162

1234

преди 9 часа

До АнонименВсеки си избира професията САМ.Ако завиждаш на продавачките, *** работи като тях и ще взимаш колкото тях, и то без да учиш много години. Или пък отвори самостоятелен кабинет и изкарвай колкото можеш на частна практика. Но както правят почти всички - хем на държавна работа ,хем частна практика и накрая и кражба от касата -няма как да бъде все така. Да не говорим за грубото отношение и високомерието - разбира се, че ще събужда агресия...Не се сещам за осъден за грешка лекар...

161

Анонимен

преди 14 часа

Ами какво да е отношението на младите лекари и на мед сестрите, като получават по-малки заплати от една продавачка в голям супермаркет? Продавачките да не би да са суперлюбезни с вас. Лекарите учат 6 години, после специализират още 3-4, поемат отговорност за човешкия живот, а братята без образование и и чалга поколението без възпитание искат ВИП обслужване. Няма как да искате бедният лекар да е усмихнат и доволен когато мръсни и пияни хора го псуват. *** народ - слаба държава.

160

мнение

преди 17 часа

Лекар не е професия, а призвание.Не учете медицина, ако мразите хората.

159

Анонимен

преди 22 часа

Не е важно лякаря да знае всичко. Вачно е да е Човек. Имал съм възможност да общувам с много лекари. Повечето са свестни. И достатъчно професионални. Дори и да не са твърде квалифицирани защото са млади (или стари).Обаче имал съм случаи да искам да го/я застрелям още пъртвите 30 секунди след като си отвори устата. Ако не застрелям то поне да пусна два прави и едмо маваши в празната картуна на оператора на докторския език. Такива *** са някои, че не се траят.

158

Доктор Хаус

преди 1 ден

Лекарите след полицията са най-корумпираното племе ! Да не говорим , че останаха само некъдърниците !

157

Анонимен

преди 1 ден

Просто да не им попадаш в ръцете. Търгаши в бели престилки. "Здравната реформа" завърши успешно - вече няма лекари, а търговци със здравни услуги. МУ трябва да се закрие. Там преподават изкукали бабички, които си учат студентите да плюят колегите си.

156

Анонимен

преди 2 дни

Когато баща ми получи инфаркт,го закарах аз в Спешното, защото от 112 казаха, че ще изпратят кола до час.Чакахме час преди да влезе на преглед, приеха го по спешност, ще му слагат стент.Аз чакам в коридора, минаха 2 часа, минаха 4 часа,лекарите минават в коридора покрай мен, задавам въпроси-ни гък, на 6-ия час не издържах и дръпнах лекаря за ръкава и поисках ИНФОРМАЦИЯ за състоянието на пациента.Имало усложнения и т.н.Ами кажете бе, ние сме ХОРА, разбираме, че не сте магьосници.Просто говорете

155

Атмаджа

преди 2 дни

От лекарите се очаква просто да са по-човечни и състрадателни,да са компетентни в областта в която са специализирали и да са отговорни,защото става въпрос за живота и здравето на техните хациенти.Ако пък не си харесват работата,да се захванат с нещо друго.Когато работиш в сфера където се налага да спасяваш хора се налага да даваш най-доброто от себе си.Това не е като да чистиш и да сервираш кафе например.

154

OMG_Lucker

преди 2 дни

Такова е мнението на 50 % от пациентите, да. Щот... 50% са от братята роми. Те си мислят, че всички са им длъжни.

153

Анонимен

преди 2 дни

До Д-р Дулитъл, еми ти си проблемът в тази държава :)

152

Анонимен

преди 3 дни

До Д-р ДулитълКухи приказки, на споменатите на плащаме със застраховките си.

151

Д-р Дулитъл

преди 3 дни

Нека всеки от коментаторите се вгледа в себе си,и да си отговори на въпроса:,,Какъв съм аз в своята професия?Не заслужавам ли понякога да ме пребият?"90 % заслужават,и още как.Аз бих пребивал автомонтьори,бизнесмени,адвокати,банкери,футболисти,зърнопроизводители и т.н.Списъкът може да бъде продължен.

150

истината е

преди 3 дни

Че съм вън от тяхната система и не съм я ползвал над 25 г във къщи лекувам и семейството -- естествено не правя сърдечни операции във домашни условия но съм си спестил мноооооого срещи със хора които просто носят бяла престилка -да някакви лекари са нещо са завършили пишат рецепти на латиница НО сега вече възела се затяга и те са доволни защото колкото и да не го обичаш трябва да стойш смирен ,а той да ти важничи и компетентничи -изобщо не ми трябва НО няма начин освен да минеш изцяло на внос .

149

Като са знам ....

преди 3 дни

.....Ти си болен той те гледа и си вика още един паранойк ...или като разбере че си минал 65 г ти вика ти какво искаш бе виж колко си живял егати и антиката дошла да се лекува !

148

Като са знам ....

преди 3 дни

.....какъв съм инженер ,какда ида на лекар ? Сега вече моя бабун личен лекар и антибиотици не изписва и ме лекува със добавки --пълна идио.....щ,,,на ! Хора работата отива на пари вече и антибиотиците ги намирам под масата и внасям отвън НЕ ,ЧЕ трябва да се пият но има много положения при които трябва да се действа със акъл и бързо ,а не според директиви на ЕС !

147

absurd

преди 3 дни

Лекарите са бизнесмени и търгуват със здравето ни

146

Някой си

преди 3 дни

Чета коментарите и се чудя... Имате работа имате началници или съдружници и те се държат понякога с вас не по-добре отколкото лекарите ама не им скача никой на бой... отговорете си на този въпрос. ЗАЩО? Има хора и хора навсякъде ама агресията ни избива към лекарите.... що не ни избива към нас си които сме позволили в много от случаите да ни се случи нещото (болест нараняване и тн). Лекарите не са всесилни и можещи. Не може да очаквате да оправят нещо което сами сте неглижирали с години понякога.

145

Валерия

преди 3 дни

Меркантилни и нахални с високо самочувствие някои беэ никакво покритие!!! Чакаш с часове эа преглед и излизаш по болен от преди!!! Има изключения но те са рядко!!! Пред спешните кабинети също държат се така сякаш ние сме виновни че сме болни!!! ГАДОСТ!!!

144

анонимен

преди 3 дни

То по-голям процент смятат, че напр. убитите жени са си виновни, задето били стояли при насилниците и темподобни бисери. Подобно средновековно мислене е характерно за тези ширини....

143

Гост

преди 3 дни

Желаещи да напуснат НБУ заради д-р Александър Илиев