38

Ами да не отварят!

преди 3 месеца

Имаме 53 или 54 висши училища. Ако наистина 44 не отворят врати, значи ще работят 9 или 10 университета. А трябва да са най-много 6 !!!

37

хора!

преди 3 месеца

ХОРА! - отклонявате се от проблема!!! - За укрите има пари в бюджета, за българите НЕМА! - не са само тези, има и много други протестиращи с ниски заплати! - нас кучетата да ни ядят .....

36

Анонимен

преди 3 месеца

Главанакът раздаде наши пари, но университетите пак не отвориха! Не е ли провал този човек?

35

До 11

преди 3 месеца

Най-много публикации има професорката, която е председател на ректорския съвет...вижте. Потърсете ги.

34

Анонимен

преди 3 месеца

Като е време да раздадат дипломите ще отворат.Дотогава ида работят, и да не работят ,все тая.

33

Да знаеш цаката

преди 3 месеца

До Ивайло Шопски - Днес е важно да вземеш бакалавърска степен. После "надграждаш" - слушаш няколкомесечен курс лекции във филиал на "университета" в Долно Нанагорнище и взимаш тапия за магистър по не-знам-какво. После присъстваш на друг подобен няколкомесечен курс в колежа в Горно Yйнo и вземаш тапия за втора магистратура. И вече си специалист с две висши образования!

32

Анонимен

преди 3 месеца

До Реалист - само че и там пращат тъмночервени дечица и внученца, за да изкарат по един спецкурс с продължителност 1-2 месеца и да вземат тапия, че са били слушатели на прочетените в рамките на този спецкурс лекции. После тук ти казват, че са завършили Харвард.

31

Не е трудно

преди 3 месеца

За да бъдем според световната норма, броят на висшите училиша у нас трябва да се намали ДЕСЕТОКРАТНО. На 5-6 милиона население се полагат 5-6 висши училища. А ние имаме 53 !!! Ако ВУЗ-овете у нас останат само 5-6, тогава отпусканите от държавата пари ще са предостатъчно и за заплати, и за оборудване като в най-престижните западни университети.

30

Много важно!

преди 3 месеца

Пак питам, за какво им плащаме на тези, които протестират днес? В България в момента има почти толкова студенти, колкото са зрелостниците, завършили средно образование през последните 4-5 години. Това е несериозно, като се има предвид нивото на подготовка на 80% от абитуриентите ни. Защо хрантутим тази огромна пасмина от преподаватели? НАЙ-ДОБРЕ Е НОРМАТА ДА БЪДЕ "МАЛКО КОЛИЧЕСТВО, НО С ВИСОКО КАЧЕСТВО" - това да важи за броя на студентите и на преподавателите в държавните висши училища.

29

Анонимен

преди 3 месеца

Срам и позор!

28

Време е за промяна

преди 3 месеца

Водят се фиктивни лекции и упражнения. Изпити се организират формално, но как се взимат масово, се досещате. Много професори и доценти, но само на хартия. Повечето не знаят да си напишат името, но са с връзки уредени на длъжност. По-малко университети, но за сметка на това качеството да се повиши. Да се спрат раздаването на дипломи на хора, които не са посещавали университет.

27

Реалист

преди 3 месеца

До ненужниВсе червеното ви е виновно за всичко. Видяхме колко са подготвени и тези от Харвард! Там нали не е имало червено пъпкуване?!

26

Бизнесмен

преди 3 месеца

Щом няма да отворят врати, да си отворят дупетата преподамателите в университетите. Така правят истинските академици и професори. Честит 20 май на работещите в университетите. Като че ли, те са наистина повече от студентите.

25

Бойко Борисов

преди 3 месеца

Честит празник на студентите. Така е казал другарят ив на тези от БКП преди много години, по повод на 8-ми март. От мен, ца всеки студент университет. За всяка студентка, по двама преподаватели. Може и академици да са като бившана им премиерка Денков. Хайде, да им е честит 8-мши март 2024 г.

24

Ивайло Шопски

преди 3 месеца

Хвали ми се, че има две висши+ магистър,...Сядам да беседвам с него по определена тема, и се започва едно... амиии,..ъъъъ, това, онова ,купешки фрази вкарани в клиширана мисъл, с една дума - нищо свое... много от младите за съжаление имат изключително беден речник. За това и нивото им в общуването е такова. Това са ми наблюденията, уважаеми.

23

Нане

преди 3 месеца

Мъ де се загуби май видният представител на тия мрънкалници, очилатият денкоглу.... ===)))

22

Анонимен

преди 3 месеца

кат гледам на акад. денков нивото, представям си тези с по- ниски титли как са...

21

Академиче Ревалски-Б

преди 3 месеца

По съветски образец, ний академиците получаваме ДОЖИВОТ ТЛЪСТИ ПЕНСИЙКИ= ЕДНА ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА!? Дянков ряпа да яде...някои от нас вече се на-акват , ходят с памперси...но трупат скромни депутатски заплатчици....направо сме за ожалване....

20

ненужни

преди 3 месеца

Висше няма - има нисше.Няма наука , а неука.Съжалявам другари, но след 80 г червено пъпкуване в системата просто тя е един голям червен балон.

19

Мрънколай и Киро

преди 3 месеца

Таз Темелкова та много проста женица бряг...в SCOPUS няма ни една публикацийка, ни едно цитиране...къде е хукнала!?!?