13

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 3 дни

До НОВ ВАЛС кафяво е дъното на гащите ти

12

наблюдаващотдалеч

преди 3 дни

До Дъртанян Помниш ли какъв плаж имаше между остров "Матей" и помепната "байГанчо"

11

Русенец

преди 3 дни

До Очевидно дърт Или си далтонист, или не се стигал никога срещу течението над устието на Лома. Пролетно време Дунава е мътен, но никога кафяв. Есенно време е прекрасен!

10

Друг русенец.

преди 3 дни

До Дъртанян Малка забележка: Също съм дъртанян и зная, че истинското име на острова е ЛЕЛЕКА, От щъркел, на турски. Но още когато бях дете, невежите журналисти започнаха да го наричат Люляка и това се наложи. Там няма никакъв люляк

9

Анонимен

преди 4 дни

Абе не беше ли Тих БЯЛ Дунав?

8

Анонимен

преди 4 дни

Ааа, не съм съгласен. Авторът е изброил по-малко от половината държави, през които минава Дунав..... Къде са Португалия, Испания, Франция, Италия, Полша, Финландия, Беларус, Албания, Македония, Гърция ??? :)))

7

НОВ ВАЛС

преди 4 дни

НА СИНИЯ КАФЯВ ДУНАВ...

6

Дъртанян

преди 4 дни

Аз гоня 80-те, живот и здраве. И от моя прозорец се вижда реката, моста и Гюргево. Научих се да плувам в Дунава, Конския плаж, хижата, Матей, Люляка, Ряхово. За тия години никой не направи свестен плаж със съблекални, душ, барче и пр. Верно, брегът не е мн. подходящ, минава жп линия, нивото е променливо. Но някъде по Европа са го решили проблема. "Излязла унгарка на брега и пуснала във водата цветя. Видели я словаки и пуснали червени макове. БГ рози, Рум. жасмин. Станал венец на дружбата."

5

гхм

преди 4 дни

До Очевидно дъртМного правилно. Не знам кой е измислил мотото, но е изключително погрешно. Правилната дума е чист. А автора на статията да не се излага, да научи географията.

4

Анонимен

преди 4 дни

Haй-roлeмuo roвнonpoвog y OйpoHeмckuo paйx...

3

Анонимен

преди 4 дни

Вземете си ограмотете географската култура. Чехия - не е вярно, Словения - също, Босна и Херцеговина - също, Черна гора - също, Молдова - също.

2

За демонстрация

преди 4 дни

Трябва някой да пие от реката пред телевизия и да каже,че реката е чиста!!!

1

Очевидно дърт

преди 4 дни

Гоня 60-те. Цял живот съм живял край реката. В момента ако извърна глава виждам дунава на около 150 метра под прозореца ми. Никога, ама никога Дунав в нашето течение не е бил син. Винаги си е бил кафяв. Понякога дори изумрудено зелен и блестящ следствие на нефтените петна, но никога син.