16

Лагрестин

преди 4 дни

Онези които всеки ден хулят всичко свято,по повод и бед повод,не са нито сънародници,нито единоверци.Предпочитам да ги няма и на тях място да се заселят каквито и да било хора,дори и невярващи,но поне да не бъдат хулители,анархисти,разколници и сребролюбци.Надявам се Бог да замени подобни хора с по-достойни и добродетелни от тях и те да населят и завладеят както българската,така и цялата земя.

15

Лагрестин

преди 4 дни

Ако някой се нарича българин и християни,той следва да уважава всички личности,които са дали духовност и просвета на българския народ.Не може да си езичник,да ходиш по гледачки и да спазваш езически обичаи,а да се хвалиш с хора като Иван Рилски,Кирил,Методий и учениците им,патриарх Евтимий,Левски,Ботев и др.личности,които имат принос било за християнското учение,било за родината.С хулители и с хора които смятат,че празниците са само да се наядеш и напиеш не бива да имаме нищо общо.

14

Лагрестин

преди 4 дни

В училищата трябва да има вероучение и да се изучават Божиите заповеди и евангелието.Трябва да има и повече часове,в които децата да се учат на добродетели.Не може част от днешните деца да са като зомбирани и вместо да се занимават със спорт,с полезни неща и да бъдат човеколюбиви,те да искат да получават всичко на минутата и да бъдат просто едни консуматори.

13

Гризел

преди 4 дни

До пияница мистикТакива като теб утре я ги има,я не,а Бог винаги ще го има!

12

пияница мистик

преди 4 дни

Хубаво е, че синът ми завърши в Лондон, а дъщеря ми учи в Рим. Тук ако тези ненормалници въведат религиозно образование в училищата ще промиват мозъците на малките деца като през Средновековието. Съвземете се, в 21 век живеем, светска държава сме. Който вярва, че Бог е мъж и то с брада значи няма капка мозък :))) Нали уж е вечен, как е одъртял, че и за какво му е брада и зъби :))) Яде ли нещо?

11

духовен

преди 4 дни

ТоА богослов под духовна просвета ,както има пред вид? Май той духа на новоизбрания ...

10

аха

преди 4 дни

Мрънкането на евроатлантиците продължава. Но тези хора не са християни, още по-малко православни, не са и българи. Те са мулти-култи атеисти, "граждани на света". Така че не им влиза в работата кой ще е български патриарх.

9

отиде си неразбрана

преди 4 дни

"Днес българина е духовно болен." - Вера Кочовска

8

инди

преди 4 дни

Харе Кришна харе Кришна харе Кришна харе харе...

7

Българин

преди 4 дни

"Патриарха" има путинистки ценности, а те са да убиват, да мародерстват, да осъществяват геноцид, да грабят, да заробват и да правят етнически прочиствания. А, забравих - и да се съюзяват с радикални ислямисти. На това ли ще учат децата в училище?

6

popa ot razgrad

преди 4 дни

духовната просвета не трябва да се бърка с религиозната просвета...духовност не означава непременно религиозност...религията да не се бърка там където не й е мястото...всяка жаба да си знае гьола...

5

Анонимен

преди 4 дни

Напротив. Това не е просвета, а дърпане обратно към каменна ера. Няма никакъв бог никъде, и със сигурност не е еврейският Бог и неговият син Исус от Назарет -Израел, както и свети дух добавен по-късно от католическата, който липсва в оригиналната еврейска библия. Всичко е пословична измислица и свободни разсъждения на тема небесен бащица. Религията е дадена на гоите за да знаят кои са богоизбраните, стига толкова тормоз.

4

Анонимен

преди 4 дни

Доценте, за какво единство говориш бре? - Единство с руските поцелуйковци? Такова единство никога няма да има! Напразно се хабиш!

3

VladTepes

преди 4 дни

Трябва да се въведе вероучение с основна тема колко е блажно виното - има много духовници - страхотни професионалисти в областта, които могат да научат учениците на пианизъм.

2

Анонимен

преди 4 дни

Духовна просвета - с баба Гусиии, Кичка и Палома у троянския манастир :)))

1

Анонимен

преди 4 дни

Успех на новия ни патриарх! Всички ретроградни проевропейски сили *** на умряло!