56

До Анонимен 55

преди 1 месец

Под Баня Баши джамия в София има руини от древен храм. Ако отидеш откъм външната страна на източната стена на джамията, ще видиш обяснителния надпис. Върху тези руини Мимар Синан е изградил джамията, която е умалено копие от създадената пак от него джамия в Одрин, която пък също е умалено копие - на "Света София" в Константинопол/Истанбул. Древни руини има и под Археологическия музей, а под сградата южно от него, от другата страна на улицата са руините на храм на египетско божество.

55

Анонимен

преди 1 месец

"...дори днешната джамия (в София), е била средновековна българска църква, която турците превръщат в джамия."/// Джамията е строена от Мимар Синан - един от най-прочутите архитекти и не е от Средновековието, а от малко по-късно. Не знам дали мюлмснските храмове са били 80-тина преди Освобождението, но е ясно, че и да не са, нищо не е останало. Всъщност не - има още една джамия - Археологическият музей. Наричала се е Буюк джамия и е може би една от най-старите сгради в столицата.

54

Анонимен

преди 1 месец

За 20 години турците не успяват да възстановят дори Сиявуш джамия, която до края на 14-и век е катедрална митрополитска църква на Средец - "Света София". Това е един от най-старите архитектурни паметници на Балканите. те самите превръщат тази светиня в склад, после тук някои се гневят, че сградите на джамиите били използвани за други цели.

53

Анонимен

преди 1 месец

До Какво да е? /44/ През 1858 г. в София има 24 джамии, минаретата на 19 от тях рухват при земните трусове. Отделно от това са повредени самите сгради на повечето от тях. Наистина ли вярваш, че за следващите 20 години тук са били построени 79 нови джамии? Нито е имало място за толкова много нови джамии, нито са разполагали с толкова средства по онова време.

52

Анонимен

преди 1 месец

Сега е редно като отговор в бг и гърция да направят по една църква от някоя известна джамия

51

Анонимен

преди 1 месец

До Какво да е?, Не бъди много арогантен, за да не ви изгонят в Азия, меката мушмула Путин ви позволи да си веете байрака и потурчвате християни в южните руски земи и си строите джамии из руските републики и Русия, но за Гърция всички ще се застъпят!

50

Анонимен

преди 1 месец

До четете,беТурска нация е нямало до началото на 19 век, турската нация е създадена през 19 век, преди това са били различни народи и покорени държави под Османско робство, даже името на нацията им произлиза от английското "tortures"(изтезавам, измъчвам) , преди това са ги наричали османци или с други различни имена, езика им е смесица от два-три езика, религията са приели от арабите, защото и арабите са били под турско робство.

49

Анонимен

преди 1 месец

До До 33, А Ердоган не беше ли подкрепен от Русия, когато беше в лоши отношения със САЩ? Даже го предупредиха за преврата руснаците, ако не бяха го предупредили, сега щеше да е мъртъв!

48

Анонимен

преди 1 месец

Време е централната джамия в София да се превърне в музей

47

Анонимен

преди 1 месец

До Какво да е?Нормален ли си? Къде ги побра 83 джамии в това малко село преди Освобождението? Това са откровени лъжи, даже и единствената джамия, е била средновековна българска църква, която турците превръщат в джамия.

46

Анонимен

преди 1 месец

Пак се чуди какво чуждо да присвои, с какво му пречи тази историческа сграда?

45

Анонимен

преди 1 месец

До Какво да е?Абе ти добре ли си? Какви 83 джамии, престани с лъжите си! София се е наричала Средец преди освобождението и е било едно село, единствения храм, е била църквата света София, от там идва и името на град София. А преди да се превърне в село по време на турското робство, Средец(София) е бил областен град на българско болярство, затова намират останки от сгради и църкви, дори днешната джамия, е била средновековна българска църква, която турците превръщат в джамия.

44

Какво да е?

преди 1 месец

София след Освобождението е имала 83 джамии. Има стари фотографии осеяна с минарета. Къде са сега? Превърнати в църкви ( като седмочисленици), разрушени от царя фашист, превърнати в обори и кафенета по комунистическо. А Истанбул е от 500 г турски, не като София вчера освободена. Там винаги ще има джамии, минарета и езана ще ехти. Гърците лаят, но на тепсия да им го дадем, не могат байраците да свалят. Ще вият като кучета цяло вечност без да могат нищо да направят.

43

Аз

преди 1 месец

След поругаване на "Св. София" започнаха земетресенията. Явно синовете на полумесеца /тъмнината/ не разбраха посланието! До 2-3 месеца ще им напомни!

42

Четете, бе

преди 1 месец

Турците нямат нищо общо с хората, из анадола се наблюдава на живо протичането на еволюцията в обратна посока от човек към влечуги под влиянието на алах-балах сатаната!

41

Турко-циганска драма

преди 1 месец

Всеки турук ще се отрече от рода си, понеже зад всеки турук стоят поколения потурнаци!

40

четете,бе

преди 1 месец

До Анонимен 35 Турците нямат нищо общо с Индия!Турците са хети!От Индия са изгонени "бричедите"!

39

Истината

преди 1 месец

Да строи само да не строи като римлянин. Градът е много зле дори да го минат американците с атомни бомби отровата римска пак ще блика. Върху отровен град не се строи и за товая я има Анкара. Експериментите са хубаво нещо само да можеш да си ги позволиш дано и в Украйна да успее да построи Джамия върху разпаднала империя се строи лесно.

38

Анонимен

преди 1 месец

Активистчето на ДПС винаги на първа линия да защитава господарите си от турското посолство.

37

До 33

преди 1 месец

Ами Русия и Турция днес са приятелски държави. Путин им построи джамия в Москва и им подари Нагорни Карабах, понеже търси подкрепата на Ердоган срещу САЩ.