36

Колкото и да злобеят

преди 3 седмици

някои срещу абитуриентите, не може да се отрече едно нещо - щом са си направили труда да завършат средно образование, значи имат намерение да се развиват и занапред и което е най-важното - дипломата за средно им е нужна, за да продължат ДА УЧАТ или ДА РАБОТЯТ. Държавата може да им опрости няколко месеца до есента и да не им взима здравни осигуровки или да им внася такива от държавната хазна. Предпочитам с мои пари да осигуряват абитуриент(ка), вместо да хрантутят лентяи от екзотичните махали!

35

Анонимен

преди 3 седмици

Няколкостотин хиляди здрави и прави лежат от кълкана кълка и не правят друго освен деца, които са на издръжка на всички нас, данъкоплатците. Създателите им си живуркат безпроблемно от деЦки надбавки и соц.помощи и не плащат нито данъци, нито осигуровки, но все са с предимство навсякъде, включително пред лекарските кабинети и ако нещо в здравното обслужване не им хареса, пердашат докторите! Но държавата дундурка тях, а дере хлапетиите, които още не са намерили мястото си в живота.

34

Нищо няма да й стане

преди 3 седмици

на държавата, ако направи жест спрямо хлапетата,които завършват средно образование. Нека им внася осигуровки от хазната поне до месец септември. Който не влиза да учи във ВУЗ дотогава ще има възможност да си намери работа, ако не е решил да живее на чужда издръжка и някой друг да му внася осигуровките. Неприемливо е да натрапваш грижата да се самоосигурява онзи, който държи приемни изпити или се ориентира да търси работа. Все пак, не всеки има родители зад гърба си и не всички родители са читави

33

Абитюрентка

преди 3 седмици

Супер старт в живота.Ако остана в БГ и не запиша Уни до нова година ще съм длъжник на здравната каса или на изи кеш.

32

дгд напъ

преди 3 седмици

ако печелите, харчите, спестявате, инвестирате, строите, продавате, живеете в жилището си, имате автомобил, храните се, дарявате и накрая умрете все плащате данък.... ей на това му се вика роб до гроб.....

31

Анонимен

преди 3 седмици

Знаете ли изобщо колко струва в други държави здравеопазването изобщо на 18 год да си плащат това е да ходят да работят а не само да щракат с пръсти

30

1234

преди 3 седмици

"При допуснати повече от три неплатени здравноосигурителни вноски за последните три години, зрелостникът може да се окаже с прекъснати здравноосигурителни права и да няма достъп до безплатни здравни услуги..." Безплатни какво?Я пак?Всичко си плащаме въпреки,че се осигуряваме.Даже и за деца плащаме търгаши такива.Ако има как една стотинка няма да внеса.Искам индивидуална здравна партида както е в цивилизованите страни.

29

Анонимен

преди 3 седмици

За поставиш във финансова зависимост от родители или други човек току що излезъл от училище е като удар върху самочвствието и интегритета.Пълно безумие което не може да се срещне в друга държава.

28

Анонимен

преди 3 седмици

Във Франция младите до 25 годишна възраст се водят младежи и дори банковите такси са им по-ниски.

27

Анонимен

преди 3 седмици

Не може да ти дължи пари човек без доходи Българийо!

26

Анонимен

преди 3 седмици

Срам и позор.От къде ще ги вземе тия 37 лева като не работи.А президентът преди две седмици прие младежите и се чудели как да ги задържат и мотивират в БГ.

25

34 г, с вишу, безраб

преди 3 седмици

един път не съм плащал зо, елате си вземете парите :)))

24

Анонимен

преди 3 седмици

Щом могат да викат да крещят да се возят на скъпи коли да си купуват скъпи тоалети и всичко това за 1 две вечери могат и здравните да си плащат на 18 си отговаряш за себе си

23

:)

преди 3 седмици

А до кой месец ги осигурява училището? До април? До май? До юни?

22

Анонимен

преди 3 седмици

За укрите да се плицуркат по морето и да се лекуват пари има,за разна друга пап**Л**ч дошла от нейде си пари има,само за децата на катастрофиралата в демографско отношение България пари няма!!! Безсрамни българомразци ни управляват!!! Мислете за кого гласувате!!!

21

Анонимен

преди 3 седмици

Винаги е било така въпреки че може средните училища да осигуряват завършилите ученици до почването във вузовете през октомври.

20

Анонимен

преди 3 седмици

Е после що бягат ,егати мафията! Държавата има пари ,ама отиват при обръчите, после пак гласувайте за тях!

19

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен И какво общо има учене и работа със данъка. Даже ако бачкаш или учиш требва да плащаш сам много повече, защото си по-рисков, а не некой да друг или държавата да плаща.

18

Напомням на НАП

преди 3 седмици

че събирате едни пари срещу които не получаваме НИЩО!!! Здравните осигуровки не са данък! Прибирате ми почти 3 хил.лв. здравни осигуровки на година и срещу тях получавам тук-там нещо, ама ако отида на правилното място и като цяло доплащам горе-долу колкото бих платил и без пътека. Аман бе!

17

Анонимен

преди 3 седмици

Е много ясно. който не работи и не учи сам се осигурява.