405

Юлиян до 413

преди 1 седмица

Лично и строго секретно от Сталин до Чърчил...Готвим настъпление,но сега времето не е благоприятно.Но предвид вашето тежко положение щабът на Главка реши да завърши с усилени темпове поготовката и без да се съобразява с времето,да започне широки настъпателни действия против германците по целия централен фронт,не по-късно от втората половина на януари.Не се съмнявайте,ще направим всичко,което трябва,за да окажем съдействие на нашите славни съюзнически войски.7.1.1945г.

404

Юлиян до 413№

преди 1 седмица

Чърчил до Сталин.6.1.1945.Битката на Западния фронт е много тежка...Ще ви бъда много благодарен,ако ме осведомите дали ще можем да разчитаме на голяма руска офанзива на фронта по р.Висла или където и да е другаде през януари.Ще предам тази информация само на фелдмаршал Брук и ген.Айзенхауер.Смятам,че въпросът е спешен.У.Ч.мемоари том 6,кн.къща"Труд",1995г.

403

Юлиян до 413

преди 1 седмица

Като беше"междусъюзническа"САЩ и Великобритания какво търсеха там.Дсмо за"шоуто"ли дебаркираха в Нормандия или за беля.Така"героично"помогнаха на съветските войски,че се наложи да се молят на Сталин да ги спасява."

402

Анонимен

преди 1 седмица

Това ли им е парада на жалллките ***? Хахахаха, строили някакви зелени човечета дето се прозяват, докато 100г. пенционери ги обикалят с ролса накичени с 20 кила медали. За момент си помислих, че гледам шоуто на Ким ЧенГрух, ама то и от това е по-жалк0.

401

Анонимен

преди 1 седмица

Каква победа бе ватенки.Това беше междусъюзническа война с Германия.Какво сте освободили бе пияндета - наложихте червен терор в цяла източна Европа, избихте интелигенцията, затворихте границите и т.н.

400

Юлиян

преди 1 седмица

Наистина"голям респект".Това да докараш до ръба на разрухата и унищожението над 40милионна държава с природни ресурси,развита енергетика,икономика и селско стопанство готово да изхрани почти цяла Европа,държава с развито машиностроене,самолетостроене и химическа промишленост,наистина предизвиква "респект".Всичко си имаше Украйна,само не случи на управляващи.Нещо като при нас.Бързат,бързат,треперят от нетърпение да влязат на"вълка в устата".И сега-нищо!Пред тях и зад тях!

399

Истината

преди 1 седмица

г-н ЗеленскиВеликРЕСПЕКТ Българите сме с Украйна

398

Анонимен

преди 1 седмица

НАТО е в мозъчна смърт

397

Аааааа

преди 1 седмица

Найстина е лошо ,когато ракетите не са на площада,а вече са насочени към Европа и Амарика.

396

Юлиян

преди 1 седмица

И Русия и СССР имат обичая от време на време да минават на парад по европейските столици.Суворов громи и гони армията на Наполеоновите генерали от Италия.Армията на Александър Първи триумфира в Париж,а Червената Армия на сина на кърпача на обувки Сталин развява знамето на Победата над Райхстага в Берлин.А, забравих за Първият-Фелдмаршал Румянцев във времето на Елисавета-унизил самия Фридрих Втори и влязъл победоносно в Берлин.Няма спор!Завидно постоянство!

395

Юлиян

преди 1 седмица

По времето на среща между Хрушчов и британският премиер случайно възниква някакъв спор.Градусите на спора се покачват.Ядосаният Хрушчов вече не се сдържа и презрително се обръща към Премиера:Колко му трябва на вашето островче,три ракети и ви пращаме на дъното на океана!Е,ние сме ви приготвили дванадесет!

394

Юлиян

преди 1 седмица

Честит ДЕН НА ПОБЕДАТА!С ДНЕМ ПОБЕДЬI!

393

Юлиян до 405

преди 1 седмица

Тази цифра бледнее пред броя на жертвите на американския хегемонизъм.Не може и да става въпрос за сравнение.А и тези жертви,които споменаваш е много по-правилно да ги впишеш на сметката на Америка.Тя е главният виновник за възникването и ескалацията на военния конфликт в Украйна.Така ще бъде най-честно.

392

Юлиян до 400

преди 1 седмица

Чак тук ли си избягал?Гледай украинците да не оставят всичките"леопарди,котки,мишки" и останалите"читави"западни танкове,че догодина ще трябва да стоим и да ги чакаме цял предиобед да се изнасят в парада на "трофеите".

391

Анонимен

преди 1 седмица

На параде бьйла моль (Путин),а погода бьйла ноль(0)

390

ПутлероФашизмът

преди 1 седмица

е чумата на 21 век. Вече е убила повече от половин милион души - най-много руснаци и след това украинци.

389

Русия НЕ Е СССР !!!

преди 1 седмица

По време на втората световна война от страна на СССР са загинали 1 380 000 украинци. Русия начело с Путин и неговата имперска, братоубийствена война , поруга смисъла на тяхната гибел и отврати целия свят от себе си !!! Думата рашизъм стана на практика синоним на фашизъм !!!

388

Малка коректура

преди 1 седмица

До 298. Анонимен. БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ БЛАГОДАРНА НА РУСИЯ ЗАЩОТО АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА БЪЛГАРИЯ!!!. . . Става въпрос за Съветския Съюз защото сегашна Русия не е СССР! Бих описал сегашна Русия като млада капиталистическа държава с имперски стремежи и подходящ за това президент! Дали ни харесва? По скоро, не, но това са фактите за съжаление но тук не става въпрос на защита на собствени интереси! Дали на другите им харесва е без значение за Русия! Честит празник - дипломация нала

387

09.05.1945

преди 1 седмица

Честит Ден на Победата! Вечна слава на над 30-те хиляди убити и над 100-те хиляди ранени българи, участвали в освобождаването на света от фашизма! Слава на Червената Армия - Победителка! Крадците на история, натовските империалисти и тези, които сега възхваляват Хитлер, Мусолини и Бандера, нямат шанс. Победата отново ще е за нас, защото истината и справедливостта са на наша страна!

386

370ti

преди 1 седмица

аз пък от русофилите ще ти кажа, че десанта в Нормандия е най-зле организираната и безмислена касапница във военната история. Единствената причина да успее въобще е, че всички немски сили са на Източния фронт.