19

Анонимен

преди 2 месеца

Завършваш някакси някакво средно образование, после ПУЦ (курс в някоя измислена фирма) и ставаш екскурзовод. Бакалавърска степен по специалност " Културен туризъм" и магистърска степен по " Културно историческо наследство" ( и двете с пълен отличен) не ти дават право да си екскурзовод, ако и това да е вписано в длъжностната характеристика на специалностите и пет години да си държал сума изпити. Проблемът е, че трябва да се пълни джоба на едни богоизбрани.

18

Анонимен

преди 3 месеца

У съседните страни изпитите са за да са сигурни че ексурзовода говори каквото лъже държавата хората.

17

haha

преди 3 месеца

До неразбралия адвокат, изобщо нямах предвид вадене на зъболекарския стол, а по принцип, така с подръчни средства.

16

Анонимен

преди 3 месеца

До haha 17 Аз ще ти отговоря вместо него. Не те прави зъболекар. Зъболечението не представлява вадене на зъби. Има и такива зъболекари които вадят ненужно зъби за да вземат парите на пациента но това са по-скоро измамници.

15

haha

преди 3 месеца

Пиша в качеството си на действащ екскурзовод и планински водач от повече от 17 години, с малко прекъсване по време на ковида, честно да си призная, два пъти четох внимателно "статията" и нищо не разбрах.

14

Анонимен

преди 3 месеца

НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕННО - ВСЕКИ КОЙТО ПОЗНАВА ОБЕКТИТЕ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ И МОЖЕ ДА ГИ ПРЕДСТАВИ ПО ПОДХОДЯЩ НАЧИН НА ТУРИСТИТЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕКСКУРЗОВОД. А ГИЛДИЯТА ДА СИ ДОКАРВА ВОДА ОТ ДЕВЕТ КЛАДЕНЕЦА!!...

13

ОТ БРАНША...

преди 3 месеца

....ДА СИ НАМЕРЯТ ХОРА, ЩОМ ИМАТ ИЗИСКВАНИЯ!

12

Анонимен

преди 3 месеца

Бил съм охрана баш на ценъра на Варна, жените в магазина ме караха да гоня една сурия хора, естествено аз ги гоних, екскурзоводите ми се караха, явно аз съм виновен за всичко... :)))

11

Анонимен

преди 3 месеца

Caмо в ИТ бранша всеки може да е ИТ специалист, какъвто и да е, защото, цитирам "Има глад за кадри!". :))) Иначе явно за всички други професии трябва да си учил и да знаеш нещо. Ще рече човек, че докторите днес много знаят и са много полезни и са им малко 10 000 лв заплата и затова българите са най-болната нация в целия свят. Или защо не може всеки да е юрист. Нещо е опасно за здравето ли? А архитект? Всичко софтуер им го смята.

10

Анонимен

преди 3 месеца

Наистина не всеки може да е екскурзовод, дори има такива които уж са, но реално не стават. Не случайно има различни професии. Не всеки който кара кола става за шофьор или който е превързал няколко рани и вече е медик, както тези които сервират в къщи да стават за сервитьори. В магазини, бензиностанции и др. карат работещите да чистят, а това си е отделна длъжност и трябва да има назначен човек. При нас всичко е през просото. В Австрия в Била, Кауфланд, Лидъл това няма как да се случи.

9

Анонимен

преди 3 месеца

Що да не може? Това е все едно да не мога да си поправя мивката щото не съм с квалификация за водопроводчик.

8

АМИ, ДА....

преди 3 месеца

ИСКАМЕ РЕГУЛАЦИЯ И ОБРАЗОВАТЕЛЕН ТЕСТ ЗА " НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ"----АМАН ОТ НЕУКИ И ПРО СТИХОРА В ПАРЛАМЕНТА....!!!

7

мак

преди 3 месеца

За 240 индивиди в нс има ли регулации?

6

Анонимен

преди 3 месеца

Тия фирми само крадната от държавата данъци и после пак държавата им е виновна.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Като са некачествени ще не ги обучават. Не стига че няма хора заради ниските заплати ами и не искат и да плащат за образованието им.

4

Боклуци

преди 3 месеца

Забранявайте колекторските фирми и чси тата долен и пробит комунистически *** такъв !

3

Анонимен

преди 3 месеца

Да вземат да въведат услуга "придружител" за тези, които нямат необходимите знание и опит да са екскурзоводи. Има много хора, които сами искат да си обикалят по обекти в чужбина или из България, но биха искали някой за компания ако пътуват сами с влак или автобус.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Те още не са регулирала измамницитебчбб "брокери, та ще се сетят за екскурзоводите.

1

А може ли

преди 3 месеца

Всяка кифла да е брокер?!