19

Анонимен

преди 1 седмица

Е че има за хляб с шарена сол ))

18

пенсионер

преди 1 седмица

До ЗозоГрешиш - при непълен стаж получаваш 80% от минималната пенсия, която си споменал...Вземи едно сметало, смятай и не подвеждай хората.Аз съм в тази група, по различни причини, най-вече в мътните времена 90 те години. Имам признати 29 години трудов стаж, но влизам в тази категория, или с други думи 14 год в коит оса ми начислявани удръжки - изгарят! А трябва да е пропорционално!

17

До бай Илийчо

преди 1 седмица

Този народ който няма нито един ден трудов стаж ли приканвашда грабва тоягата бе мушморок? Като не си внесъл и един лев с труда си за тази държава каква пенсия искаш да имаш ?Същият този народ е казал,,Който не работи ,няма да яде".....И 300 лева са много на лентяите и измамниците крили доходи!

16

до 15

преди 1 седмица

Народът взема тоягата и така вече 30 години. Запей някоя друга песен, да чуем :)

15

Бай Илийчо

преди 1 седмица

Скоро на народа жа му писне и жа грабне тоягата.

14

Евроатлантизъм

преди 1 седмица

Евро-атлантическа щедрост !!!!!

13

SS

преди 1 седмица

А за генералите 3000 лева . За дето са били послушни на властимащите.

12

Сенеката

преди 1 седмица

Супер сумичка по десет лева на ден ....предостатъчно...важното е човек да ги взема до сто години поне...къде е смисъла да се пенсионираш на 3000 и да се гътнеш след година....

11

Уважаеми тъпунгери,

преди 1 седмица

"Социалната пенсия за старост" се полага БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ и се получава след 70г. възраст, другото, с 15-те години се нарича "пенсия за осигурителен стаж и възраст" по чл. 68, ал. 1 и 2 от Кодекса за социално осигуряване и се полага след 67 год. стаж и е далеч над тез 307лв.!

10

Зозо

преди 1 седмица

Алоооуу неграмотници. При 15г. стаж получаваш МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 526лв. Без трудов стаж получаваш СОЦИАЛНА ПЕНСИЯ 307лв. на 70 години.

9

Анонимен

преди 1 седмица

до 7 Пиянке мистична, по закон трябва да имаш 15 години минимум трудов стаж за взимаш социална пенсия като навършиш 67 години. Твоя приятел е ударил джакпота явно с късмет.

8

Анонимен

преди 1 седмица

Депутатите съща нищо не работят ама им дават далеч по различна цифра от тези 307 лв. Сега не са ходили повече от месец ама ще си вземат хилядарките. Да не говорим, че топлофикация ти иска повече от 100 лв. на месец без да си ползвал парно и жилището е малко. Смешни са.

7

пияница мистик

преди 1 седмица

До Анонимен 5 === Другарю свинар пyтюнеандерталец. Имам познат, който нямаше и един ден трудов стаж, защото всички документи изгорели там където ги съхранявали и му дадоха такава пенсия по старост, но казали, че понеже няма никакъв трудов стаж може да започне да я взима като стане на 70 години. Е, стана и си я взима :)))

6

До 15

преди 1 седмица

Социална пенсия е за хора с под 15 години трудов стаж и то на 70 години като направиш. Значи 56 години нищо не си правил.

5

Анонимен

преди 1 седмица

до Зозо, маааалоумник, трябва да имаш 15 години трудов стаж за да вземеш тази социална пенсия от 307 лева когато навършиш 67 години. Понял, мааааалоумен кравар? Ако нямаш 15 години трудов стаж ще ми гепаш юрдека, кравар!

4

Анонимен

преди 1 седмица

Това на дин ли е

3

???

преди 1 седмица

Това е за хора, които не са работили. Как така си станал на 70 и нямаш поне 15 години трудов стаж? Какво си правил 56 години?????

2

Зозо

преди 1 седмица

137 хиляди?!? Социална пенсия е за дръти комунисти без 1 ден трудов стаж. Не знам защо я наричат пенсия, а не соц. помощ?

1

Анонимен

преди 1 седмица

Това за седмица ли е?