37

Анонимен

преди 3 седмици

Златната Каляска с която Фердинанд е смятал да влезе в Истамбул като Император на Ориента но не му се е отдало защото ни вкара в историческа Катастрофа пренебрегвайки съветите на генералите си .Така става като се самозабравиш.

36

ХАШИШЧЕТО

преди 4 седмици

тсилеаР ПАК Е СТАНАЛ С ГАЗОТО НАГОР И ЯВНО СНОЩИ Е ПРЕКАЛИЛ С КОНЯКА И ШАМПАНА,ТА Е СЪНУВАЛ ИЗОСТАНАЛАТА ЗЕМПЕДЕЛСКА БЪЛГАРИЯ КАТО РАЙСКАТА ГРАДИНА С РОГА НА ИЗОБИЛИЕТО...

35

академик Денков

преди 4 седмици

Поклон! Дълбок поклон пред тези свети мощи! Ние всички българи ще посрещнем нашият любим цар Фердинанд с "Добре дошъл на българска земя!" След цели 76 години най-великият български владетел, Негово Величество Фердинанд Сакс Кобург-Гота се завръща на родна земя. Царю наш, цяла България те очаква!

34

Баба

преди 4 седмици

Всичко Мара васали та и стари г обове ролитеВЪРНЕТЕ КОСТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЗАГИНАЛИ ВЪВ ВОЙНИТЕ ПО ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ

33

Анонимен

преди 4 седмици

Това е кодирана статия. Не посещавайте музея с каляската!

32

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 18 Друго изключително важно нещо, което е направил, е постигането на независимостта на България. Затова са го нарекли Фердинанд Лисицата, защото е изхитрувал в удобен за целта исторически момент. Иначе още дълго време сме щели да бъдем васали.

31

Българин

преди 4 седмици

Всичко това е "подарено" на Фердинанд от "благодарния" български народ ! За съжаление ,той не е получил и "Бунарджика" в Пловдив ,защото тогавашният кмет е заявил "Той не се продава, а камо ли да се подарява,макар и на цар! " За сметка на това Симеон получи всичко "подарено" на дядото и баща му!

30

Анонимен

преди 4 седмици

Всичко това е платено с пари изкарани от работата на българските селяни и работници. Които за награда ги е изпратил да измират на купчини по фронтовете, защото е имал мечта да си пие кафето от двореца си на брега на Босфора.

29

баба мара

преди 4 седмици

кои разреши бълг самолет да лети го кобург да докара мумията да поемеразходите българите съгласни ли са българия да се превръща в гробище насулъо и пулъо позор в 21 век

28

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 24 - - - И аз забелязах това. Фердинандовата България има други граници, не е като днешната.

27

Анонимен

преди 4 седмици

до 27, Англия и САЩ говорят ли за Русия като за враг - не, те винаги са били съюзници, а ние винаги сме били срещу тях, във всички войни, сега говорим колко сме им верни, след бомбардировките над София и хилядите загинали и останали без покрив през зимата

26

Анонимен

преди 4 седмици

Какво мисли Чърчил няма значение защото мнението на един дебел стар мъртъв алкохолик не струва пукната пара. Във велика кралска Британия в която слънцето никога не залязва сега царуват африканци,индийци и пакистанци.Някогашната им армия от която трепери цял свят сега е сюжет за комедийни филми и порно-гей скандали.Самият Чарлз казва на любовницата си че мечтата му е да и бъде.. дамският използван тампон.Времената се менят-вчерашните братя сега са смъртни врагове а утре пак ще са с общи интереси.

25

Стамболов

преди 4 седмици

том 3-ти от мемоарите му : "Защо ошамарих Фердинанд". Пикантно четиво е. Нещо има "влакче" ама няма жени.

24

ТЕКСАСЕЦА

преди 4 седмици

КАКЪВ НАПРЕДЪК - ДА ПОСЕЕШ СЕМКАТА НА СЪМНЕНИЕТО У ХРИСТО ХРИСТОВ... HOW INSIGNIFICANT!!!

23

Анонимен

преди 4 седмици

От картата в паницата разбирам, че Фердинанд не е знаел за Сев Мак хахаха

22

Анонимен

преди 4 седмици

До25 . Нищо не пишеш конкретно . Предците са уважавали Цар Фердинанд . Показват исторически факти . Това ,че се пуска противоречива и не доказана информация , за катастрофа на Царството не те прави по българин .

21

Христо Христов

преди 4 седмици

До 9 "Управлението на Фердинант със всичките си негативи, пак е 5 пъти по-добро..." - спокойно можеш да се наречеш Про'с'ташки тр'ол. Никой няма да го оспори.

20

Всъщност...

преди 4 седмици

Ферди е бил потомък на кралски особи ама е нямло над кого да царува.Та затова са му нагласили нещата да го "поканят" да стане цар на нашата малка балканска държавица.Тй, де. Да не стои без работа нащо мумче.Ама бил маааалко несръчен, та причинил две национални катастрофи и не успял много много да си задържи трона. И като им напекло на задните части на "кралското семейство" натоварили де що има НАРОДНО злато и всякакви скъпоценности и ПОБЕГНАЛИ. С празни джобове дощли... с вагони злато побегнали

19

Анонимен

преди 4 седмици

Не разбирам, защо се кефите толкова на този тиранин и вещите му, но когато някое честно и добро момче направи парата и живее като бос, го хейтвате...

18

Не че нещо ама...

преди 4 седмици

много го засмисляхте тоя Фердинанд. да не би да ни готвите нов монарх? Това демократично ли е?