47

Toni Ivanov

преди 3 месеца

Ало Сарафов а Главчев кога ще арестуваш за купуване на гласове в особено големи размери? Отпущането на 80 милиона лева за висшите училища от "служебния" Премиер член на Герб по време на предизборна кампания,си е чисто купуване на гласове в полза на Герб. Нямам нищо на против да бъдат подпомогнати висшите училища финансово,но по време на предизборна кампания и когато това"служебно" правителство си е правителство на Герб има големи съмнения за купуване на гласове. Лошото е,че нито една от другите партии в парламента не реагират,което значи че са съгласни с това. За това Герб още дълги години ще

46

Анонимен

преди 3 месеца

В малките градове в училищата е пълно с роми,чупят врати прозорци ,столове и директора у учителите мълчат ,защото ако напуснат или ги изгонят класът се разпада и трябва да съкращават учители не знам колко ученика тряба да има в един глас ,това ми го каза една учителка комшийка ,в големите градове не знам как е )

45

хаххаахах

преди 3 месеца

а в новия български кога? и там заплати като за чистачки.

44

Закони и съд сега!!!

преди 3 месеца

Държавните служители си гушкат по 20 заплати при пенсиониране, а робите на частника го уволняват веднага като наближи пенсионна възраст и никой друг не го наема.Пълна агония за хората над 55г. нямат никаква защита от държава и закони -живи бели роби!!!

43

ПП -Млади меринджеи.

преди 3 месеца

ПП орязаха университетите с 150 милиона като премахнаха таксите. Сега ссе чудим от къде да намерим 80 милиона. Общата щтета за бюджета и данакопладците 230 милиона лева. Безплатно висше само за отлични студенти и за такива, които подпишат , че 5 години ще работят в България , а не да бягат веднага вън -обучени с наще пари , а лекъри в Германия ? Пак пълна манджа с грозде от ПП. Учат се на съдбата на държавата да управляват!!!

42

Анонимен

преди 3 месеца

90 % от университетите трябва да бъдат затворени, заедно с измислените специалности, които нямат реализация на пазара на труда ! Защо се раздават още пари от бюджета при тези огромни дефицити ? Освен това има повече измислени специалности от желаещи студенти. Голямо раздаване се прави при тези показатели...

41

Грета

преди 3 месеца

Държавните и пенсионнните хрантутници са проклятието на България.Паpaзитни хрантутници, незалужаващи и 1 стотинка.Армия от kанибали източващи всички социални системи. 370 000 реално работещи, отрудени хора хранят и издържат това блато- септиична яма с милиони държавно пенсионни хрантутници и плужецци

40

Коки

преди 3 месеца

Не знам какви са заплатите в държавните висши училища, но имам позната, преподавател по английски в един ВУЗ, която редовно е на дълги пътешествия, предимно е Южна Америка.

39

Беновска пипа

преди 3 месеца

Защо не се казва, че тези средствата осигуряват мизерно нарастване на заплатите. Асистент ще взима 2100 лв., а главен асистент, доцент, професор? Всички заплати са смъкнати на минимума. Професор ще взима само 300 лв. повече от асистента, т.е. 2400 лв. По-добре да напусне Университета и да стане касиер в супермаркет. Образованието е приоритетно, но само на думи! Нито един политик, нито една партия, нито една институция нямат визия за бъдещето на тази държава. Те не виждат по-далече от носа си!

38

Вярно ли?

преди 3 месеца

Има преподаватели на по 2-3 длъжности. Хем преподава, хем управлява и управлява. Получават за всички длъжности пари. Всичко това за 8 часов работен ден! Има ли кой да провери? За останалите все няма...

37

Отворени врати

преди 3 месеца

Стачката приключи преди да започне.

36

Комитет900

преди 3 месеца

До долния пост- Както казахме , образованието е на първо място : Лично усилие и задължение, на второ място - усилие и задължение на Обществото в лицето на Преподавателите от всички нива - начално, средно , висше.

35

Анонимен

преди 3 месеца

До Комитет900 - А тези излишни нашенски десетки висши училища какво развъждат? Повече от половината пръкнали се от тях висшисти не са ли маргинали-неграмотници, които след университета стават консултант-продавачки или нощни пазачи на паркинги?

34

Срамота!

преди 3 месеца

Ако държавните университети останат само 5 или 6 на брой, тогава ще има предостатъчно пари за възнаграждения като в Западна Европа и за оборудване на лаборатории на световно равнище. Вместо това имаме 53 ВУЗ-а, които са или изцяло на държавна издръжка, или са частично спонсорирани от държавата, защото са частни (това го няма никъде другаде по света). И в резултат получаваме висшисти, 80% от които са на нивото на тройкаджиите от средните професионални училища.

33

доцент доктор

преди 3 месеца

Без добри преподаватели има неграмотна и оскотяла нация . Кой има интерес от нация от простаци и простакеси ?!? България няма интерес . Следователно ?!

32

Бай Дрън

преди 3 месеца

Да бе тия 80 млн лева са за "специалистите", дето запълват свободното време на зомбивизиите. И за продуцентите на предавания като "Ергена", дето мама не си харесала ни една и ся ко прайм?

31

Колко е това?

преди 3 месеца

Възнагражденията на редовите преподаватели са много ниски. Едва ли с тези милиони ще се постигне съществено увеличение. Може би всичко е бутафорна борба на синдикатите и ректорите, че уж нещо правят. А всъщност те получават най-големия пай.Жалко за младите, които са избрали попрището на науката в БГ. Ще работят в условия на ниски възнаграждения, шуробаджанащина и враждебно отношение. Но за всичко това имат вина преподавателите, които търпят и се примиряват. Студентите се отписват и заминават.

30

Бай Дрън

преди 3 месеца

А не трябва ли тия пари да се дават за нова техника, нови изледвания...в университетите? Това е все едно да дадем на *** в армията 80 млн за заплати, за да търкат по-добре креватите.

29

PhD

преди 3 месеца

Неграмотното население се управлява лесно , като стадо ***. Ние , в сферата на образованието нямаме желание да се идентифицираме със горния вид население. Образованието е лично усилие.

28

Жоро Чеха

преди 3 месеца

Със заеми е лесно.Раздават се пари на поразия.Външния дълг расте, производство нулево.Сама така.