27

Бирата

преди 3 месеца

И да вземат да огласят последната част от цитираният от тях регламент,а именно за постепенното изваждане от употреба на досегашните лични карти,като ако срокът на валидност е най-малко до 3 август 2026 г.,ако е по-дълъг в личната карта отбелязан,а за тези които позволяват четене от машина,стандарта е посочен на латиница, дори и по-дълъг А депутатите трябва у Закона за българските лични документи да променят за безсрочните.Регкаметът визира промяна в законите.

26

Бирата

преди 3 месеца

Кабинетът си приема наредба за цените,в която липсва тарифа за безсрочни лични карти,а в Закона за българските лични ,а чл.30,ал.2 от Закона за българските лични документи не е променен и там е казано,че на лицата навършили 58 се издават безсрочни лични карти.Интересно ми е утре,ако някой над 58 реши да си извади лична карта какво ще пише като срок на валидност - безсрочен както е закона или 10 години?Кой акт е с по-голяма сила за МС и за МВР -законът или тарифа за цените им.За съда е закона.

25

Знаещ

преди 3 месеца

Цената на една лична карта е 1,5 долара. Купих принтер за 5000 долара, втора употреба. Консумативите са 0,4 долара най-хубавите карти, 10 долара са четирите ленти и софтуер 5000 долара. Така че, МВР-ето пак работи много яко гражданите. Предполагам, че доставните фирми завишават двойно цената - да стане 3 долара. Забравих заплатите на служителките и там три долара, ама чак 40 лева ми се вижда множко.

24

Анонимен

преди 3 месеца

Не ревете, новите документи са с доста особености, ЕС ще ги въвежда, но Бг вероятно са едни от първите както винаги.

23

Гошо

преди 3 месеца

Нали работата на кабинета беше да организира избори? А се говори че инфлация няма. Кого и защо лъжете, по селата бабички и старци няма. Да вярно, инфлация няма но беднотията расте. Предлагам депутатите да са на минимална заплата и пенсия. Така ще почувстват истината.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Държавата явно е пред фалит, тя не си върши задълженията и пази простокирчовците само, баста!

21

ароматния пръч

преди 3 месеца

Грешка - оже да се предположи,че тези под 70 ще си вадят за 10 години,но кога ... и т.н.

20

ЯО

преди 3 месеца

Като нов европеец,все забравям къде съм я сложил и забравям да я взема.Ами други навици имам.Там където съм роден и израстнал се познавахме по име и родно място,а в родното място чие дете си и всеки се сеща,а тук всеки иска да знае кой съм.

19

ароматния пръч

преди 3 месеца

И нито дума какво става с издадените безсрочни като срок за валидност.Няма го и в Постановлението.Може да се предположи,че тези под 70 години ще си вадят за 30години, но кога,когато навършат 70,до края на годината или след три дни.Нито дума и за навършилите 70 години ще ги подменят ли или не?Като го иска ЕС,който не пътува и е над 70 ще си я сменя ли за 30 годишна или не?Голямо гадаене ще пада,е поне глобата е твърда - 50 лева и остава непроменена.

18

Анонимен

преди 3 месеца

Ставали да станат безсрочни както другите държави само го храним това МВР а те нито едно знаково престъпление не са разкрили

17

Смел Гибсов

преди 3 месеца

Хахаххахахаха още нещо да вдигнете ?

16

Анонимен

преди 3 месеца

Ахам. Но иначе инфлацията е под 2%

15

Чип Джи-Пи-Ти

преди 3 месеца

Що? Цената на мастилото ли се вдигна двойно или на пластмасата?!

14

ГЕРБ

преди 3 месеца

Идват на власт и използват пудела Главчо да вдигне цените навсякъде.И после те целите в бяло.

13

Анонимен

преди 3 месеца

Я НИ ВЪВЕДЕТЕ НОВИЯТ РЕГЛАМЕНТ (ЕС)2037-179738 ПРЕЗ СЕДМИЦА ДА НИ ИЗДАВАТЕ НОВИ ЛИЧНИ КАРТИ С ВАЛИДНОСТ ЗА 1000 ГОДИНИ!!!...

12

МВР

преди 3 месеца

Искаха поскъпване на личните карти още при Денков.Тогава номерът не мина.Но Главчев е друга бира, ГЕРБ мрази пенсионерите.

11

До 4

преди 3 месеца

Точно ромовете си вадят лична карта,защото без нея няма помощи.

10

Анонимен

преди 3 месеца

След като личната карта е на държавата, държавата да я плати, а не само да прибира данъци. Щото парите, които давам са мои и имам повече право на претенции.

9

Олимпий Панов

преди 3 месеца

Ще помагаме на Украйна колкото е нужно така ли каза Главчев,ама пара йок-вдигаме личните карти двойно. Българите червеите ги яли-важно украинците да са доволни!

8

БДС

преди 3 месеца

Личната карта не е лична. Тя е собственост на държавата, а не ваша. Вий само я плащате, съхранявате и предоставяте при нужда. Има глоби при загуба или непоказване на органи на мвр. Ако беше лична, както е портфейла ми например, нямаше да има такива работи. "Лична" карта е заблуждаващо име.