24

До 23

преди 1 месец

Но всичко това не променя факта, че великото дело на св. Климент е изцяло българско.

23

До 23

преди 1 месец

Да, най-старата протописменост я Европа е открита по нашите земи. Артефактите от Татария, Градешница, Караново, Езерово, Ситово свидетелстват за древна писмена традиция. Много от най-старите писмени знаци показват сходство с критската писменост и с доста по-късната глаголица. По този въпрос доста е писал Павел Серафимов-Спароток. Препоръчвам блога и книгите му.

22

Анонимен

преди 1 месец

До До 21 - N19 казва нещо интересно.

21

До 21

преди 1 месец

Най-великите произведения в световната литература са написани на кирилица, профан! А кирилицата е изцяло българска азбука, дело на св. Климент Охридски. Навсякъде се напълни с необразовани простаци...

20

Анонимен

преди 1 месец

почитаме двама души , които не са българи, български бил празника. Откраднали буквите от гръцката азбуки, велики били. Народи които пишат на кирилица са най-бедните в Европа. срам!

19

Корекция -

преди 1 месец

Един от знаците в моя коментар изчезна. Написах че Вулфила е живял през ЧЕТВЪРТИ ВЕК, но след публикуването изскочи изображението V.

18

До 15

преди 1 месец

До АзъКанъАзъ7112136860 - А би човек, Вулфила живее през V век. А надписите в нашата пещера Магура са отпреди минимум 15 000 години. От 30-те букви в нашата азбука 26 съвпадат с буквите от онези пещерни надписи Изображения, аналогични със същите тези надписи се намират върху плочки от кост, създадени преди повече от 40 000 години. Все още никой историк не е успял да докаже кой е първоизточникът на тези графични системи, една от които е и нашата азбука.

17

Анонимен

преди 1 месец

Голяма тиква мяза на Шрек :)))

16

Роза

преди 1 месец

Винаги свързвам този празник с детските си години,когато всички бяхме невинни и чисти!В детското си въображение си представях двамата братя като белокоси мъдреци,наведени над старинни книги и ръкописи.Дано този празник се съхрани и в бъдеще,защото е празник на духовността и знанието,които винаги ще бъдат в противовес на всеобщата пошлост,която ни залива отвсякъде!

15

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 месец

Иберийските латиноамерикански хипари,тоест испански убийци използуват понятието "гринго" за американските достойни Каубои(ЗНАЧИ СИНОВЕ НА КРАВАТА!!!,а не убийци на Кравата!!) Етимологическият произход на думата "гринго" е германски,тоест и български и отразява българо-германиъе,които населяват Рейн,Рин.Ще рече ОНИЯ ОТ РЕЙН. Казвам това,за да напомня,че клементиновото писмо,което използуваме е лек вариант на истинската ни Азбука,а именно Вулфиловата.ВУЛФИЛА значи БЪЛГАРСКИЯТ СИН. Готика!

14

Анонимен

преди 1 месец

o^o това е Д на глаголица, дето твърдите че била българска азбука. Теоктист и Лъв чичото и бащата, звучат български също. Самия император ги праща във великоморавия с мисия. Там гонят учениците. Благодарни сме на Климент за който никой нищо не казва. Мразим *** който каза, че Климент бил Македония и азбуката също. Нека видим фактите. Кирил и Методи са знаели черковниславянски, основа на стария български и то не по наследство. Мисиите са били за империята

13

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 месец

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ,ЧИИТО МАЙЧИН И БАЩИН ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯТ. ДНЕС Е ДЕМ НА КЛЕМЕНТИНСКАТА БЪЛГАРСКА АЗБУКА,КОЯТО Е НАСЛЕДНИК НА ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА ВУЛФИЛОВА ПИСМЕНОСТ ГОТИЧЕСКА. ИМЕННО ВЪВ ВУЛФИЛА БЪЛГАРИ И ГЕРМАНЦИ НАМЕРИХМЕ СВОЕТО СЕТНЕШНО И СЛЕД РАЗДЕЛИТЕЛНИ ОБЕДИНЕНИЕ.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ПОТОМЦИТЕ НА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ КАНОВЕ АШКЕНАЗКИ ОТ РОДЪТ РОТШИЛД! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВСИЧКИ АШКЕНАЗИМ В ДОСТОЙНИТЕ ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ и ГЕРМАНИЯ! ЧЕСТИТ 24 МАЙ ,БЪЛГАРИЯ !

12

АзъКанъАзъ7112136860

преди 1 месец

ЗА МЕН ТОВА Е НАЙ-СВЕТЛИЯТ И БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК,ЗАЩОТО Е РОЖДЕННАТА ДАТА НА МОЯТА ПОКОЙНА МАЙКА. БЛАГОДАРЯ,МАЙЧЕ ! ЛЕКА ТИ ПРЪСТ !

11

МНОГО ПРАЗНИЦИ

преди 1 месец

А ХОРАТА ТЪЖНИ

10

Анонимен

преди 1 месец

Като му гледам яйцеглавата мутра разбирам, че Цоков е днешната еманация на образованието ни.

9

Анонимен

преди 1 месец

До Зозо 8. Че заминавай бе стига си зял.

8

Зозо

преди 1 месец

Честит национален празник!!! Копейкиииииииии, Вашатамамадаеба!!! Отивам на тежка софра :))))))))))))))

7

Анонимен

преди 1 месец

До 10. Верну ли тей са праили ?

6

УНИЖАВАМ русофили

преди 1 месец

Когато в България сте имали писменост и култура, която в последствие даваме на милиони хора по света, в просия монголоидите са живеели по дърветата, замервали са се с камъни и не са знаели как да палят огън. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

5

Анонимен

преди 1 месец

Днеска продремократичните напълно са изтрещели от безсилна злоба и не са на тях си.