26

Анонимен

преди 4 дни

Oгpoмнитe зaгyби нa швeдcĸия пeнcиoнeн фoнд Аlесtа, зapaди фaлитa нa aмepиĸaнcĸaтa бaнĸa VВ

25

Анонимен

преди 4 дни

Сега човек даже и даде е осигурявал на максимума, пенсията му е около 2600-2700 лева и намалява заради ниския максимален осигурителен праг. На максимума се осигуряват ръководните служители, най-вече от частните фирми и рядко някой на държавна работа.

24

Обективен

преди 4 дни

Правителствата на ГЕРБ начело с Бойко Борисов действали от 2009 до 2021 години създадоха огромни проблеми навсякъде, вкл. и в пенсионната система. Вместо да има нормално ежегодно повишение на пенсиите, заради ГЕРБ се наложи ударно увеличение след като Борисов вече не е премиер. Друг проблем е изключително ниския максимален осигурителен праг, който трябваше да е колкото 10 минимални заплати, но Борисов го задържа на ниски нива.

23

Христо Христов

преди 4 дни

До 19 "Този Иванов много явно си лобира за тъпите фондове." - фондовете са стандарта в ЕС. Какво ревеш,че иска да станем "като в ЕС"? Нали 85% гласуват за това?

22

Христо Христов

преди 4 дни

Пенсионната реформа е крайно наложителна, за да станем като в ЕС но политиците-комунисти,които избирате я бавят и не вдигат пенсионната възраст на 67!

21

Анонимен

преди 4 дни

Време е държавата да спре да прецаква тези, на които плаща целите осигуровки, а не 60%, както е при останалите. Сега държавата ги държи с намалени заплати с всички негативи от това намаление. Преди двайсетина години никой не попита държавните служители дали са съгласни да им намалят заплатите, а държавата да поеме и техния дял от осигуровките.

20

Анонимен

преди 4 дни

Ако социални плащания спрат да ги наричат пенсии, изведнъж ще се окаже, че приходите са повече от разходите за пенсии, въпреки че държавата краде 25% от пенсионните вноски и ги насочва към частните фондове.

19

Анонимен

преди 4 дни

Този Иванов много явно си лобира за тъпите фондове.

18

анонимен

преди 4 дни

Голям рев заради пенсиите. Христина защо забравя че 6 милиарда от пенсиите всеки месец се връщат в бюджута от ДДС и Акциз. Още поне един милиард ДДС от спестенипе пари за изхранване понеже пенсиите не стигхат за лекарства, храна и други разходи.

17

Анонимен

преди 4 дни

А защо държавата не създава условия зя увеличаване на приходите ?

16

Анонимен

преди 4 дни

Е да се плаща на час да излезем от тая сива икономика , бизнесмените да не плащат рушвети ами да си плащат реалните данаци не може на минимална да ми осигуряваш !!И тогава ще има пари за всичко.А тия кой са на 3400лв пенсия само някви държавни служители!? А да не знам как тия с големи заплати в цял свят плащат по високи данаци тука обратното!!

15

Анонимен

преди 4 дни

Пишете да се вдигала пенсионната възраст, но изкуственият интелект прави хората излишни много преди достигането й. В масовия случай децата, които сега са ученици или сега се раждат, никога няма да имат работа, ако изобщо станалите излишни родители успеят да ги отгледат до пълнолетие. Според мен човек, който сега реши да има деца, не мисли за повече от 5 години напред, иначе не би посмял.

14

До кога

преди 4 дни

#4 е паписал нещо чудовищно което се случва вече години,с две думи ограбване на хората.

13

Ужас

преди 4 дни

В момента пенсионата система е болен здрав носи.

12

Да

преди 4 дни

Премахване или корегиране на ранното пенсиониране и всички лично да си плащат осигуровки.Не може държавата от парите на хората да плаща за един или друг.

11

няма пари

преди 4 дни

защото няколко 10 милиарда лева или евро излизат от страната и финансират чужди икономики. Това са секторите търговиа (веригите магазини), мобилните оператори, банките, енергийните разпределителни дружества, Челопеч, мини, водните дружества. Но никой не коментира това. За няс няма но наши пари се изнасят зад граница всеки ден

10

Анонимен

преди 4 дни

Проблем има, но много скоро ще спре да бъде демографски, т. е. няма да е проблем, че няма хора, а че хората няма да има какво да работят. Тогава даже ще препоръчват да не се създават деца, защото няма да има от какво да живеят. Във всички случаи няма откъде да идват вноски за пенсии - проблемът е принципен и далеч не само български.

9

Анонимен

преди 4 дни

Ако се краде по-малко,ще има и за пенсии,и за заплати и за всичко останало.

8

Анонимен

преди 4 дни

Според тези оядени икономисти,понеже нямало кой да работи за пенсионерите,не трябва да им се вдигат пенсиите.Нищо,че тези хора са ощетявани и когато са работили и сега.Да ги оставим на фотосинтеза и кой оцелее,оцелее.

7

Анонимен

преди 4 дни

Политкоректния ми изтърка всички коментари. С търкане няма да се променят нещата към по-добро. Не се и надявайте. Никога не е ставало няма и да стане.