72

До 70

преди 4 дни

Айде стига си ревал.путин,мутин...Това е патриарха и толкова.А православните си е тяхна работа в какво вярват.И ти си вярвай в квото искаш.Аман

71

До 69

преди 4 дни

Ами пиши и за убитите и тормозени рускоговорящи жители .За убитите брутално и изгорени в културния дом в Одеса протестиращи срещу майдана.Извършени зверства от украински националисти.Те са сигурно богоугодни.Щом са украинско дело,нали?

70

ДАСКАЛ ГЕНЧО

преди 4 дни

ПРОВАЛ ПРИ РЕЖИСИРАНИЯ ИЗБОР ЗА ПАТРИАРХ. ЕДИН НЕПОЗНАТ ОТ ВИДИН ПРОВАЛИ ГРУПАТА ИЗБИРАЧИ НА СВЕТИЯ СИНОД. СЕГА ПЛАТЕНИТЕ ОПЛАКВАЧИ МРЪНКАТ ЗА ИЗБОРА. ОТНОВО В ИГРАТА ВКАРАХА ПУТИН И РУСИЯ. АЛО ВИЕ ТОТАЛНО СТЕ СЕ ПОБЪРКАЛИ. ИЗЧАКАЙТЕ И СЛЕД ТОВА ГОВОРЕТЕ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СЕ ПОКАЗВАТЕ КАТО ПЛАТЕНИ ОПЛАКВАЧИ И НАЙ ВАЖНОТО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ. ЦЪРКОВНИЯ КАНОН Е ЖЕЛЕЗЕН, НЯМА ИМПИЧМАН. ЗА ТОВА ПРЕМИРЕНИЕ, ПРЕМИРЕНИЕ И ПОСЛУШАНИЕ.

69

Анонимен

преди 4 дни

До Пепката Лъсна факта, че БПЦ се управлява от Русия. А всеки истински български свещеник трябва веднага да го посочи.

68

Пепката

преди 4 дни

Украйнския слуга веднага лъсна

67

Анонимен

преди 4 дни

И искам да попитам така наречените "православни" в кой Бог всъщност вярват - в Христос или във Владимир Путин?

66

до 68

преди 4 дни

Ами и тази една шепа сте лицемери. Затворили сте се в храма и живеете с убеждението, че в нравствено отношение сте нещо повече от останалите. Вие сте като фарисеите, които Христос осъжда в Евангелието. Докато подкрепяте един убиец и насилник на деца, няма как да бъдете християни. Чрез войната Бог ни изпраща духовен изпит, който много православни не издържат.

65

До 66

преди 4 дни

в църквата в неделя почти никой няма.Вярващите са една шепа хора.Не знам как могат да повлияят на морала на нацията.Тези една шепа хора не са лицемерни и не са неморални.Като не познаваш нещо не говори.

64

от 67

преди 4 дни

И най-голяма вина за окаяното състояние на българския народ носи БПЦ, която трябва да бъде негов духовен пастир. Вместо това БПЦ служи на политически и търговски интереси. "Изборът" на новия патриарх е поредното доказателство - чисто политическо назначение. Вместо обединение неговата личност ще доведе до още по-голямо разединение.

63

до 65

преди 4 дни

Ами точно това съм написал - причините за духовния упадък на българския народ не се корени в ниските заплати. Корени се в това, че сте безбожници и материалисти. Пишете се на християни и ходите редовно на черква, но нямате морал. Ценностите ви се разминават с християнските ценности. Огледайте се в какво пропаднало общество съществуване и сами ще се убедите, че българският далеч е много далече от Бога.

62

Jonsy

преди 4 дни

Този е монах колкото и аз, само търси публичност и внимание, къде е смирението му?Тъжна история!!!

61

До 64

преди 4 дни

Европа да си гледа протестантството и католицизма,които допускали поробване на хора ,избиване на цели народи за богатство .БРЦе на българските православни християни.Ние комплекси за пари нямаме.Радваме се че не живеем в охолство дошло от смърт и страдания.Нека запада е богат на кървави пари.Светците не са притежавали нищо ,да не забравяме.Май..ната му на Запада.

60

Анонимен

преди 4 дни

С изборът на руското ме кере даниил за патриарх българският народ за пореден път предаде Христа и се поклони на антихриста. После да не се чудите защо сте най-нещастните и озлобени скотове в цяла Европа. Не, не е, заради заплатите.

59

Анонимен

преди 4 дни

Достойна позиция! Дано и други са последват примера му.

58

Анонимен

преди 4 дни

Брокерът от Уолстрийд, видял че в църквата има много пари и облаги решил да смени професията си на брокер с професия поп. С комбинативните си умения успял да се присламчи до силните на деня - Боко и ГЕРБ. Лично вождът Боко откри ремонтирания манастир в Гигинци. Само че времената се менят, силните стават слаби и обратно. А нагаждачите отиват в килия в Света гора.

57

баба мара

преди 4 дни

заминаваи и не се връщаи ние искаме мир и доброта по света никакви воини иоръжия

56

Анонимен

преди 4 дни

Хитрец. Сега иска да шпионира и на света Гора.

55

Анонимен

преди 4 дни

Абе как в тибет по една купичка ориз и малко чай с масло и една дреха им стига.И са цял ден в молитви и медитация.В Атон е същото.Нашите духовници не спряха да се вълнуват от постове и политика.Ето затова стадото вече го няма.

54

Анонимен

преди 4 дни

Никанор се прави на смирен, а създава раздори и разколи. Уж в името на защита на по-слабия, одобрява да се убиват хора. Това не е свят човек, а подвластен на бесовете.

53

Вселенски ересиарх

преди 4 дни

Ние с Никанор на една църква служим. На демократичната църква на Щатите. Вместо ангели божи, инструкции ни дават резиденти на ЦРУ.