зависи от академии и лингвисти. Имаме нужда от добра демографска структура, нарастваща раждаемост, ниско ниво на диаспора, икономически силна държава, добра реклама по света. В противен случай сме свидетели как езиците, чиито говорещи са останали до 1000 души, измират ежедневно в Азия.

118

Анонимен

преди 2 месеца

.... Езикът се променя през вековете и диалектите в отделните райони на етническата територия са доказателството как той се мени по естествен път. На литературния език периодично му правят реформа и промените се налагат по официален път. Но това не означава, че се създава някакъв друг език!

117

Прочетете написаното

преди 2 месеца

от "Историк" /93/. Това е жив пример как в БАН ще ти донесат вода от 99 кладенеца, само за да развият теория, която да е изгодна за силните на деня. Тогава на учЕния ще му кажат "Браво!", ще му дадат още една научна степен, даже и някой лев може да вземе. На основата на български диалект се бил развил сегашният македонски, затова бил самостоятелен език! Ами българските диалекти да не би да са останали непроменени цели 1 100 години?!Вземете някой старобългарски текст и нправете извод! Езикът се

116

Анонимен

преди 2 месеца

До Тетово Много лесно изглежда

115

Анонимен

преди 2 месеца

Ако сърбия даде македония,турция ще вземе родопия...

114

Тетово

преди 2 месеца

Ще направим непалци срещу непалци. Там непалците ще учат български, тук македонски. Ще дойдат на работа, като нашите бягат в ЕС

113

Анонимен

преди 3 месеца

До Тетово Всички ще учат бг езика ако има работа и заплати в бг. Няма как да ги убедим и даже и бг бегат.

112

теляк

преди 3 месеца

какъв става македонец, като се изкъпе?Чист българин

111

Само питам...

преди 3 месеца

Ако аз учил недоучил английски, например започна да го говоря с граматически грешки и объркан правопис, дали и аз като "македонския" ще мога да го регистрирам като самостоятелен език ? Ватс дъ проблем?

110

Анонимен

преди 3 месеца

До Тетово Македонците са лъгани и заблуждавани.

109

Анонимен

преди 3 месеца

До Тетово Бгер, нова, канал 7, европа са 4-5 тв канала бесплатно. Отиваш на сайта им и ги гледаш в интеернет. бтв и бнт имат гео блокаж и не може през интернет. Единствено през някой кабелар или мобилен оператор да плащаш, но през сателит трябва да се провери. Нямам идея за сателита. защото нямам.

108

Тетово

преди 3 месеца

Това е проблемът на правителството, те сами не биха го направили. За признаването на едно малцинство тук трябва да се търси подкрепата на други малцинства. Албанското малцинство ще даде подкрепа, това видяхме от ДСИ преди изборите. Сръбски, влашки, босненски и останалите също могат да бъдат убедени да подкрепят, в името на подкрепата на България за техните родни страни. Но от македонците нищо не може да се очаква

107

АНОНИМЕН 007

преди 3 месеца

МАКЕТА - ДРЕБНИ И ВРЕДНИ

106

Анонимен

преди 3 месеца

До Тетово Сърбия има сериозни проблеми с почти всички съседи така че рано или късно ще отстъпи.

105

Анонимен

преди 3 месеца

До Тетово Идеята беше ако се признае бг народ там да може да имате депутати както албанците и да може децата да учат бг език. А за официалния език и бг трябва да стане официален и без референдум. И тогава вече ще може и тв и вестници и книги да се издават и хората ще сравнат кое е.

104

Тетово

преди 3 месеца

Сърбия има пари, стига Путин да й помага. След 1999 г. спадна много, но оттогава се увеличава. Въпреки че загуби Косово, нейното влияние все още може да се види тук, в Северна Македония.

103

Анонимен

преди 3 месеца

До Тетово През интернет има десетина бесплатни канала но трябва да плащате интернет. Има и 100 канала но са платени през сайта на мобилните оператори и абонамента е доста солен мин. 50 лева.