54

Нотариуса

преди 1 седмица

С новата лична карта и електронен подпис в нея ще могат да ви откраднат апартамента и да ви източат банковите сметки без дори да разберете! Честито!

53

Анонимен

преди 1 седмица

От къде на къде ще ни задължават да има биометрия в картите. Пръстовите отпечатъци както и всякакви други биометрични данни може да бъдат откраднати или да се подхвърлят някъде и да се подправят.

52

Жиката

преди 1 седмица

Картите са напълно незаконни и недемократични.

51

От бункера

преди 1 седмица

Не е само за парите , по голямата цел е в скоро бъдеще , за да сте изрядни миряни граждани- роби - скотове , да сте с лични карти с пълни данни - днка , ваксинации , свидетелство за съдимост+ данни от този тип, разбира се дигитални - инак супермаркета няма да ви се отвори - в работа ще ви кажат - такива са правилата , а приятелите ще ти кажа е ко от тва бя човек . На по смелите им препоръчвам филма Сойлент Грийн.

50

Брезник

преди 1 седмица

мерси за адреса, ще и ходим на гости, на тая слива

49

Няма да вадя бе !

преди 1 седмица

Нарочно има само един отпечатък ,а не е със фул екстри както сега има във някой държави --тоест по света има и във момента много по -модерни и функционални лич.карти ---за да могат периодично да ни ги сменят и да ни дерат .....няма мир и спокойствие тука !

48

Тези със безсрочните

преди 1 седмица

Трябва ли да вадят и кога им е крайния срок за другите крайния срок е като ти изтече документа ?

47

Няма да вадя бе !

преди 1 седмица

Тамън си извадя нова хайде пак ! Дори и да не е за парите ,ама като смениш л.карта се влачат книжки и какво ли не --предполагам на всеки му се виси по дълги опашки ! Като ми изчтекат старите документи тогава ще мисля то за 4-5 г или повече никой не знае дали няма да има още по нова карта със родловното ми дърво и колко пъти съм бил във затвора ....

46

Анонимен

преди 1 седмица

Пак народът ще плаща масрафа - от 18 лв на 30 лв. Ха честито.

45

Гошо

преди 1 седмица

Не е ли по-лесно вместо на няколко години да сменят личните документи да ни набият по един чип в задните части и без друго се рекламират гей обществата, то първия път е зор после се свиква. Е малко гласът става писклив но и с това ще свикнете.

44

Анонимен

преди 1 седмица

По-рано снимките за лична карта се правеха във фотографски ателиета и хората, снимани там приличаха на себе си в изображенията на фотографиите. Сега те снима чиновничката на гишето в РПУ-то и после се чудиш какъв е този върколак на снимката върху твоята лична карта. Случвало ми се е няколко пъти да видя лични карти на мои познати, които са със сполучлива снимка. Всички останали са с такива снимки, че не знам как човек ще може да се легитимира с този документ, когато това се наложи.

43

Анонимен

преди 1 седмица

Можете ли да разеберете какъв е смисълът на едно от правилата - хората над 70 г. сами да решават дали искат картата им да важи 10 или 30 години? При това, тя ще им се издава безплатно.

42

Поправка :

преди 1 седмица

Продължава доенето и стригането на местните команчи,населяващи краварската колония БългЕрия на пряко подчинение на ПосолствоТО... 70% от команчите отишли за гъби,когато се решавала съдбата на резервата им.Но пък ПосолствоТО е останало много доволно от постигнатите евроатлантически ценности и демокрация в територията(каквото и да значи това), защото е важна територията,а не местните команчи,които ще изчезнат също както северноамериканските им събратя.

41

Не ми е много ясно

преди 1 седмица

Има много хора, които вече имат издадена безсрочна лична карта, защото в момента на издаването й са били вече навършили възрастта, предвидена в досегашния закон. Значи ли това, че хора на 70, 80 и повече години ще трябва да си сменят личните карти най-късно до началота на август 2031 г.?

40

майната на системата

преди 1 седмица

уточнение с цел затягане на удушаваща хватка,около врата и контрол от страна насистемата - държавата над живота и съзнанието на хората и политкоректност на овче стадото..

39

ВЪРХОВЕНСТВОНАЗАКОНА

преди 1 седмица

НЕ СТЕ УТОЧНИЛИ ОСНОВАНИЯТА ЗА ИЗДАВАНЕ НА НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ::КОГА И ОТ КОЕ НС СА ПРИЕТИ ПОПРАВКИТЕ НА ЗАКОНА ЗА ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ??!!!... МОЛЯ, ИНФОРМИРАЙТЕ НИ!!!

38

пияница мистик

преди 1 седмица

До Анонимен 35 === И кво ти пука? Тъкмо ще придобием малко по-американско и космополитно мислене. А не като сега ксенофобско, шовенистично , хомофобско и рус0poбско. В САЩ живеят и има цели квартали - китайски, руски, латиноси, нигъpи, индийски и какво? Живеят си американците и не се оплакват, че им е толкова омешана с какви ли не етноси и нации държавата. То като си умен и вадиш пари все ще си добре и ще живееш в скъп квартал с ограничен достъп

37

силно замислЕна

преди 1 седмица

Е що тъй, к'во и му е на старото поколение?!

36

Хейт

преди 1 седмица

И кое им е новото? Имат ли вграден електронен подпис като личните карти в Естония да речем? Не? Можеш ли с тях да попълваш електронни документи или да гласуваш на изборите онлайн? Не? Тогава за какво са ни?

35

Анонимен

преди 1 седмица

Ще има дела и колективни искове срещу "държавата".