202

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 22 ГОДИН

преди 1 месец

ОТКАКТО ДПС, НДСВ, БСП СПРЯХА ДЕТСКИТЕ НА БЕЛИТЕ ДЕЦА ЧРЕЗ т.н. ПРАГ В БРУТО

201

Бунгар

преди 1 месец

Просвещение...***,ела. Ама Култура...трудна работа. За каква Култура изобщо може да се говори в България.Ние бъркаме изкуствата с Културата и продължаваме да се баламосваме един друг.

200

ДНЕС В КАРЛОВО

преди 1 месец

СЛУЧАЙНО СРЕЩНАХ ВЕСКА НЕНЧЕВА ОТ БСП И Я ПОПИТАХ ЗАЩО БЕЛИТЕ ДЕЦА НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ И ДОКОГА ЩЕ ИМА ПРАГ В БРУТО ЗА ДЕТСКИТЕ > НИЕ СМЕ ПОСТАВИЛИ ТОЗИ ВЪПРОС И РАБОТИМ ПО НЕГО > ми отговори тя и веднага изчезна

199

Фенербаххе

преди 1 месец

Македонската* нема нужда да ми благодарите блгарчета

198

Кирил

преди 1 месец

Не се заблуждавайте Дскочината няма ни просвета ни култураИма самосвали л-ниви държавни непотребници и хрантутници и милиони пенсионни ненужници и излишъци!

197

Анонимен

преди 1 месец

Туй е византийски празник. Как е станал най-светлия български празник е силно неясно.

196

Анонимен

преди 1 месец

Дали манипулативно е празник никой не може да докаже конкретно но със сигурност е празник на един Насила похристиянизиран Народ от Византия през 866 г при Борис 1 днес естествено България

195

Анонимен

преди 1 месец

Не се усеща много да е празник, раята пак е за 3 дена почивка в тази част на Гърция в която по принцип никой не ходи, а и да по БТВ в шоуто с което се изгавриха с паметта на Иван Ласкин гост е Ивана, поздрав със 100 патрона ***!

194

ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ

преди 1 месец

БЕЛИТЕ ДЕЦА НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ, ДЕТСКИТЕ СА САМО ЗА S - ИГАНЧЕТАТА

193

Теди

преди 1 месец

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

192

Анонимен

преди 1 месец

През 1997 г. след обстойни проучвания на библейските земи израелските археолози с неохота признаха, че на територията на Израел не са намерени никакви доказателства, свързани с Библията. Селищата описани в Стария завет, епиграфски, археологически и етнографски материали от онова време просто не съществуват. Почти като анахронизми звучат и сведенията за големи снегове и студове на територията на Палестина. Щом като в Израел не са се случили Библейските събития, то тогава къде?

191

Анонимен

преди 1 месец

В "Енциклопедия на България" планината Рила има следните имена: Долунакс, Дунка, Роала, Долнакс Монд, (Лат), а най-важното и име не фигурира никъде. На всички стари карти от 19 век планината на запад от Родопите се е наричала Орбел. Днес можем да го срещнем единствено като име на паста за зъби. Истинското име на бежествената планина Олимп - Орбел. Орбелус (лат.) или Орбел, означава Хор-Бел, двете имена, под които е бил познат и сподвижника на Йоан Кръстител от Евангелията - Иисус.

190

Анонимен

преди 1 месец

С Главчевци и Радьовци няма славянска култура, а фашистка такава!

189

Чичо Манчо

преди 1 месец

До ПроСоТо 202 Мусала , намръщен , кисел , а летище Враждебна ...? Много са си добри имената.Оригинални и точни.

188

ПроСоТо

преди 1 месец

"а. Според Владимир Хиндалов означава още открито място, годно за молитва, каменна поставка в джамия, върху която се поставят мъртъвците и високо място, откъдето мюезинът вика правоверните за молитва...."Кисел" е моя интерпретация..Специалиста твърди:..-.. каменна поставка в джамия, върху която се поставят мъртъвците и високо място, откъдето мюезинът вика правоверните за молитва.."ПРАВОВЕРНИ",.."мюзеин",...?!?!?! В ХРИСТИЯНСКА България !

187

До ПроСоТо 202

преди 1 месец

В Уикипедия пише, че Мусала значи 'място за молитва'. Иначе Волен Сидеров преди време искаше да смени името, но така си остана.

186

ПроСоТо

преди 1 месец

Много български и велик празник !.."Върви,народе възродени!"...Има обаче един факт,който много ме тревожи,но явно мнозинството си затваря очите:..-Названието на най-високия връх на Балканите-този в Рила.."Мусала" ?!?!..Какво е "мус" ?..-"намръщения,киселия" ?..И защо Аллах да бъде този символ?..Знам,че няма да разберете,но СИМВОЛИТЕ са изключително важни за всяка нация...Президента има това право-нека преименува "Мусалла" на "Връх Свети Иван Рилски" !!!..Ще се учудите от благотворния ефект.

185

Анонимен

преди 1 месец

Всички кабалисти да вървят.....За другите, българите и вси славяни,да внимават какви книги четат и да се обединяват.Честит празник!

184

Анонимен

преди 1 месец

Ден на българската писменост, не на славянската!

183

Анонимен

преди 1 месец

Да твърдиш усилено, че Кирил и Методий са българи е същото като да казваш, че Александър Велики е македонец :))). Нелепо е просто, империя е искала контрол над славяните. От самото начало трябваше да кажат просто поклон и уважение към свети Климент, създател на кирилицата. Истинската ни азбука. Да ама макеруската пропаганда му измисли наставката Охридски с цел манипулация и пропаганда. Може и да е живял в Охрид, но не е роден и изкарал повечето си живот там