55

Анонимен

преди 2 седмици

До ТоплоСамо човечета с нисък интелект сляпо вярват на разни зелени гуру-шамани! Много отдавна въпроса с климата се откъсва от науката и се превърна в религиозно политически. В последните поне 150 години в България не е имало снежна покривка през цялата зима, на цялата територия на страната, напротив обикновенно зимата е мека. Какво значи нормални валежи? Това което дразни е откровенната простотия, която хора като теб се опитват да наложат като норма!

54

Лили Иванова

преди 2 седмици

Така е,спомням си по времето на хан Крум не беше така!

53

Анонимен

преди 2 седмици

аахти глупостите :D

52

Топло

преди 2 седмици

Като чета коментарите явно си заслужаваме топлинката. Невярващите да вземат да си припомнят в последните 10 години колко зими бяха с нормални снежни валежи? По морето имаме сняг веднъж на високосна година.

51

bb

преди 2 седмици

Изводи: 1 - преди 2000 години са мерили температурата; 2 - на топлофикация им се е.а ******мата!

50

...

преди 2 седмици

реално вече и 3-годишните го виждат! климата се променя всяка година! зимните месеци, средата на зимата, с температури над 22 градуса в продължение на седмици така! лятото топло та топло и това не е само 5-10 години подред! вече над 15 години все е така! Така, че според "разбирачите" глобално затопляне може да няма, но другите требе да се подготвят за тия времена!

49

Само истината

преди 2 седмици

От направените изследвания обективните изводи са само относно промените в дървесните пръстени. Оттам нататък би трябвало да се произнесат дендролози, за да се види какво означава това. За мен изводите на Ян Еспер са необосновани и тенденциозни.

48

Анонимен

преди 2 седмици

Пръстените на дърветата са по-широки при по-благоприятни условия и по-тесни при неблагоприятни такива. Този факт обаче няма нищо общо с температурата, може да е много студено и сухо, тогава пръстена на дървото ще е много тесен, може да е много горещо, но да вали много, тогава пръстена ще е доста широк. Тази методология е срам за науката, да не кажа че това е откровенна шарлатанщина, жалък опит за създаване на лъжливи внушения в обществото!

47

Анонимен

преди 2 седмици

Имам си професионална метеорологична станция вкъщи от 2000 година. Данните се записват всеки ден и всеки час. Температурата, влажност, вятър. Нещо като хоби ми е. Според моите данни до сега лятото на 2008 година е било на горещо

46

Анонимен

преди 2 седмици

Няма как да установиш температурата по пръстените на дърветата, това е поредната доза екоталибанска псевдонаука. Точно в началота на новата ера глобалните температури са били с поне 2-3 градуса по-високи от днешните, това е доказано по-високите ниво на равнището на световния океан. В края на средновековието също има период на значително затопляне, в този период викингите устовяват колония в южна Гренландия и развиват там земеделие, нещо немислимо днес.

45

Само истината

преди 2 седмици

Потърсих повече сведения за Ян Еспер и за изследването му. Оказа се, че той и неговата група (със съдействието на още няколко подобни в четири държави) са работили по проект на European Research Councill, който им е отпуснал 2,5 млн евро. Не казвам, че не са били обективни, но все пак това не е независимо изследване. Когато някой ти плаща, се съобразяваш с неговите съвети...

44

Анонимен

преди 2 седмици

Това фараоните ли ви го казаха, к л о у н и?

43

Само истината

преди 2 седмици

В целия свят са известни само 15 дървета, по-стари от 50 г. пр. Хр. Как са изследвали другите, за да стигнат до 16-то? Наистина, може би има някакви други начини, а не да ги режат -- но нека тези учени да представят методиката си, за да може и други, непредубедени изследователи да проверят истинността на изводите. Защото тук се споменават неопределените ,,европейски учени" и едно име -- Ян Еспер, който бил съавтор. Може би други учени не са съгласни нито с методиката, нито с резултатите...

42

Анонимен

преди 2 седмици

Щом има наивници да вярват. Поне 3 лета след 2000та помня да бяха доста по-горещи! Време е за Възраждане, и край с фейк нюс и лицензите ви!!

41

Анонимен

преди 2 седмици

"Гренландия не случайно се нарича зелена земя, не е била винаги лед." - Когато са отишли там са заварили зелени тревнинплощи, докъдето им стига погледа. Проблемът е, чемпогледът им не стига много далеч и освен тези треволяци, останлото е скованонот лед, но прз зимата и треволяците не се виждат. Името си е пародия и няма как, викинга де е търсил кво да крадне, да е имал идея, какво е било преди 15000 години.

40

Глория

преди 2 седмици

Лажаааа еее. Не чуваш ли? Спри се! Лажаааа еее!

39

Хикса

преди 2 седмици

Може ли да се изчисли с точност колко е бил твърдКура на съвремениците на хан Аспарух сравнено с днешното поколение????

38

Да, но миналото

преди 2 седмици

лято е в миналото. Тая година температурите са други вече.

37

хаха

преди 2 седмици

и отновокамиту е публикувала любимата си снимка :)

36

Ристу

преди 2 седмици

Най-горещото досега. Нова година - нов рекорд.