23

Анонимен

преди 3 седмици

Лека нощ, мислители! Утре е работен ден, лягайте си :)

22

Анонимен

преди 3 седмици

Добавете и лишаването на националната валута от златно покритие.

21

До 24

преди 3 седмици

И държавата е фалирала три пъти през периода на соца, и инфлация е имало, и хайдушка обмяна на парите, особено първата след 9-и септември. Спомни си отпечатването на банкноти по 50 и по 100 лв, придружено със замаскирано покачване на цените. Пускали старите стоки с малки изменения или под нови имена, но с доста по-високи цени.Плюс неколкократно миниатюрно повишаване на основните заплати за някои категории трудещи се.Плюс удвояването на официланите цени на апартаментите в средата на 70-те години

20

Анонимен

преди 3 седмици

До Преди и сега Нямаше хиперинфлация преди а сега и хипер но не дават заплати. Работни места сега няма и фирмите фалират. Обявяват само менте са.

19

Преди и сега

преди 3 седмици

До Анонимен 16 Днес не достига работна ръка във всички сфери. Сам решаваш къде да работиш. Лошото е, че сега, както и преди, хубава позиция в престижна фирма с добро заплащане се получава най-често с връзки, които гарантират и безпроблемно развитие на успешна кариера. През соца имаше гарантирани работни места, но отиваш там, където те разпределят.Избор имаха само работниците и то в районите на големите градове. Другият минус на соца - много от свободните работни места се поддържаха изкуствено.

18

фондация

преди 3 седмици

означава група просяци, които са протегнали ръка за някой грош, и който подхвърли, за него и ще работим. Иначе казано - примитивен лобизъм, в интерес на възложителя.

17

Анонимен

преди 3 седмици

За сведение на тоя разбирая, думите "деца" и "семейство" са съществителни нарицателни и на български се пишат с малка буква.

16

Анонимен

преди 3 седмици

Аман от "разбирачи". Да стане ИТ в някое учиище за 933 лева бруто и да поддържа там каквото му пречи.

15

64

преди 3 седмици

Сайтовете и поддръжката не са без пари. Човек на място или външна фирма, отделно хостинг - фондацията ли ще ги плаща ?

14

Анонимен

преди 3 седмици

Честита промяна

13

Анонимен

преди 3 седмици

До Христо Христов Като гласуваш за комунизъм получаваш пак бизнес защото влизат пак партии на бизнеса които са платени от бизнеса за да не махнат законите за часна собственос. Ако изборите не вършеха работа на бизнеса щеха да ги махнат.

12

Анонимен

преди 3 седмици

До Има някаква логика През соца имаше гарантирана работа и място като завърши а сега не и за какво е да учиш ио харчиш пара. Сега плащаш такса и влизаш но после няма какво да правиш. Това е голямата разлика.

11

Анонимен

преди 3 седмици

тукаНелито от днеса себе си ли визира :)))))

10

Анонимен

преди 3 седмици

Първо вижте състоянието на обучението по информационни технологии в училищата. Използва се основно платен софтуер за ОС и офис работа. Нелокализирани на български инсталации. Ниско ниво на подготовка на преподавателите на ниво операционна система и офис. Какви сайтове, какви 5 лева? Даже имат правописни и пунктоационни грешки.

9

Анонимен

преди 3 седмици

На т.нар. ,,бизнес,, му трябват роби, за да имат пари за любовници и джипове. Бизнес в тази скапана държава отдавна няма !

8

Има някаква логика

преди 3 седмици

човек да може да си поръча срещу заплащане да му напишат курсова и дипломна работа или дисертация. Защото и през соца, и днес, с каквито и дипломи да си се сдобил, колкото и да си учил, за да ги получиш, ако нямаш връзки няма да получиш назначение, или ще те вземат на работа за да вършиш хамалогията и заплатата ти да е смешна, а друг ще получава лъвския пай. Ако имаш връзки, и през соца, и днес, дори да не си стъпвал на лекции и да си взимал изпитите "по телефона", кариерата ти е осигурена!

7

Разни идеали

преди 3 седмици

Тогава - преди три години, много хора се възмутиха от безочието, с което в мрежата се предлага услугата написване на курсова или дипломна работа, а също и на дисертация. Коментарите бяха, че дипломите вече нямат реално покритие, защото всеки може да си поръча всичко, включително и докторат, стига да може да плати. Други обаче припомняха как до 1990 г. в университет се е влизало като през иглени уши, а аспирантура се получавала само с висше благоволение. Днес пък вече били достъпни за всички!

6

не си личи

преди 3 седмици

Ама ние и образование ли сме имали !!

5

Шът, бре!

преди 3 седмици

Нали преди три години беше описан съвсем точно начинът, по който можеш да си поръчаш и дипломна, и курсова работа - цените са фиксирани и бяха посочени в статията. Но за написване на дисертация цените били по споразумение. Доколкото си спомням, преди три години посоченат цена за да ти напишат докторска дисертация беше 6-7 000 лв поне според сайтовете на различни фирми, които предоставят тази услуга.

4

Анонимен

преди 3 седмици

Само платено и ще има пара. Кабелните са все платени и гледат ФК ама плаща.