44

Анонимен

преди 3 дни

Не сезаблуждавйте. Отдавна са го избрали. То на нас и все ни тая кой ще е.

43

Анонимен

преди 3 дни

Мо де Ра то ре, хубаво е че няма да оставиш поколение което с npokажeния ти ген да мъpcи земята българска АМИН!!!!!!

42

До 47

преди 3 дни

Ти не си живо бе тролейбус

41

Анонимен

преди 3 дни

Абе какъв патриарх бе? В 2024 година живеем! Заливате ни с безполезни работи.

40

Живка

преди 3 дни

А защо и мама и татко имат членове

39

Анонимен

преди 3 дни

Глупости, знаели още в 9 век каква мантия, тиара и килимявка носел, я не се излагайте! И свършиха ли църковните, гръцките и българските имена, че се кръщават с имена като Арсений, Сионий и подобни извращения? Ние православна църква ли сме или какво?

38

тези

преди 3 дни

живеят в средновековието и мног държат и народа да си остане там и за съжаление за сега го постигат

37

ххх

преди 3 дни

Няма въпрос по който МИЛЕН КЕРЕМДЧИЕВ да не е компетентен. Независимо от темата той е в студиото и коментира. Чак сега разбирам колко е ценен този човек. Достоен заместник на ЛЮБЕН ДИЛОВ-син който коментираше и раждането и бременност.

36

АзъКанъАзъ7112136860

преди 3 дни

Насочват вниманието на хората към вече подготвен избор,но е и непростимо ,че никой не повдига темата за онзи безумен принцип ,който по гнусна византийска ромска традиция вече е дал властта в църквата в ръцете на Царя. Защото именно тук е и разковничето между народната ,мандатната и без властната власт на Българските Канове и вертепната власт на носителите на тази небългарски титла,каквато е царската . И ако някой не знае,то нека знае,че в православието първовластта е в ръцете на царя.

35

Бах

преди 3 дни

Избори на ПАТРИАРХ в Българската АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ?! Някаква ирония ли е?

34

без пардон

преди 3 дни

Ако Исус можеше да слезе на земята, щеше да напусне царквата и щеше да стане атеист.

33

Бългериъ фърст

преди 3 дни

Политическите и религиозните "убеждения" са чисти халюцинации.

32

Анонимен

преди 3 дни

Ако има разум в избирателите, ще изберат Гавраил Ловчански. Ще има възраждане в Българската Православна Църква. Най-дейния и съвестен човек за този пост. Врачанския митрополит преди това беше игумен на Троянския манастир и знаем на какво е способен. По негово време манастирът беше в безвремие и в поквара. Затова предполагам всички зли сили искат той да бъде патриарх на България!

31

Анонимен

преди 3 дни

Църквата и нейните служители отдавна са изпразнени от съдържание!Няма вяра,има желание за власт и пари!

30

ЦъркватаНаАда

преди 3 дни

Избира нов Юда Свещенник за главен Мутрополит

29

Анонимен

преди 3 дни

В София са пристигнали непоканени от БПЦ клирици от разколническия синод в Украйна.Това е поредния опит на патр. Вартоломей да провокира съслужение на официално събитие с българските митрополити,както се опита да направи това на опелото на патр. Неофит.Това е грубо погазване на самостоятелността (автокефалията) на Българската църква,която не признава украинския разколнически синод и не е канила негови представители.

28

Анонимен

преди 3 дни

Дай Боже Ловчанския Митрополит Гавриил да бъде и Патриарх на България и Митрополит на София! Гавраил Ловчански построи храмове, параклиси и голям катедрален храм, който няма аналог в Северна България! Най-хубавата и най-добре изографисана църква с медни и златни кубета, икони от всички православни страни и изографисан целия стар завет, отделно ВСИЧКИ български светии! Направи частно православно училище с ред, дисциплина и възпитание на ниво! Във всяко село е направил параклис! Достоен!

27

Анонимен

преди 3 дни

БПЦ Мача е Свирен!! Резултата се знае отдавна! Съдия на Мача БМБ!? ГАВРАИИЛ е Новия Патриарх!? Дружка на Борисов! Той си го Избра!?

26

Живка

преди 3 дни

На днешния свят ден е прието да се ходи на поклонение в Светата Рилска обител като се водят непълнолетни мъжеложци в дар на духовните служители. Коли се млечно теленце и се принася в жертва на Добрия Бог. Топят се с пръсти в кръвта на закланото добиче и се рисуват кръстчета по челата на вярващите миряни. След курбана Негово Високопреподобие гадае бъдещето по петната връз чаршафите и тълкува миналото по подредбата на оглозганите кокали.

25

Анонимен

преди 3 дни

Господ да пази България от църквата