53

House M.D.

преди 2 седмици

1. В статията си за снощния бараж Анисийчето твърди, че "коЙто" е форма за множествено число.2. Въпреки всичките си недостатъци, днешните матури са много по-добри от едновремешните, когато трябваше да пишем отговор на въпроса "Какво е искал да каже авторът, ама, незнайно защо, не го е направил?" и да се занимаваме с малоумието "Лирически герой". Жална ти майка, ако ти се падне некадърник като Пенчо, Димчо или Митето Талев. Примерът с Иван Вазов за такъв изпит е христоматиен.

52

Непукист

преди 3 седмици

Съгласен съм с посоката, но и това е пореден опит да се хвърля вина, върху поколенията след "промяната". Това ми се струва елементарно. Също така, трябва да приемем, че езикът е динамична величина, която търпи промени и трябва да се развива като всичко около него. Ние на говорим езика от средатата на миналия век, още по-малко езика на Възраждането и сме ужасно далеч от език на второто българско царство. Прави ли това, нашият език грешен или по-лош?

51

Анонимен

преди 3 седмици

Четенето е отживелица. Сега просто пращаш линк на ИИ и му казваш да ти синтезира някакъв обемен текст и за секунди ти го смила до 2 3 изречения. Перфектно.

50

Анонимен

преди 3 седмици

На пръв прочит в статията,открих 3-4 правописни грешки...

49

Анонимен

преди 3 седмици

А по математика е направо трагично, затова махаме задължителната матура по математика след 12 клас, прикривайки по този начин неуспеха си, улесняваме НВО след 7-ми клас, отрязвайки еднаквости вравината, откъдето съвсем закономерно идва затъпяването и съответните лоши резултати по БЕЛ.

48

Анонимен

преди 3 седмици

До Рада Госпожина 28 Значи, все пак подкрепяш авторката на статията. За да си толкова обоснована в твърденията си, трябва добре да познаваш материята. И ти го признавам, не само защото и авторката твърди същото.

47

булгар

преди 3 седмици

До за питащия 32 Я па каем "одметам" И сите ми сфащаа. Оно у канцеларията е пуно с таквие: заприждам, натурям, парафирам, челастра и е -е къде още.

46

Айде бе

преди 4 седмици

И за ще да ползват учат български. Да общуват с мутрите с джапанките по бетонните коптори. Или да ги мачкат гавазите от НСО и после държавата да асфалтира веднага да прикрие доказателствата. Чужди езици и Терминал 2.

45

malgiorno a tutti

преди 4 седмици

Дечурлигата да залягат здраво над естествените науки (и приетия език на науката, вече не е латински), другото е юманитарна плява и разпъване на рахат локуми...

44

Катя

преди 4 седмици

Училището разваля децата !Не карайте децата да ходят на училище ! Пускайте ги да работят възможно най -рано !Няма по-добро училище от работата и животът въобще !В училищата е леш всичко !

43

Катя

преди 4 седмици

Всичко щяло да бъде цветя и рози по пътя към дипломата за средно образование ! Излиза ,че розите не са цветя -така ли ?

42

Анонимен

преди 4 седмици

Четенето на книги е анатемосано в българското образование! А то, образованието ни се превърна в образУвание! Злокачествено! МОН трябва да бъде изрязан до здраво. Трябва да се премине химио и лъчетерапия. Трябва да се третира с имунотерапия. МОН е грозно и тежко заболяване. Всеки родител трябва да действа и да спаси децата си. Всеки е сам срещу из ро дите от МОН. Учителите не са ви подкрепа.. май това всички го знаем вече :)

41

Анонимен

преди 4 седмици

До 15. Какво е "пунктуална грешка"? С какви очи се възмущавате на "словоизказа" на други хора?

40

Анонимен

преди 4 седмици

До 7. Откога ПраЧет ( както е правилно да се изписва) е "елементарно фентъзи"?

39

Анонимен

преди 4 седмици

Простокирието говори като идола си Простокирчо!

38

Георги Илиев Митев

преди 4 седмици

" Децата на социализма" и хората със " селски и патриархален " манталитет, каквито са управляващите ни и населяващите Република България от български произход е логично да възпитават , учат и обучават и своите деца по техен образ и подобие.

37

Рада Госпожина

преди 4 седмици

Newspeak?Т. е. новговор.Другари,ами че това не е от ,,промяната",то е от измяната и предателството на БКП,които щяха да ни правят съветски крепостни.Да ви напомня ли за:комсомол,пионери,райком,райсъвет,селкор,селсъвет,колхоз,совхоз,милиционери,дотаджии,цеканабекапе вечнадружба капеесес и прочие лингвистични издевателства? Другари,струва ми се,че моралното право да критикувате днешните ваши последователи е доста спорно.По-добре би било да си посипете главите с пепел и да поискате прошка ...

36

Де го личният пример

преди 4 седмици

И тази статия е тъпкана с чуждици. Горе-долу бива, но не може да се каже, че е образец на родна реч, омайна, сладка".

35

Анонимен

преди 4 седмици

До леле малеКъде?

34

Рада Госпожина

преди 4 седмици

Да,другари.Тези наистина много важни за една нация проблеми не са от времето на ,,промяната",нито са предизвикани от нея,нито пък са задълбочени от злополучната едноименна партийка.Те са отровните плодове на едно привнесено отвън и наложено със сила социално инженерство и национално обезличаване.Резултатът не е само в образованието (как хубаво е звучало: ,,просвещение"!),а във всичко!Вкл. и в кукувичето яйце на ,,македонскиот народ и jазик".Все подаръци от изток.Да казвам ли откъде и от кого?..