156

Анонимен

преди 1 седмица

От страна износителка на ток до режим на тока. Къв е този измислен пазар бе, един ден цената е 0 другия ден 2.5, сбъркана работа.

155

Анонимен

преди 1 седмица

Ще има с новите цени на балансиране. Хората ще си изключат централите.....

154

Анонимен

преди 1 седмица

Някой трябва да заплаща излишния и непостоянен ток, произведен от соларки и перки. ЕС създаде мафия в този сектор с откровено глупави и идеологизирани политики. В цяла Европа цените се вдигнаха два пъти. Няма как България да бъде оставена с чувствително по-ниски цени. Средната цена в Европа за бита е 40 стотинки на киловат час, а у нас само 25. Плюс зелените такси, които изкуствено оскъпяват електроенергията. Два пъти увеличение ни чака. В София марионетните власти са длъжни да следват правилата

153

айдуци

преди 1 седмица

енергетиката ,здравеопазването и водоснабдяването трябва да е държажна собственост и политика ,а не частна -нормално частника да иска повече да печели , то държава има а политиците защитават частните интереси а не народните

152

Анонимен

преди 1 седмица

"При балансирането проблемът е, че не само пазарни разходи влизат там, влизат и административни тежести.."На мен не ми стана ясно нищо. Какви точно са разходите при това "балансиране". Какво точно е "балансиране". Какви са тези "тавани" на разходи, кой определя това. Някой трябва да обясни на публиката и бизнеса тези директиви на ЕС, поне да разберем логиката на този дирижиран "пазар ", мислен в коридорите на Брюксел.

151

Иванов

преди 1 седмица

Тия търговци на ток да си продават тока навън а тука като не им отърва да спрат да ни продават скъпия си ток и държавата най накрая да си влезе в ролята да регулира строго тия търгаши защото бързо забра иха рефрените от 2013 г.евн аувидизрен,Енерго-про *** си с добро,и изчЧЕЗвайте.

150

Анонимен

преди 1 седмица

Търговците на ток са на ръба на фалит,----Не виждам проблем за мен, освен ако не искат финансова помощ от държавата.

149

ПроСоТо

преди 1 седмица

и какво значи "За сега" ?

148

ПроСоТо

преди 1 седмица

само забележете с какви ИЗМИСЛЕНИ понятия и клишета СЪСИПВАТ една индустрия,основана на принципа "производство-продажба"..

147

Анонимен

преди 1 седмица

ОТ 1 ЮЛИ СЕ ВЪВЕЖДА РЕЖИМ СЕВЕРНА-ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ПО 6 ЧАСА БЕЗ ТОК 0-6,6-12,12-18,18-24 ЗА ДНИТЕ ПОНЕДЕЛНИК, СРЯДА,ПЕТЪК, А ЗА ВТОРНИК,ЧЕТВЪРТЪК,СЪБОТА,НЕДЕЛЯ - НАОПЪКИ,С РЪСТ НА ЦЕНИТЕ 50%!!!...

146

Хаха ха

преди 1 седмица

Герб /дпс ще ви вьрне в каменната ера -нищо за украйна главчев е договорил да има ток

145

Анонимен

преди 1 седмица

С партийните назначения в енергетиката, разбиха всичко. Хора които нямат никаква идея как функционира цялата система да я ръководят си е тотал щета. Явно са назначени да уредят олигарсите и държавата да няма никакво участие в този сектор. Народа дреме, а утре няма да могат да плащат непосилните сметки на капиталиста.

144

до 130

преди 1 седмица

От десетилетия се занимавам с превод на литература. Всичко, което казвате е истина.

143

Анонимен

преди 1 седмица

На мен не ми пречи режим на тока. Преживели сме Виденовата зима, а преди това социализма. Не ми пука. Но няма да има такъв. Будалкат ни, за да вдигнат цената. Е и? Нали на бедните дават енергийни помощи.

142

Анонимен

преди 1 седмица

Ами намалете административните тежести, щом са проблем. Началници в енергото много, да оставят по един на фирма. Инкасаторите са анахронизъм, скоро ще се заместят от ИИ, безплатно и дистанционно. Само работниците по профилактика и ремонти трябва да останат и дори да се назначат и по още неколцина, че не достигат. Много шефове, малко трудоваци в енергетиката са.

141

Анонимен

преди 1 седмица

Ако има режим на тока, това ще е невероятна награда на главите на евроатлантиците :)))

140

Анонимен

преди 1 седмица

Търговците на ток ни мамят, както винаги. Просто свикнаха държавата да им плаща разходите, а те да прибират чиста печалба. Страх ги е, че природната по-евтина енергия може да им конкурира печалбите и трябва да се преквалифицират. Ами има много работа в селското стопанство напр. На бюро всеки може. Колкото до цените на тока, не е задължително да ги вдигат. От тях зависи.

139

Такса Тъпомер

преди 1 седмица

То лятото тока е в излишък, дори по закон излишния трябва да са длъжни да го пускат безплатно вместо да се губи което е вредно за планетата.

138

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 133 Използваха се трикове за издаването им. Нашите: "Вече е издадено в Русия". Руснаците: "Издаваме това с цел агитация против Запада. В тези книги се показва какъв ще е ужасния край на капиталистическите държави." "Галактика" поне се превеждаше от оригинал. И как няма де издава класиката, нали се учи в училище. Тогава - през цензура, често през руски.За комплектите - не си бил свидетел, не коментирай. Ти си много късно чадо на соца, явно. В навечерието на Горбачовата перестройка.)

137

Анонимен

преди 1 седмица

Време е за Възраждане!