173

СЕИЗМОЛОГ

преди 15 години

3 юли 2008 г.Земетресение от 3,2 по скалата на Рихтер е усетено в София само няколко часа след взрива във военните складове край Челопечене. То е регистрирано в 15.12 часа, като по данни на Сеизмологичния център към Геофизичен институт на БАН епицентърът му е бил на около 15 км в южна посока от центъра на София. Най-силно трусът е усетен в Панчарево, Кокаляне, Казичене, Младост и Дружба. Това е справка от агенция "Фокус". Просто факт, Бойко не е толкова ***, че да се "изкаже неподготвен".

172

строителен инженер

преди 15 години

Уважаеми журналисти,1. Земетресенията от миналата седмица не бяха "силни" по никакъв начин. Може би не знаете, но за да бъде лепнато определението "силно" на едно земетресение, трябва да са изпълнени едни условия. Справка - .usgs.g_ov2. Цикличност в проявата на СИЛНИ земетресения в България има. Е, не точно в района на Витошкия разлом, но София не е България.3. Избягвайте да питате архитектите по каквито и да било въпроси, свързани със земетресенията, защото архитектите не разбират нищо от тази материя. И ще ви говорят глупости за някаква си девета степен, а вие ще си мислите, че става дума за МАГНИТУД 9 по Рихтер, и... и ще стане страшно, като това стигне до ушите на ***.4. "Шанс" за природно бедствие...? Звучи ми извратено. Ние, нормалните, обозначаваме вероятността като ОПАСНОСТ.

171

преди 15 години

Пич, незнам къде си учил в пети клас но нещо много лошо са те излъгали. Витоша НЕ Е вулкан.

170

CCCCCCCC

преди 15 години

НЕ ЗНАМ КОЙ СЕ ИЗЛАГА ,АМАА ВИТОША Е ЗАСТИНАЛ ВУЛКАН ....КАТО НЕ ВЯРВАШ ,ПИТАЙ НЯКОЙ ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ГЕОГРАФИЯ ЗА 5-ТОКЛАСНИЦИ!!!

169

българска простотия

преди 15 години

Ей това българитееее.... стига сте се заяждали, хора!!! И едно да ви кажа- Витоша е планина, а не вулкан! Чуйте го от човек, който това е следвал и вече е доктор (секция география). За всички, които въпреки всичко продължават да го твърдят, е , поне не се излагайте да го казвате пред други хора!!!

168

..БайБрадър

преди 15 години

...не се притеснявай, а използвай верткалните сейзмични колебания по-бързо да приключиш с мисията си във WC...

167

..БайБрадър

преди 15 години

...не се притеснявай, а използвай верткалните сейзмични колебания по-бързо да приключиш с мисията си във WC...

166

redordead

преди 15 години

аз в това време кензах и се притесних, че ако трябва да бягам навън ще изляза по гол *** :)

165

преди 15 години

Факт е, че в статията не се споменава за коя скала става дума. Да не би говорещият по телевизията да е виновен за това? Хората открай време си патят от неточни цитати......

164

преди 15 години

Човека очевидно не знаеше за коя скала говори, тъй като не са му ясни. Като му зададоха въпроса за раликата в скалите, предаде топката на този, който беше наистина най-компетентния от тримата - инж. Начев, защото не знаеше отговора.

163

преди 15 години

добре моля за извинение. но все пак трябва да се припомня истината та била лоша или добра

162

преди 15 години

Ехоооо,Лучников умря,така че коментара ти е неуместен..

161

преди 15 години

Abe q se osuznaite malko ili si namerete drugo mqsto da komentirate vecniq spor "sofiqnci - selqni"! Za nqkoi ot vas vsichki hora izvan Sofiq sa "selqni", no kakto vijdate cqla Bulgariq spi spokoino, samo tuk periodichno si ni trese! Stolichani da ne bi da imat imunitet s/u zemetreseniqta! Tezi, koito pishete vsichki glupavi komentari na tazi tema, 100% ste teeneidjari s razbuntuvani hormoni, koito sa si povqrvali, che kato sa ot Sofiq sa nedosegaemi ama sa zabravili mama i tate predi 20 - 30 godini ot kude sa doshli - ot provinciqta! :) aman ot kompleksarcheta... a za ostanalite: stiga ste gi mislili i komentirali tezi zemetreseniq, ako shte stava neshto nikoi ne e v sushtoqnie da go spre..jiveite si jivota! :)))

160

прелитащ

преди 15 години

Ами уважаема ................ кви келешики руски са тия с тия таблици и скали ..........страните само във Вршавският договор използват таблици и наименования на болести ЩОТ ОТ РУСИЯ ПО-УМНИ НЕМАШЕ!!!!!!!!Ако не знаеш също и Кирилицата е тяхна и е писана за тях.ПОСЛЕ..... НЕ АРХИТЕКТ СМЯТА ЖЕЛЕЗАТА И БЕТОНА А...... ИНЖИНЕР ...............ИЛИ МНОГО ДОБЪР АРХИТЕКТ а сигурно не си от гилдията след като не знаеш ЧЕ да си ДОБЪР АРХИТЕКТ ТРЯБВА ДА СИ ИЛИ ЛУД или П>Е>Д>А>Л!!!!!!!!!!!!! ха наздраве

159

Елица ..пак

преди 15 години

номер 152, коментарът ти изглежда така, сякаш е превеждан с автоматичен транслатор от чужд език.Имах впредвид да се престане да се коментира, че архитекти са казали, че сградите в София били проектирани да издържат до девета степен по Рихтер, защото въпросният архитект, който говори сутринта по въпроса не е споменавал скалата на Рихтер, а каза, че са проектирани за девета степен по Медведев-Шпонхоер-Карник. Въпросната скала е различна от тази на Рихтер, и е 12 степенна, така че деветата й степен далеч не означава пълно разрушение. Забележката ми беше към всички коментиращи, които се заловиха за тази девета степен, причислиха я към рихтеровата скала и взеха да "цитират" тоя и оня и да коментират глупостта на изказалия се, защото, видиш ли, при 9 по Рихтер всичко се рушало. Така е, само дето човекът не говореше за девета степен по Рихтер, а за съвсем различна скала.

158

преди 15 години

Айде стига с тая паника по тея земетресения, че и аз започвм да се паникьосвам!

157

преди 15 години

не е зле вече Бойко Борисов и Етем да почнат да мислят за евентуална евакуация на софиянци по селата в провинцията, защото трусовете може да продължат с години като в Япония, а София и Витоша не са най-безопасните места за живеене

156

sofia

преди 15 години

ti si neshtastno sashtestvo! nikoga nqma da mozhesh da se namazhesh i na malkiq prast na....kakto gi narichash "shopite restituti"...te vinagi shte sa niva nad teb , taka che uspokoy se!

155

Друг поп

преди 15 години

да го ***... :-(

154

преди 15 години

Sofiqncheta vie ludnahte bre:)))))