6

Анонимен

преди 3 месеца

Петкова е възхваляла режима ли??? Хахахах? Я прочетете малко. Нея не я приемат в БКП защото е носила кръст на врата си, и Панталей Зарев и е казал Свали го тоя кръст, никога няма да влезеш в партията с него. На което тя му отговаря Кръстът ще падне само с главата ми. ТОВА е истинската Ваня Петкова.Прочетете после се изказвайте за да не изглеждате невежи.

5

Анонимен Творец

преди 3 месеца

И Блага Димитрова е творяла в годините на режима, и нейни произведения също, както и тези на Ваня Петкова, бяха забраняваниВаня Петкова е известна с това, че винаги е била против статуквото, независимо дали е комунистческо или демократично такова. Слагам и двете в кавички, за да не се залъгваме че сега няма цензура. Да, не е централизирана както по онова време, но така наречения Cancel culture на Запад, е явление което лека по лека се прекарва и тук. Затова да му мислят творците.

4

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 1 - Известно ли ти е, че тази жена е внучка на графиня, омъжена за белогвардейски генерал? Или задачата ти е само да чуруликнеш нещо?

3

Анонимен

преди 3 месеца

В периода на соца я считаха за скандална. После я забравиха. Оцениха я чужденци. По времето на социализма беше опасно да бъдеш нестандартен. През първите 10-15 години след него вниманието на народа беше отклонено от изкуството, проблемите бяха тежки. Постепенното нормализиране на живота в България започна горе-долу по времето, когато тази поетеса отлетя за Сириус. Затова младите не са чували за нея. Пък и какво ли им преподават в училище, след като дори Ботев и Вазов бяха поставени под въпрос?

2

Гешева

преди 3 месеца

Аман от профани,които нищо не четат,а смятат,че трябва да се изкажат,за да се види простотията им.

1

Анонимен

преди 3 месеца

Щом е живяла и ,,творяла" по време на соца значи нищо свястно не е писала и е преживявала, пишейки стихове във възхвала на любимата комунистическа партия и братския саветски саюз!Да си ги четат внуците й!