10

Анонимен

преди 1 седмица

Много философ и ерудити малко истински вярващи. Лицемерие и алчност и престъпност всякакъв сорт волно и не волно осъзнато и не осъзнато... Виждаш ли я тази църква в която се търгува? Камък върху камък няма да остане.

9

Анонимен

преди 1 седмица

Персия е била високо организирана империя със самостоятелни провинции. Затова ислямът, подтикнат от евроатлантически ценности я завладял!

8

Анонимен

преди 1 седмица

Toва всъщност е персийски празник. Както и Петльовден. Има го от времената в които Персийската империя е владяла Балканите. Пък то и без друго траки и перси имат много сходства, защото са били съседи твърде дълго време. Реално и двата дни са такива, за които хората в миналото са смятали, че е по-лесно жената да зачене в тези дни. защото характерът на климата в природата в тези дни е по-благосклонен, влияе по-добре на организма. Гергьовден също е персийски. После идва църквата и заграбва всичко.

7

езичница

преди 1 седмица

Не са самодиви, а - русалки. Българските русалки не са с риби опашки, а красиви млади жени с руси коси (оттам русалки) и криле. Те са свръхестествени същества, които живеят накрай свят, при Слънцето и идват при нас, хората веднъж годишно - през Русалската неделя, и ръсят с вълшебна роса нивите за плодородие.

6

Анонимен

преди 2 седмици

Те ти, булка, Спасов ден. На тоя ден имало ритуал за лекуване на безплодие. Булката прави трапеза на поляна, ляга на билка росен, а до нея партньора. На сутринта си тръгват без приказки. Въпросът е, дали в булката е проблема или в мъжа и. Затова можело ритуала да стане и с чужд мъж. И ако някой мераклия харесвал комшийката си, преди празника и подмятал: Не съ дърпай, те ти Спасовден...Иначе лафа се употребява в ситуация на изненада. От бабите го знам, де.

5

Анонимен

преди 2 седмици

Слава на Бога

4

Лилка

преди 2 седмици

Поклон с уважение и смирение пред паметта на починалите близки и познати ! Честит празник на имениците и техните семейства !

3

Анонимен

преди 2 седмици

Хубав ден!

2

ЧРД

преди 2 седмици

А феновете на Буци, Буцовден......

1

Анонимен

преди 2 седмици

Дер ю брайд, сейнт Спас Дей както шеговито си говорят в посолството по избори и съставяне на правителство