46

Станислав Панайотов

преди 2 седмици

Карам редовно велосипеда си, който специално проектирах за софийските трасета. Имам YouTube канал (Cycling in Sofia) та се вижда. За мене това е основния начин на придвижване. София е толкова задръстена от автомобили, че те едва пъплят. Големия плюс е, че редовно минавам през Южния парк. Поне половината от пътуването ми е през него. Винаги внимавам и карам с уважение към останалите.

45

Анонимен

преди 3 седмици

Е защо няма лошо. Колелото сплотява. Баба, дядо, деца и внуци от Софето до морето вместо с кола, с колела. Хубави пейзажи, природа, красота. Опознай родината, за да я обикнеш. Съчетава море с планина.:)):)):))

44

Анонимен

преди 3 седмици

Лично аз видя ли велогеиски от тук нататък почвам да ги бия .Еле пък Бонка или някое спаси софия келеметорче , бой докато не им хареса

43

Анонимен

преди 3 седмици

Не искаме велосипеди бе полу ***, искаме да разкарате вело *** от София веднага

42

Евроатлантично

преди 3 седмици

Мис Бони обожава това!!! Зоопорнографчето също! Съсипи София и прайд дружинката им се готвят усилено за обиколката на Гаранция-Франция,като са решили да не ползват седалки...

41

Селю

преди 3 седмици

До до Селю: Жив и здрав - спираш да посещаваш ти, но на твое място идат 2-*** клиенти на велосипед. Заповядай при нас, на село - тук паркираме без грижи и караме велосипед за здраве, а не по необходимост.

40

до Селю

преди 3 седмици

Не. Такива мерки мен ще ме накарат да спра да посещавам местата, където са въведени, но никога няма да ме качат на колело. И някой ще почне да губи клиенти...

39

Селю

преди 3 седмици

Трябват още забрани за паркиране и стриктно съблюдаване. Глоби за паркиране на 4м от кръстовище, по тротоари, градинки, пред входове и т.н.. Махане на 1-2 ленти за движение в централната част. "Гражданчетата" ще поплачат малко и ще си купят колело. Не планинско, а градско - както си му е редът по нужда, а не за забавление.

38

Анонимен

преди 3 седмици

Малко по-рано днес пак на този сайт беше публикувана новина, че е загинал човек след като е паднал с колело на улицата. Това по повод "здравословния" начин на придвижване. Може и да осигурява дневната доза движение, но може и да стане така, че да не се движиш никога повече, дори да не загинеш. Така че хайде без демагогии и всеки да пътува както му харесва.

37

Анонимен

преди 3 седмици

Най-здравния начин за придвижване е с ходене.

36

До 38

преди 3 седмици

И защо трябва да се придвижвам в града с колело? Защо трябва да си правя непоносимо труден? За да угодя на слабоумен зелен фанатик като теб ли? Няма да стане! Мнозинството решева какъв да е дневния ред в обществото - масово хората ползват автомобили, защото те са в много пъти по-практични и удобни от колелото. Ето защо велоалеите са напълно излишни, те се ползват от прекалено малко хора. Много дразнят хора с нисък интелект които се напъват да ми обясняват как трябва да живея!

35

Largo

преди 3 седмици

На простака българин му ДАИ да кади тумори през ауспуха и да си избива комплекси с мерцедес *** или с баварец комплексарец и го остави защото не е научен на нищо нормално , отдавна го забелязах и думите са напразни

34

Анонимен

преди 3 седмици

Като чета какво се пише и разбирам, защо толкова години няма инфраструктура за велосипедисти. Той човека дошъл от село, набутал се в една 50 годишна панелка, купил си една трошка трета ръка от западна Европа и точно мисли, че е ударил дажакпота и ще смае съселяните, вие искате да му отнемете това удоволствие и да го качите на колело, с неговите наднормени килограми. Това е утопия, няма как да се получи :)

33

Да обичаш на инат

преди 3 седмици

Подкрепям статията: Колкото повече хора плескат пeдалитe, толкова по-добре. Toва си е здраве отвсякъде.

32

Ан

преди 3 седмици

Най-еко е с коне. Цъкаш си с коня, за чието производство не се отделя ЦО2 и така. Ако ще караш домочадието на градина или училище - каруца! Време е и ние да се почувстваме като римляните. Искам на всяко кюше по един водопой и къде да завържа юздите. Ае чаЛ

31

До 29

преди 3 седмици

Зелен град!? Пак екоталибански фанатизъм. Като искаш да си близо до дивата природа се изнеси на село или по-добре в гората като Тарзан.

30

65

преди 3 седмици

Велосипедът е средство за забавление, не за всекидневно придвижване. Как мъкнеш торба покупки за 3 членно семейство или взимаш детето от училище с колело ?! Никак разбира се. Да не отваряме въпрос за метеорологичния фактор.

29

Анонимен

преди 3 седмици

Града не е за колело, тези велоалеи единствено пречат на трафика както автомобилния, така и на пешеходния. Аз лично редовно корам колело, но извън града за удоволствие, в града съм на мнение че е опасно и непрактично. Това как било във Виена няма никакво значение, не може просто да копираш нещо просто защото това го имало на запад, това е изключително ограничено и инфантилно мислене.

28

Анонимен

преди 3 седмици

В зеления град няма място за автомобили. Някои друг електромобил ,тротинетки ,велосипеди и пеш.

27

Анонимен

преди 3 седмици

Признайте си, че кънките нямат нужда от паркиране и започвате да гладните инфраструктура като за кънки