32

Анонимен

преди 3 месеца

Спрете самолетите и без това яко замърсяват въздуха. Изграждайте скоростни влакове.

31

До Анонимен 31

преди 3 месеца

хъм явно наистина не знаеш какво представлява турболенцията и на какво се дължи! Поне си го признай! :)

30

Анонимен

преди 3 месеца

Спрете да летите и да пътувате и нещата ще се оправят.Трябва да се намали въглеродния отпечатък.Все пак 0.04% от атмосверата са въглероден двуокис те са причината за "Новото нормално" положшнието е направо апокалиптично.Ако не спрете полетите ,тецовете ,автомобилите за период от 100 години евентуално може да достигне 0.05% от атмосверата което не е много сигурно заради фотосинтезата.

29

Анонимен

преди 3 месеца

Дали не са самолети на един определен производител? Сериозно сега. Не е само до климата и въздушните течения, а и до умения на екипажа и персонала на производителя. И двете падат последните години покрай политики за наемане по квоти на жени и транс, както и все по-голямото желание за печалба на компаниите бързо и от там занижен качествен контрол.

28

Анонимен

преди 3 месеца

До ДА УТОЧНИМ - И ОЩЕ НЕЩО, НЕ ЛЕТЯХА, АКО ИМАШЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛОШИ УСЛОВИЯ, СЕГА ЛЕТЯТ ВЪПРЕКИ ВСИЧКО. ДАЖЕ СЕ РАДВАТ АКО ВЕТРОВЕТЕ СА В ТЯХНАТА ПОСОКА, СКЪСЯВА СЕ ПОЛЕТА. ВАЖНОТО Е ТРАФИК ДА ИМА.

27

ДА УТОЧНИМ

преди 3 месеца

ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ЛЕТЯХА С КИЛОМЕТЪР-ДВА ПО-НИСКО,А СЕГА НА ДО 11КМ И ЗАТОВА ПОСТИГАТ РЕКОРДИ ЗА СКОРОСТ НАД ТЕХНИЧЕСКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА САМОЛЕТИТЕ - ВИЖТЕ В ИНТЕРНЕТ.

26

Унуфри

преди 3 месеца

До 13 Пряката линия от точка А до точка Б? Ти плоскоземец ли си? Знаеш ли изобщо каква е формата на планетата? Очевидно, че турбуленция не знаеш какво е, но явно и геометрията ти е чужда ...

25

Анонимен

преди 3 месеца

Значи, хем пестят гориво, като не избягват зоните на турбуленция, хем има шанс да откажат някакъв брой хора да летят, от страх. Win-win за климатичните активисти.

24

До 13

преди 3 месеца

Наистина. Мисля че преди 30-на години летяха на 10-11 км височина. Там турбуленция няма. Сега летят по-ниско и каквото стане.

23

АЙНЩАЙНОВА КРИВИНА

преди 3 месеца

УЧУДВАМ СЕ НА ИМПОТЕНЦИЯТА В МИСЪЛТА НА ЗАПАДНЯШКИТЕ ПРОФЕСОРИ,КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЛОЖЕНИЯ ОТ СТАТО-ДИНАМИКАТА НА ПОЛЕТА,НО НЕ Е ТУК МЯСТОТО ДА ГИ УЧА!!... ДА СЕ СГЪВАТ С РЪЦЕ НАД ГЛАВАТА В КРЕСЛАТА И ДА ТРЕПЕРЯТ!!!

22

Анонимен

преди 3 месеца

Някой да ви кара да се катерите по облаците...??? После олеле...Баба ви все на самолет е хвърчала. Кат не мое си седите на з.а.дниците ше търпите и пше стискате кълки!

21

Анонимен

преди 3 месеца

По времето на Римската империя, нямаше толкова много случай на турболенция! Дори един случай нямаше!

20

Анонимен

преди 3 месеца

"От 1979 година случаите на силна турбуленция над Атлантическия океан са се увеличили с 55%", обясни професор Уилямс.===Професоре, от 1979 г. броят на полетите се е увеличил над 1000 пъти. Колкото повече полети, толкова по-големи шансове някой да попадне в турбуленция. Цялата статия е поредната манипулация. Стига вече климатични простотии.

19

Шаши

преди 3 месеца

Нас ни интересува, каква е била турбуленцията през 18 век. Искаме данни и за IV век преди Христа. Да не се окаже че турбуленцията е била много по-голяма от сегашната. Поредния нискочел тутманик

18

Сата НАТО

преди 3 месеца

Самолетите икономисват гориво и не заобикалят буреносните масиви. -----///----- Тьпанар, турбуленция има и извън облаците.

17

Анонимен

преди 3 месеца

С цел икономии на гориво и по-високи печалби самолетите вече не заобикалят турболентните зони. За повечето турболентни зони самолетите получават предупреждене, а и почти всички съвременни самолети са обурудвани с доплеров радар, който засича метео условията пред самолета. Самите пилоти преценяват дали е безопасно да преминат през нестабилната зона или да я заобиколят.

16

61

преди 3 месеца

"университета в Рийдинг, Великобритания" Добре разсмивате! Няма нужда да четем вицове.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Никога не си откопчавай колана в самолет, особено ако ще спиш или дремеш! Винаги го е имало това и ще го има- природа! Сега и тази глупост ще я припишат на зелената сделка и климатичните активисти ще ни проглушат ушите да спрем месото и да караме коли.

14

gg

преди 3 месеца

Случаите се били увеличили от 1979 г насам... Хм... а дали е възможно причината да е, че и полетите са се увеличили?

13

Анонимен

преди 3 месеца

Ако самолетите летяха по на високо и бяха поне два пъти по бързи турболенцията щеше да се избягва. Не може да летиш с 800-1000 км в час и да искаш да избегнеш турболенцията . Още по малко не разбирам ***-отските курсове които им дават с тотални завой избягвайки пряката права линия от точка А до точка Б??