30

Анонимен

преди 1 седмица

На диета сме уж. Набухнахме от набухватели мая и добавки. Като поници. От преработките в храните и химиите и от обездвижване не по наша вина. Иначе има доста прости хора пълни херхондета дълга тема.

29

Анонимен

преди 1 седмица

Силните реколти ще увеличат ли % на пшеницата в хляба или ще го намалят?

28

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 27. Определено си напълно изпрегнал с тоя лимец. Като само това плюскаш стана ли некъв нобелов лауреат, изобрети ли нещо невиждано и нечувано, превърна ли се в супергений, че докараш ли до 1000 години ?

27

Анонимен

преди 1 седмица

Затова пък из сухотиите на Централна Турция, пък и на много места из Мала Азия ще видите цели ниви. Там за лимеца има такова куплетче: Лимец, спелта, капладжа. Дай Аллах към манджата. Турчин бърза да оре по високо, в планината. и засява и си пее: капладжа. каплафжа. ... Турците паьят еднозърнестия лимец. Дали това е държавнаполитика или опит на отделни земеделци? Оооо сетих се. Понеже на Българските Ковбои - Селяни им отнеха ЗЕМИТЕ и сега има колхози - ТКЗС....

26

Анонимен

преди 1 седмица

Ако тръгнете на юг от Стара планина и Источнните Родопи ще разпознаете еднозърнестия лимец само като плевел. За жалост не ще го видите в нито една нива, не ще го срещнете да се превива под нито една гальовна длан. И тогава ще разберете защо народната епос се извращава от днешния поет ето в тази посока: Лимец, спелта, капладжа, Древно зърно е това - Дай му нива българска, хеле да е буренясала, ако ще - съвсем тревясала, челядта й - изфирясала, хваща се бетер трънак. Стой с кафето, гледай как!

25

Анонимен

преди 1 седмица

При толкова добрини, които "ЛИМЕЦЪТ" може да направи за стопанина си, народът няма как да не пее: Лимец, спелта, капладжа. Златно семе, златен звън. И гърнето със жълтици, И пендарите на жици. В нивите, но не навън. Ееее пее си народът, ама до там. Като пее Пенке ле и той не се чува.....

24

Анонимен

преди 1 седмица

Като си хапваш хляб от лимец ..... тъй постепенно се оттърваш от главоболието, от безсънието, от хъркането.....

23

Анонимен

преди 1 седмица

От под езика, после пускаш това сърно във вода - ще повикаш зелените стръкове на пролетта и в най-върлата зима. И ще имаш на тарпезата си хляба, и плодовете, и зеленията от градината, че и уж незаменимите белтъчини на месото. С други думи: братене при житните - след вкореняване и покълването, от първото коляно над корена тръгват още няколко стебла, "братя"всико, което ти е нужно за храна. Но нахраниш ли се веднъж, можеш да си приготвиш и постеля, и завивака и въз главе от плевите на лимеца!

22

Анонимен

преди 1 седмица

Но в хода на историята нелинейните уравнения са дошли късно, така че в древността техниката на извличане на това познание е била нематематическа: поставяш едно зърно под езика си и затваряш двете си очи, за да се отвори третото. Ще почувастваш и трепежа на атома, и камбаните на Вселената.

21

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 22. Успокой се бе зомби.

20

Анонимен

преди 1 седмица

Все някой ден езотерици и физици ще трябва да братят, подобно на лимеца, но засега общото в тяхното разбиране за първопшеницата е много малко и е от областта на етиката: първата дива пшеница е хранител и учител на човека. Била е дадена, за да научи хората, че всичко, което им е нужно - и телесно, и душевно насищане, може да се побере в едно зърно. Каквото е в атома и в дивото житно зърно, такова е и във вселената и може да се изрази не само с думи, но и с нелинейни уравнения на Лимеца!

19

Анонимен

преди 1 седмица

Лимецът може да бъде вярната храна и на народи, които чувстват подкопана своята устойчивост. Цели групи от хора, загубили пътя, по който трябва да вървят, биха си помогнали, ако върнат лимеца на трапезата си, особено в неговата сурова форма..... Кажи ми с какво се храниш, за да ти кажа какво те очаква....

18

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 19. Залимецирал си се и ти...

17

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 17. От десетки хиляди години телата на хората се чудят какво да го правят това пшеничено зърно и са оцелели и са се умножили до милиарди. Кажи за ориза че полвинта нагъват ориз дали се чудят телата им какво да го правят ?

16

Анонимен

преди 1 седмица

Пациенти, оставени без надежда от своите лекари, напипват слепешком пътя към ремисията, ослепяваки се иа водата от варен лимец, която приемат заедно с питки от брашното на лимец!

15

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 17. Щом си рекъл... На мен тялото ми от 50 години се чуди какво да прави защото нагъвам пшеничен хляб.

14

Анонимен

преди 1 седмица

Не ям пшеничен хляб. Ям само хляб от еднозърнест или двузърнест лимец. Зърната на пшеницата нямат вече нищо общо със зърната на еднозърнестия и двузърнестия лимец от които е произлязла. Като се храниш с хляб от пшеница, тялото се чуди, какво да го прави!Покълващи семена от лимец и днес подпомагат терапията на мисловно слаби, нерешителни деца, понякога прегърбени и неспособни да се измъкнат от необяснимата си интелектуална немощ....

13

Анонимен

преди 1 седмица

До Гъчо 13. Ти за тях не се притеснявай. Запритеснявал се нашия вече...

12

Анонимен

преди 1 седмица

Важното е русия да е зле, че да се затрият тия идеологически нефелници. Всичко лошо за русия е добре за света

11

Анонимен

преди 1 седмица

Благодарение на Главчев! Оказа се много кадърен!