34

88888888888888999999

преди 3 дни

Този от Colliers отново си говори на стените ! В България печалбата от кв.м за предприемачите в над 100 процента . При печалби от 400 до 600 евро между 60 и 70 процента от сградата трябва да се продаде ! Как в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Перник и Благоевград има цени от 1100 до 1300 евро ?! Заплатите на строителните работници и материалите са с близки цени в различните райони .

33

Анонимен

преди 4 дни

1000-1200евро за среден клас сграда до акт 16 и то без цената на парцела е доста надута цена 250-300евро за груб строеж с качествени материали. Още 250до 400 евро на квадрат за довършителните до акт 16 или среден клас сграда излиза около 500-700евра и то с печабата на строителя има цена на парцела и всичко друго е печалба на предприемача

32

Банкеръ

преди 4 дни

Апартамент със съседи в 15 етажен грозен блок трябва да ми плащат да живея в такова нещо не да ми искат 200 хиляди.Все пак баламите са,като гъбите никнат без да си ги дал.Само трябват подходящи условия.

31

Анонимен

преди 4 дни

"Николай Георгиев, мениджър Оценки и консултационни услуги в Colliers" , хахаха този смеshник обяснява как строежът на 1 кв/м струвал 1000-1200 евро! И то без стойността на парцела.... Абсолютна лъжа и спекула с цел да защити алчността на строителите и да си завиши оценките, за да прибере по-голямо процентче, смешното консултантче! Грубия строеж на стандартна сграда е не повече от 300 евро!

30

Анонимен

преди 4 дни

Истината е, че законодателството в България е така направено, че просто те принуждава да си купиш колкото скъп, толкова и калпав апартамент с кредит от строймафията. Понеже цената на една еднофамилна къща нараства в пъти само от бумащина, проекти, съгласуване с електро, ВиК, община, радрешение за строеж. То архитект, геодезист, строителна конструкция, електро, водопровод, канализация, пойс...Разходите са огромни. И не може сам да строиш, задължително трябва да е фирма.

29

Анонимен

преди 4 дни

Най-изгодно е да купиш в чужбина или да изчакаш нашият балон да се спука. В Манастирски Ливади на 90% жилищата стоят празни от години. Яка спекула и изкуствено надуване на цените. В Италия, Испания и дори в Гърция е много по-изгодно в моментът.

28

нотариуса

преди 4 дни

Най-изгодно е да го откраднем

27

Анонимен

преди 4 дни

Също така, може да се запитате дали е по-добре да си закупите готов автомобил, или вие сами да си построите автомобила. Без съмнение ще ви излезе по-евтин, ако си го изработите напълно сам, но от друга перспектива може да срещнете някои особености и проблеми, преди да започнете да го използвате.

26

А Руски Или

преди 4 дни

Американски АЕЦ е по-Изгодно да се Строи?! явно за Барба Ганиос - Изгодно има различно Значение!!

25

Анонимен

преди 4 дни

Апартамент се строи със жилищно-строителна кооперация. Събират се едни хора, организират се, купуват и строят. После си разделят построеното. Рядко се практикува от непрофесионални строители и нещата се правят от фирми. Опитвам се дам съвет на близки хора да си купят готово, вместо да строят, но искали ново. Техен избор. Но съм убеден, че не са съвсем наясно какво и колко ще им коства строителен процес по една къща.

24

Анонимен

преди 4 дни

До Анонимен 31, по-евтино няма да стане.

23

Анонимен

преди 4 дни

Интересно как се строи отделен апартамент в града или се купува такъв готов на село?

22

Анонимен

преди 4 дни

При тая скъпотия и двете са неизгодни. За да строиш трябва земя, материали рабтна ръка и заеми. Като купуваш е пак същото само че в цената и печалба за спекуланта.

21

Анонимен

преди 4 дни

Изобщо не е до цената, а до времето! Който има свободно време да се занимава с документи и институции, строи. Който няма, купува готово. И в двата случая се правят компромиси и всеки си преценява кои компромиси са му поносими.

20

Анонимен

преди 4 дни

Сега е изгодно да се продава

19

Анонимен

преди 4 дни

По -изгодно е човек сам да си построи , тогава обаче почват гивезалъците и може и да няма таван цената. Цените в момента в Българя са много високи

18

The Big Busine$$

преди 4 дни

Винаги е добре да си купиш нещо наготово,! А като почнеш да строиш нищо не е сигурно...

17

Аз не

преди 4 дни

по темата. Ангелов остави компа и се разходи до психиатъра. Може би ще успее да ти помогне.

16

Анонимен

преди 4 дни

Не ги слушайте! Догодина влизаме в еврозоната, цените ще фръкнат! Бързо! Отивайте и купувайте едностаен за 200 000 евро, че ще свършат!

15

Анонимен

преди 4 дни

"Закупват" руснаците, ние купуваме, Анисийче, мило. Научете го тоя маййчин език, моля.