57

Бунгар

преди 1 месец

Viva Makedonia! Да живее Македония! И само за това ще уволним охранител в Българско училище. Ние не преследваме гражданите с македонско самосъзнание в България,но само ги уволняваме.Промиваме на детски мозъчета в българските училища може,но да се казава истината не може.Великите българи....!!!!,,,,????

56

До По- точен

преди 1 месец

Кирилицата не е създадена от Кирил и Методий, които създават глаголицата. Кирилицата е създадена от Климент Охридски като за основа се ползват гръцките букви. Наречена е кирилица в чест на Свети Кирил, който му е бил учител. Така поне съм учил...

55

емо

преди 1 месец

изказването е косвено признание за българския им корен.

54

Анонимен

преди 1 месец

Колко трябва да си извратен, че да избереш тази сенилна бабишкера за президент?

53

Анонимен

преди 1 месец

Тази пролет бях в македония. Една македонска девойка караща мотор спря до мен и аз я запитах на български: "Къде мога да си купя такъв мотор"? А тя ми отговори: Моторът на живота е (С)(Е)(К)(С) със Българин! Качвай се и заминаваме у дома да правиме българчета, че тия сърбите, от по времето на Тито, ни помакедончиха!

52

Анонимен

преди 1 месец

Тази пролет бях в македония. Една македонска девойка караща мотор спря до мен и аз я запитах: "Къде мога да си купя такъв мотор"? А тя ми отговори: Моторът на живота е (ССС)(ЕЕЕ)(ККК)(ССС) с Българин!

51

ДНЕС

преди 1 месец

В България се наблюдава интересна тенденция - деца от началното училище питат учителите следното - ние искаме да пишем вместо СМР Югозападна България . Децата ни ще поправят грешките на СДС и Желю Желев .

50

Анонимен

преди 1 месец

Наполовина откъснат етикет с букви на български и македонски казващи нещо, което едва ли интересува утоляващият жаждата си в този жарък пролетен ден с прегарящо кожата слънце и нито един облак в небето, който поне за миг да хвърли късче сянка за да мога да прочета на български и стараейки се и на македонски написано от братята ни Кирил и Методий! Дали ние Българите сме Братя с Македонците и прочетох следното: Аз брудяга се наричам и българките обичам! Аааа, Аааа, Аааа Аааа и македонките обичам!

49

Само питам...

преди 1 месец

А някой знае ли след като Македония била Античка Държава и е създадена много преди България , което означава и много преди Кирил и Методии дори да се родят. НА КАКЪВ ЕЗИК СА ГОВОРИЛИ ТОГАВА? Нали не са мучали и ръкомахали когато са общували помежду си ? И ЗАЩО ТАКА СА ГО ИЗОСТАВИЛИ ? И ЗАЩО античкия македонски език се е провалил да ги "вгради" в Европа?

48

Ремонт правя

преди 1 месец

Моля , дайте ми телефона на тоя майстор Кирил , че имам едни уреди за вграждане. Щом е успял да вгради македонците , значи е истински сппециалист.

47

Анонимен

преди 1 месец

Повече няма да играя шах с македонци. Като почнат да губят и обявяват твоя цар за техен....

46

Tенгри кан

преди 1 месец

Селска, той са казва Константин философ;))) И тогава, не е още "свети". Кат каат "свети Кирил"... Тогава е само Коцето философа;))) А, казват,че взел името Кирил преди смъртта си, поради писмеността "кириали";))) Тъй казват;)))

45

Анонимен

преди 1 месец

Силяновска дразни очите и възбужда фантазията на останалите с кафеникавите щръкнали зърна на стегнатите си гърди, полюляващи се в такт с плавните движения на бедра, по чиято гладка лъщяща кафеникава кожа, бавно прокарва дълъг и тънък пръст, опитваща се да привлече вниманието на човека отсреща, силно заинтрегувана от видимо голямата издутина в опънатите му плувки. Шумът, кашата от гласове, провикващи й се в ушите са нейна мечта да отиде на пясъка, който е далече от нея на 100 км. и да си легне!

44

Българин

преди 1 месец

В средата на 19-ти век, Найден Геров за първи път е организирал празник на буквите, и какво общо имат сегашните макета с това? Освен, че тогава са си били чисти българи! Както казваше Ванче Михайлов, да отворят архива ва Османската империя, и да видят, имало ли е такова понятие "македонец"! А ако им е трудно, по-скоро да отворят архива на тяхната ДС в Скопие! Тогава също ще стане ясно!

43

По-точен

преди 1 месец

... Княз Борис е човекът който обединява българите , налага християнството и въвежда славянската азбука . Братята Кирил и Методи почти са се били отказали да предлагат азбуката си ходейки от страна в страна. Всъщност в България по покана на Княз Борис идват учениците им . Борис Създава и спонсорира двете книжовни школи където учениците на Кирил и Методий завършват създаването на азбуката и започват да обучават българи и да превеждат книги на български. ТОГАВА славянската азбука става БЪЛГАРСКА.

42

По- точен

преди 1 месец

До Точен ... Ама верно ли ве ? Ти трябва да си двойкаджията във вашия курс. Кирилицата създадена от братята кирил и Методий НЕ Е ГРЪЦКА . Двамата братя са я създали и съобразили със славянските езиковви модели, с които гръцките нямат нищо общо. само с едно мога да се съглася. Азбуката първоначално не не била специлано за българите и всъщност е била на път да бъде забравена и да изчезне. КНЯЗ БОРИС НАУЧАВА ЗА НЕЯ И ВИЖДА ВЪЗМОЖНОСТ ДА Я НАПРАВИ БЪЛГАРСКА АЗБУКА. ТОЙ СПОНСОРИРА КНИЖОВНИТЕ ШКОЛИ

41

ъъъъъ

преди 1 месец

тва на чист български ли го е казала или на развален български ?

40

Анонимен

преди 1 месец

Моля, някой да обясни какво означава "технически Министър-председател"!?

39

Точен

преди 1 месец

Всеки студент по филология още от 1 курс знае, че кирилицата не е българска азбука, още по-малко македонска. Кирилицата е гръцка азбука от елинистичния период от 1 в. пр.Хр. и е обогатена с 15 глаголически /днес 8 опростени/ букви, които са създадени пак от грък. (При това, глаголицата е предназначена не за българите, а за великоморавците. Така че Силяновска е по-зле и от Просто Киро , и от Тиквата.

38

Анонимен

преди 1 месец

Учението, което Вулфила проповядва, ярко защищава основополагащите догми на арианството, които разделят Бог отец от Бог син, роден преди времето и създал света, и Бог Свети дух, създаден от Бог отец чрез Бог син. Това става ясно от писмо на неговия ученик и храненик, миланския епископ Авксентий Доростолски. Ледник Вулфила на остров Гринуич от архипелага Южни Шетлански острови в Антарктика е наречен в чест на епископ Вулфила.