15

Анонимен

преди 3 седмици

Ами Гьоринг е чел и вестници от Царство България . Пишели са хората свободно.

14

до 13

преди 3 седмици

Това е перефразиран израз на Херман Гьоринг - Един англичанин е ***, двама са клуб а трима са империя.

13

Анонимен

преди 3 седмици

До 12. Това е много похвално щом са англичани . Във вестник Щурец от 1933г. пише. Един англичанин е турист. Двама англичани са две пияници . Трима англичани правят колония. В случая двамата не са пияници

12

Анонимен

преди 3 седмици

Не говоря, за това, че уличните артисти трябва да са платени. Говоря за това, че хич не им пука, кой е Ботев. Просто са разбрали, че има такъв човек и са решили да изкарат пари. Който днес не е видял това на живо, не се е снимал с него и не е оставил пари, той не е видял и двамата ухилени ин гилизи,поканващи към дарения. Не е за първи път. От години живеят в Бургас и разиграват един и същи цирк. Виж, очудих се как целия плаж стана на крака при сирените. Укрите се почудиха, но дори и те станаха.

11

Анонимен

преди 3 седмици

Т. Живков имаше духовна слабост по артистите и най вече по артистките . Винаги в Народния Театър бе близо до сцената , както и при балета. Нямаше артистка без да и уреди софийски жителство или жилище . По негово време нямаше улични артисти с касички. Беше нечувано и невиждано някои да е на улицата артист .

10

Анонимен

преди 3 седмици

Уличните артисти на щат в Софийската фирма ТОПЛОцентра ООД са специални . И са създадени от кмета първи мандат Й. Фандъкова и ГЕРБ . Като се изявяват и като твърди избиратели на изборите и до днес . Същото беше и при най големия артист на България Т. Живко. Имаше си постоянно клакьори да му ръкопляскат на всички речите където и да е градове

9

Анонимен

преди 3 седмици

По времето на Ботевата чета . Северозапада е в чертите на Свещената Римска Империя . Имало е частични инцидентни с цел грабеж на банди черкези , печенеги , гагаузи ,еничари. По някой села . Но не от официална Османска армия. Спазен е мирния договор между Свещената Римска Империя и Османската . Подписан в Свищов през 1777г.

8

Анонимен

преди 3 седмици

Всеки уличен артист е с касичка . Няма нищо нередно . Така е и по Света от хилядолетия. Музиканти , художници ,артисти. Но в Община София си има артисти на твърда заплата от Дружество Топлофикация София АД с 40% и от Държавата на 60% . Със специалното име топлоЦентрала ООД.

7

123

преди 3 седмици

Дрън,дрън. Тия двамата правят всичко с комерсиална цел. От години правят пясъчни неща. И днес преминах. Имаше поставени касички за пари и призови да се плати. . Не, че карат някой, ама не е от уважение. Така печелят просто.

6

Анонимен

преди 3 седмици

Чужденците знаят Ботев ПП незнаят кой е )))

5

Браво !

преди 3 седмици

За жеста и доброто изпълнение !

4

Анонимен

преди 3 седмици

Браво на тях!

3

Анонимен

преди 3 седмици

Австрийскоунгарски пътнически речен кораб от Русе за Виена е превзет по правилата от четата на Ботев. - Тук аз съм капитана. И капитана на кораба оставя Ботев до пристана на гр. Лом. Всичко е по правилата няма заложници , няма ранени.

2

Анонимен

преди 3 седмици

Да почват и да пеят сега покрай статуята : Тих бял се вълнува весело шуми Бум :)))

1

Сата НАТО

преди 3 седмици

Ботев е имал прав арийски нос, а не гърбав, като тоя на снимката. Има достатъчно снимки и това съвсем ясно се вижда.