13

Анонимен

преди 1 седмица

Три въпроси: 1.1989 г.Население на България 9 млн. Брой на ВУЗ - 18; 2020 г. Население 6 млн. ВУЗове 52 броя. 2. 2007 г. Министър на МОН доц. Игнатов. Маха се ВАК . За една година броят на избраните професори нараства с 570, а на доцентите - с 1730. Обяснение? 3. За публикациите на преподават. състав във ВУЗ се иска Impact Factor. Според медиите този фактор за научния принос се е увеличавал с годините с единици %, а през последните 3 години - в пъти. Обяснение.

12

Демографф

преди 2 седмици

Първа реформа.Всички навършили Пенсионна възраст, ВЪН от системата.Аман от екскурзиянти , като Пимпирев.Пълно е с високоплатени папараци.....

11

6

преди 2 седмици

До 6Език

10

6

преди 2 седмици

Професори под път и над път-цели батальони от некадърници ,които не знаят чужд езек и говорят с непреодолян диалект!

9

Анонимен

преди 2 седмици

Да им се дадат на преподавателите по-високи заплати, ама като има такива като Румен Гечев , които преподават и облъчват студентите с глупости и лъжи, няма смисъл да се прави.

8

Стою

преди 2 седмици

А защо и синдикати и професори отказаха истинската атестация? Кой в днешно време получава пари ей така. Без задължения, без реално отчитане. Въведете реална атестация, изгонете некадърниците, които не могат да я покрият. И едва тогава искайте повече пари.

7

Лападундьовци

преди 2 седмици

Хайде заплатите ви да бъдат обвързани с резултата от работата ви, хрантутници такива. Частните ВУЗове защо не протестират? И лев държавна субсидия нямат.

6

Анонимен

преди 2 седмици

Висшето образование е следствие от средното и основното. Тъй като последните две са трагични няма как и университетите да са на ниво.

5

Дебел(O)(O)кият к0к0

преди 2 седмици

как бе, нали НаПравих Всичко БезПлатно и Всички Богати?!

4

Анонимен

преди 2 седмици

Университетското образование е пълна скръб, да си го признаем. Събират учениците по села и паланки само и само да се запишат. После като станат студенти преподаването и изпитването са насочени не да дават знания , а да не изпаднат въпросните студенти. И накрая им се подарява диплома. Защо да се дават в този случай по-високи заплати??? Всичко звучи лесно бързо и удобно. Пример за това е УНСС!

3

Анонимен

преди 2 седмици

Когато държавата предложи таксите за обучение да се поемат от бюджета,същите тия пак протестираха,подмотивът им беше че по тоя начин няма да могат да изнудват й да се обогатяват от това студентите и техните родители!Както и при болниците така и във висшето образование броят на университетите на милион население е най висок във България сред всички страни членки на ЕС,да ама резултатът и в здравеопазването и в образованието ф повече от трагичен!

2

Анонимен

преди 2 седмици

50 университета, колежа и филиали не са ли множко за количеството ученици дето имаме?

1

Анонимен

преди 2 седмици

Харвард кой го финансира - Просто Киро :)))