142

Истина

преди 3 дни

както знаем, македонците са българи живеещи в определени географски координати... Може да се прекръстят на Западна България или направо да се присъединят към България!

141

Анонимен

преди 3 дни

Ние кога ще поискаме корекция в преброяване в РСМ? все пак 100000 пасоша доста се разминават с 3000 преброени. Абсолютна измама инициирана от РСМ.

140

Точен

преди 3 дни

До Мара Бунева Идеолог на "македонския" език е евреин. Казва се Бернщейн. Не е русин, австриец, сърбин, американец.

139

Виктор Стоянов

преди 3 дни

Мижитурката пишеща тук под псевдонима "Танас войвода" е всъщност нищoжеството Атанас Киряков от Благоевград. Вечният кандидат за кмет от антибългарската (Х)ОМО Илинден, за когото гласуват винаги по +-100 човека (от избори на избори все по-малко). Безродник, предател и македонец на заплата, продал род и родина за два червени югославски динара. Един от няколкото последни мохикани на македонизма в Пиринско. Самонабеден хидроинженер и еколог. Пълен игнор за негодници като него!

138

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

преди 3 дни

До Танас ВойводатаТи си толкова "македонец" колкото си и марсианец. За какво малцинство бълнуваш ? Я ми изпрати историческа карта, на която съществува Македония като държава. На дядо ми цървулите са по-стари от измислената ти "държава".

137

Танас Войводата

преди 3 дни

България да признае етническите македонци в България и да ни даде Човешки права и Свобода.Стоп на геноцида и асимилацията връз македонците в България . Танас Войводата , Благоевград , Пиринска Македония

136

Радев

преди 3 дни

Дори и Древно Македонското царство не е владяло никога територията на сегашна Албания там са живели Илирски племена ,а е Било част от Българската средновековна държава на Симеон ,и Иван Асен 2,,това дори в сръбската история го пише ,и откъде са се взели тези македонци сред шиптерите там ,е все едно са слезли извънземни

135

ГРЕШКАТА Е ВЯРНА

преди 3 дни

СЪРБИТЕ КАКВО ИСКАТ?

134

Ббб

преди 3 дни

Грешка е да се иска признаване на българско малцинство. Българите са мнозинство. Всички македонци са българи. В Кипър дали има гръцко малцинство, а..

133

Ббб

преди 3 дни

За Скопие, всички които са били българи в Македония са станали македонци. Македонец значи бивш българин. Като погледнеш Уикипедия, където се споменават българи, в македонския вариант са заменени с македонци. Това при цитиране на източници и данни от миналито като преброяване, жители, ритуали и тн. Македонец значи българин, всеки македонец е българин, като софиянец, бургазлия и тн са все българи. Както всеки кипърец е грък. Има нещо неправилно с искането на признаване на българско малцинство..

132

дали само там?

преди 3 дни

то и в РСМ има 3,5 пъти повече българи и 2 пъти повече албанци, отколкото "македонци", ама нито българското, нито албанското МВнР са правили панаири, нали?

131

Анонимен

преди 3 дни

Ама много нагли тия макета! Дядовците ни умираха за да ги освобождават а те наглеят!

130

Мара Бунева

преди 3 дни

До Анонимен 135: Истинските учени не само от БАН отдавна са си казали думата по въпроса:става дума за регионална книжовна норма на българския език.Освен тези в Р България и в РСМ,има поне още една--тази на банатските българи.Там обаче като писменост се използва латиницата.Правени са още няколко опита за създаване на книжовни норми (представяни като ,,езици"),вкл. в Гърция и в Бесарабия,а най-безумният е за някакъв ,,шопски" език.Да уточнявам ли,че злполучните създатели са от Белград и Москва?.

129

До Анонимен 154

преди 3 дни

Да така е. Скоро ше пристигне в Београд, а след това напред към Мацква и рашисската матушка.

128

Анонимен

преди 3 дни

Преди няколко години бях в град Щип, северна Македония на гости при приятел. Съседите отсреща бяха северно македонски власи, местни. Говориха си на тяхната смесица от влашки, гръцки и български. По едно време чувам: 'балгаре, балгаре' и викам: за България ли говорите, и комшията каза: не, не, ние във влашкия нямаме дума за 'македонци':) смях се на глас, а приятеля ми посиня, после и той взе да се хили и каза: Еми, така е.

127

Анонимен

преди 3 дни

Наистина са ги объркали, част от българите са ги писали македонци.

126

Българин

преди 3 дни

Има само една държава, която е по-смотана и по-смешна от нашата. Не е трудно да се сетите коя.

125

Анонимен

преди 3 дни

Колкото по-рано Албания влезе в Европейския съюз толкова по рано ще се разреши въпроса.Скопие за член на Ес ли е или ще си остане ромската махала на Европа.Албанците в Северна Македония виждайки високия жизнен стандарт на своите сънародници (вече равноправни членове в ЕС) ще поискат отделяне подобно на Косово .Това ще донесе сътресения а може би и край на тази измислена от Сталин държава и нещата ще си отидат на мястото.Албания трябва да влезе сама и колкото се може по-рано

124

Анонимен

преди 3 дни

И ние искаме корекция! На бройката българско мнозинство в РСМ.

123

Анонимен

преди 3 дни

Като прочетеш името на посланника и всичко е ясно .....Данчо Марков