28

Анонимен

преди 2 седмици

Даже много им трябва математика и за изобразителното изкуство - перспектива, убежна точка, пропорции на тялото и човешката глава, светлосянка и т.н. Иначе ще нарисуват комина перпедикулярен на обичайно пирамидален покрив.

27

Ала-Бала!

преди 2 седмици

Излишна статия , всички виждаме какви са ИМ ''резултатите '' !!

26

Анонимен

преди 2 седмици

"Въпреки че животът си знае своето.", "Няма най-добро.", "Има съдба." - и това ми било директор. Да ходи някъде да пасе патките.

25

redordead

преди 2 седмици

дете на познати имаше 2-ка на класното по БЕЛ в 9 клас и каза, че и ние да го правим ще имам 2-ки. Тогава реших да се пробвам на изходящият тест за 9 клас - завършил съм 97-***, без никаква подготовка и без да знам нито едно произведение - т.е. там карах на късмет, и съответно не отговорих и на отвореният въпрос в края - ами от раз имах точки за 4-ка, ако само стоиш в клас и внимаваш, за да запомниш кой е автор на определено произведение ще удариш и 5-ца, а с малко учене - 6 без проблем!

24

Анонимен

преди 2 седмици

Тоя пък като е много образован какво?! Хрантутник на държавна работа... Ако беше толкова кадърен, щеше да си в частния сектор и вместо да чакаш подаяния от партията, да си милионер от собствените си качества.

23

Мария

преди 2 седмици

Единствената промяна, която трябва да направите за този приемен изпит за гимназии (понеже НВО в 7 клас е приемен изпит) е да сложите 2 по-трудни задачи по математика накрая за да може да се влиза наистина с успеха по математика в математическите гимназии, а не с успеха по български. Миналата година в София имаше 200 пълни 100ци по математика, а само 156 места в СМГ. И разбира се българския език е решаващ.

22

Анонимен

преди 2 седмици

Младите , много ''знаят'' , но нищо не могат !

21

Анонимен

преди 2 седмици

Навремето в казармата поне 1/4 от хората не можеха да напишат "УВО - 92" без правописна грешка. За чисто бели българчета говоря. Някои от тях даже са били отличници в училище.

20

Анонимен

преди 2 седмици

Да ''благодарим'' и на самозванеца ''професорЪ'' Петър Стоянович , поредният Бг-''будител'' , за това че в България имаме ЦЕЛОГОДИШНО БАНАНИ , с което най-много се гордее , ....а по времето на СОЦА не е иМАло !Защо не каже :Колко изпити и дипломи са ПРОДАДЕНИ ?

19

Анонимен

преди 2 седмици

Всяко едно дете на тази възраст, с което съм общувал, е в пъти по-грамотно и образовано от мен и съучениците ми на неговите години. За знанието на чужди езици да не говорим! "Компютърните" пък изобщо да не ги споменаваме! Почти всеки днешен седмокладник се оправя криво-ляво с английски, а моите набори от бай Тошово, така и българския не го научихме на задоволително ниво. Днешното образование в България при всичките му кусури е класи над това от преди 20-30-40г.

18

Анонимен

преди 2 седмици

Аман от примитивни люде в образованието ... Алооо , съсипахте образованието , който дойде на власт започва с ''реформи'' в образованието ,..до кога ? Виждаме какви са ви ''РЕЗУЛТАТИТЕ'' !Защо допускаме , измислени ''атлантици'' , които са УТАЙКАТА на обществото , да се намърдат и в образованието ???

17

Анонимен

преди 2 седмици

Опрапастихте образованието тотално с подобни опити. Нон стоп промени и резултата е плачевен. Различни учебници на всякакви издателства в това число и посредствени. Преди време можеше да се освобождаваш от матури ако имаш висок успех. Сега всички дружно заради някаква статистика. Имаше и изпити за гимназии и университети - който желае се явява на изпит. Защо е необходимо да стресирате и отвращавате децата от училището?

16

Анонимен

преди 2 седмици

Във всичко изброено - "Биология, Химия, Физика, История, География, Музика,.." с изключение на изобразителното изкуство, ти трябват математика и български... затова гусин директор.Проблема на децата, не са стандартизираните тестове, а това, че се готвят за тях с години, а месец-два преди тестовете, бам некой министър или "директор" ги смени, барабар с учебната програма.

15

наблюдател

преди 2 седмици

Тоя не си затвори устата. Да българския и математиката са основни науки и матурата трябва да е върху тях. Ако някой иска да влезе в специализирано училище там ще му вземат оценката по съответния предмет /география, химия, физика, история и т.н/ от дипломата. Малко ни е да плащаме на частни учители по два предмета та да плащаме по пет. Аре стига не стига че не ни учите децата на нищо в училище та и претенции имат. Повечето учители не им пука и не си дават зор има и добри но са твърде малко.

14

Стамате

преди 2 седмици

Промяна във формата на който и да е изпит от средното образование е АБСОЛЮТНО безмислена, ако не се промени съдържанието и програмата на изучавания материал. Сега учениците са абсолютно затрупани от всякакви теми по различните предмети и съответно просто блокират и нищо не им се пипа. Доволни са само мнимите частни учители, състояние натрупаха от това положение.

13

Анонимен

преди 2 седмици

Никакви изпити за 4,7 и 10 клас. Какви са тези дивотии бе? Изпити държат само зрелостниците, както си беше едно време, и бяхме много по образовани и подготвени.

12

Анонимен

преди 2 седмици

Преди да се въвежда промяна в изпитния формат не е ри редно да се направи промяна в учебните програми?! До кога ще има паралелно образование! Без частни уроци децата трудно покриват държавните стандарти! Защо?

11

Повече биология,

преди 2 седмици

понеже той преподава биология и настоява завключване на неговия предмет в тестовете след 7 клас.

10

Анонимен

преди 2 седмици

Да ви кажа, аз от малък олимпиади, после в софийския информатика и накрая какво - 20 години ви наливам макс. осигуровки а вие ми се изплюхте в лицето като докарахте първо чалгарина и сега тя дето били от Харвард, та деца учете колкото да съберете пари за самолетния билет като навършите 18 години.

9

Анонимен

преди 2 седмици

Не е нужно въобще да има 7 клас . Защо карат млади мозъци да разпъват лукуми на различни теми които тях не ги интересуват защото не са им нужни в живота ? Гледах раните изказвания на ушатия зелен чорап и умрях от срам . Този разпъваше локуми като в училище . НИЩО ОБЩО С ИЗКАЗВАНИЯТА НА ЗАПАДНИ ПОЛИТИЦИ . Това не им е нужно на младите . Просто да ги уволнят и информацията да тече по инернет а не до унуверситет . Няма смисъл да се ходи до София за информация която трябва да тече по нета .