113

ГЪДЮ

преди 3 дни

Изпити,тестове,външни и т.н.,а нивото е нискоооооо!!!Много нискооооооо!!!Интересно е обаче, какво става напред в годините с онези даровити ученици със златни медали от олимпиади и прочие.Как са се развили те-възходящо , низходящо,или никак???Независимо от всичко, всички да са живи и здрави,повече спорт и компютри,но балансирано между двете занимания,по-малко и по-умерени амбиции и всеки ще си намери ДОСТОЙНОТО МЯСТО! Това състояние,изразено в последните две думи с главни букви е особено важно!

112

Крундел

преди 6 дни

че изпита не е безмислен, я питайте даскалите на частни уроци колко пара прибират, за да преподават това, което не преподават в клас но се пада на подобен изпит, срещу скромно заплащане, разбира се...хранилка след хранилка за всеки тарикат...

111

НИКОЙ

преди 1 седмица

НЕ ПРАВИ НЕЩО СМИСЛЕНО-САМО АЛИБАЛИСТИКИ

110

Анонимен

преди 2 седмици

Какви резултати, какви заплати - елате и научете децата със СОП, някои от които имат от тежки по-тежки заболявания, но заради претенции на майките се обучават не по индивидуални програми, а наравно с всички останали и отказват допълнителна подкрепа - ресурсно подпомагане. Научете и ромите, много от тях също имат сериозни увеждания. Вие въобще знаете ли какво става в клас, в който има такова дете?

109

Анонимен

преди 2 седмици

Отпускът е 56 дни за цялата година - и всички понеделници след избори учителите са в отпуск, ако не са квестори на НВО и ДЗИ - също са в отпуск от тези 56 дни. Много рядко учител почива пълни два месеца - юли и август.

108

реалист

преди 2 седмици

Над 50 от учениците до 12 клас са църноглави , а 90% взимат диплаома за средно без да познават азбуката.Това се знае от всички учители.Мъкнат църноглавите с автобуси от селата и им дават храна всеки ден ,за да не закрият училищата.А заплатите на даскалите вече са над 2000 лв за 18 часа седмично при 4 месеца отпуск.Защо въобще се дават пари за неграмотни ученици?Прави се един изпит без предупреждение и всички даскали-измамници да връщат заплатите при явна неграмотност.

107

Офф ,да се омита

преди 2 седмици

При 54000 абитуриенти годишно ,в жалките ни ВУЗове се приемат над 63000 студенти!!Какво образование ,какви 5лв бре, мушморок?Такова чудо няма никъде по Света.В БГ 54 ВУЗа печатат кухи дипломи ,в Русия всичките ВУЗове са 53!!!А този министър прилича на обикновен тракторист-механизатор.Има излъчване на гол *** и осанка на кебапчия.Ако този е професор ,значи всеки със средно трябва да е академик.Егати излагацията е този мерзавец.

106

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 104 За съжаление голямата част наистина са такива. А образованието ни е пародия, със или без изпити...

105

До 101

преди 2 седмици

"Учат" до 12кл, за да се усвоят парите, които ги следват и да се осигурят работни места за наши хора, с които са напълнени училищата!

104

Анонимен

преди 2 седмици

Сега бях квестор по математика. Изпитът започна в 8.15, в 8.20 почти всички от десетте ученици в залата бяха "готови", а не могат да излизат преди да изтекат 60 минути от началото, едвам ги удържахме да не шумят и пречат на останалите две-три деца.

103

Анонимен

преди 2 седмици

Е как що... за да има още един начин, по който НПО-тата, превзели образованието да мачкат децата и младежите и да им втълпяват какви са тъ...ци.

102

Ханко Брат

преди 2 седмици

А защо се изучава пеене(музика),рисуване и трудово обучение чак до 8ми клас????? Това трябва да е до 4ти максимум 5ти клас!

101

mnenie

преди 2 седмици

Матурите като цяло са напълно излишни. В някои училище квесторите са строги, в други разрешават преписване. Това е крайно несправедливо и неприемливо, защото те са вход към университет.Срам!

100

Анонимен

преди 2 седмици

В 10-ти клас да вземат средно и да отиват да работят. Който иска да учи нещо специално, да довършва до 12-ти клас. Защо всички учат до 12-ти?!? Това е напъшно излишна загуба на време!

99

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 82 Това не е индикатор за качество на образованието, а политически решения. Примерно признават се дипломи от Албания вече и от други забутани места и това не е защото образованието им е перфектно, а защото ги коткат в НАТО и ЕУ. По времето на бай Тошо правеха велики неща наши учени и инженери, нищо че някъде на Запад не им признават дипломите. Сега ги признават и няма нито едно научно или инженерно постижение, ударили сме дъното

98

Анонимен

преди 2 седмици

До АНОНИМЕН - Мишока академиииик гадеееен! НЕГОВАТА КОЖАААААА!

97

Анонимен

преди 2 седмици

Е защо да е безсмислен? Как иначе, да се провери нивото на субектите на нашето образование и да се измери качестовто му през годините?

96

Анонимен

преди 2 седмици

До lj Някой казал ли ти е, че не си с всичкия си? Допускам, че вече си изветрял и щом тая глууупост си сложил като девиз на младите, съсипваш им живота. Ако идеш на лекар, който знае точно кое къде се намира но нищо не помни и не знае от професията и затова ще те усмърти. Аз на изпит по ИГМ в Техническия университет гледах цирк. Хванаха един с цяла купчина учебници. Заяви, че нямат право да му ги вземат. Дадоха му ги и до 9 вечерта ги рови и пак изкара двойка. Знаеше, че там са отговорите.

95

Браво

преди 2 седмици

До lj Страхотен цитат! Пожелавам Ви да си го повтаряте, когато се окажете в тоалетната с диария и без хартия, но с познание за точното местоположение на 24 ролки в шкафа отвън.

94

lj

преди 2 седмици

Работя 40 години в образованието! Трябва се премахнат всички изпити, включително и матурите! Предложил съм промени в образованието, но уви...! Няма да пиша подробно, все едно е! В кабинета на една от най елитните гимназии в София на три места съм сложил следния девиз: Не е необходимо да знаеш всичко, важното е къде да го намериш"! Айнщайн