8

Начален учител

преди 3 месеца

Каква е целта на т.н. "малки матури" за 4.клас, МОН?Да се установи нивото на грамотност, знания и компетентности? Добре, но защо в този отвратителен формат? Без допълнителна целогодишна работа със сборниците, подготвящи за НВО, представянето ще бъде тъжно. Но часове за тази допълнителна подготовка - няма предвидени в учебния план. Побърквате началните учители, деца, родители, от години. Обаче, печалба има - за издателства, наши хора, частни школи, курсове, състезания, уроци. Това е.

7

Начален учител

преди 3 месеца

Никога, през всичките години, откакто има НВО и матури, не научихме имената на авторите им, допуснали грешки. Срамота, МОН! Срамота е и предстоящото НВО след седмица. 25 задачи с многоцифрени числа, безброй изчисления и подусловия за 60 минути - за 10 годишни деца!? А по БЕЛ? За 60 минути - три тежки модула: диктовка и граматични задачи; непознат текст: четене с разбиране и много въпроси, включително с отворен отговор; т.н. творческа задача, всъщност вид съчинение, отговор на въпрос, писмо ...

6

до 1

преди 3 месеца

Не се явяват на матура по математика 1. Защщто според сегашните учебни програми през последните години почти нищо не се учи освен профилираюите предмети, а на мнго малко места математиката е профилиращ предмет; 2. Защото учебният план е умошлено направен така,че математиката, както и физика, химия, псвен тпва история.. въобще да не се учат вмного училища, точно когато на тинейджърите започва на им светва нещо/ Умишлено, за да се пръкват колониални поданици, а не активни граждани.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Докога въпроси за комунисти ще мъчат децата по изпитите.

4

14846

преди 3 месеца

не помня да е имало НВО без гаф от МОН, защо ли!?

3

Махнете калинките

преди 3 месеца

На ГЕРБ в образованието и да се тръгне най:накрая напред.

2

Анонимен

преди 3 месеца

освен ако не повторят матурата, а те няма да я, та, както и да го решат този казус - ще има и ощетени и облагодетелствани...

1

Анонимен

преди 3 месеца

Някой има ли обяснение защо толкова малко ученици се явяват на матура по математика? Английския всички го знаят, там е лесно. Но защо се пренебрегва така математиката в нашето образование?